Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2020 14:48 | Správy | Domáce správy

Chcete vybaviť občiansky či vodičák? Pracoviská ministerstva vnútra predlžujú úradné hodiny, platia obmedzenia

Pracoviská Ministerstva vnútra SR budú od pondelka 27. apríla verejnosti k dispozícii šesť hodín denne.

Doteraz na nich pre mimoriadnu situáciu súvisiacu s pandémiou koronavírusu platil trojhodinový režim úradných hodín. Ako ďalej agentúru SITA informoval tlačový odbor rezortu vnútra, z dôvodu ochrany verejného zdravia však naďalej platí viacero obmedzení v poskytovaní služieb. V pondelok, utorok, štvrtok a v piatok budú pracoviská ministerstva vnútra verejnosti k dispozícii od 8:00 do 14:00, v stredu od 10:00 do 16:00. Štvrtok je zároveň pre úsek zbraní a streliva nestránkový deň.

Obmedzenia zostávajú platné. „Dopravné inšpektoráty vybavia len občanov objednaných prostredníctvom elektronickej služby. Vodičské preukazy budú vydávať len novým vodičom po získaní vodičského oprávnenia, majiteľom stratených či odcudzených vodičských preukazov, taktiež pri uplynutí platnosti a po zmene priezviska po sobáši,“ uvádza rezort. Dodáva, že vydávajú aj medzinárodné vodičské preukazy a výpisy z evidenčnej karty vodiča.

 

Prijímať budú žiadosti o občianske preukazy (OP), ktorých časová platnosť skončila, alebo je platná maximálne dva mesiace. O OP možno požiadať aj v prípade straty či krádeže, z dôvodu výmeny neelektronického dokladu za OP s čipom, pri zmene trvalého pobytu alebo priezviska a pri dovŕšení 15 rokov veku. Oddelenia dokladov tiež poskytnú službu odblokovania bezpečnostného osobného kódu a odblokovania e-podpisu (kep pin). Štandardné vydávanie certifikátov pre e-podpis naďalej nebudú zabezpečovať, ak je možné ich získať online.

Cestovné pasy pracoviská naďalej vydávajú len na základe žiadosti o urýchlené vydanie do dvoch pracovných dní za príslušný správny poplatok. Žiadosti o takzvané cestovné OP pre deti do 15 rokov momentálne neprijímajú vôbec. „Neprijímajú sa ani žiadosti o vydanie zbrojných preukazov a licencií, ani sa nezabezpečuje výkon skúšok odbornej spôsobilosti na držanie či nosenie zbrane a streliva. Okresné úrady naďalej nevykonávajú pojednávania o priestupkoch a správnych deliktoch,“ dodáva ministerstvo vnútra. Overovanie listín a podpisov sa robí len po telefonicky dohodnutom stretnutí.

Naďalej platí, že vstup na pracoviská je zakázaný maloletým, s výnimkou odôvodnených návštev pracoviska dokladov. „Návštevníci sa môžu pohybovať len v priestoroch klientskych centier a podateľne, do iných priestorov okresných úradov nesmú vstupovať, nesmú používať sociálne zariadenia,“ uvádza rezort. Takisto varuje, že vstup na klientske pracoviská je možný len s prekrytými dýchacími cestami, každý návštevník je povinný pri vchode si vydezinfikovať ruky a riadiť sa pokynmi supervízora.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šokujúci útok z hľadiska: Djokovič skončil na kolenách!
Heribana († 43) zradilo srdce v máji tohto roka.
FotoVáš Tip
Stavebný ruch na mieste posledného odpočinku Dana Heribana († 43): Čo sa deje s jeho hrobom?!
Zábery zo seriálu Sobík. Stalkerku Marthu hrá Jessica Gunningová.
Foto
Stalkerka jej robí zo života peklo: Laura prehovorila o zverstvách! TOTO by ste nepriali nikomu
Ilustračné foto
Nehoda slovenského autobus za hranicami: Zranilo sa najmenej desať ľudí!
Experti sa zhodujú, fanúšikovia zúria: Gól Nemecka platiť nemal!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
USA o používaní amerických zbraní Izraelom: Mohlo dôjsť k porušeniu práv?
Komička má za sebou náročnú operáciu.
Evelyn po vážnej operácii tváre: Po mesiacoch bolestí je trápenie konečne preč!
Charkov po ruských útokoch 20.3.2024.
Veľká evakuácia z Charkovskej oblasti: Ruské útoky pokračujú
Nečakané sťažnosti Slafkovského: Nie je to moje rozhodnutie!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Úžasné novinky zo sveta vedy: Objavili sa bunky, ktoré nám pomôžu obnoviť dôležitý orgán
(ilustr. foto)
Deň venovaný maminám si pripomíname už 110 rokov: Kde má tento deň pôvod?
Horehronské múzeum v Brezne.
Váš Tip
Horehronské múzeum chystá na Deň matiek špeciálne podujatie: Pozvané sú všetky mamy aj s deťmi!