Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2020 13:32 | Šport | Šport mix
Foto

Talentovaná osemstovkárka Gabriela Gajanová: Nad atletikou teraz vyhráva maturita!

Keby nebolo koronavírusu, makala by na sústredení v Portugalsku. Lenže máme tu pandémiu, a tak je jeden z najväčších talentov slovenskej atletiky Gabriela Gajanová doma na Liptove a maká tam.

Miesto rýchlostnej prípravy sa po tom, čo odložili olympiádu v Tokiu o rok, vrátila do objemovej fázy a atletiku prekladá učebnicami, keďže v tejto vyhrotenej dobe ju čaká aj skúška dospelosti.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

„Tréningy sme museli prispôsobiť momentálnej situácii. Dvadsiateho druhého marca sme chceli odletieť na sústredenie do Monte Gorda v Portugalsku, kde sme mali začať s rýchlostnou prípravou. Namiesto toho sme zostali doma a vrátili sme sa akoby späť v čase – do objemovej prípravy…,“ povzdychla si pre facebookovú stránku Slovenského atletického zväzu líderka minuloročných európskych tabuliek na 800 m v kategórii do 23 rokov a svoju aktuálnu situáciu dovysvetľovala:

„Keďže nemôžem bývať v internáte, trénujem individuálne doma v Bobrovci. Trikrát v týždni však dochádzam do Martina autom, aby som odbehala tréningy pod dohľadom trénera Pavla Slouku.“ Zvyšok tréningových povinností dostane od trénera na papieri a odmaká si ich sama.

Objavuje krásne miesta

 

Gabika, ktorá sa vlani v júli predstavila ako desiata Slovenka v prestížnom seriáli Diamantová liga, kde na mítingu Athletissima v Lausanne finišovala tretia časom 2:01,27 min. priznala, že terény v okolí Bobrovca sa jej ešte nezunovali. Skôr naopak. Stále vraj objavuje krajšie a krajšie miesta. „Uvedomujem si, že nie som jediná, kto musí improvizovať. Zatiaľ ma to baví. Chýba mi však štadión, klasický ovál,“ pokračovala najmladšia členka slovenskej výpravy na minuloročných MS v Dauhe, kde doplatila na kritizované miestne podmienky. Z kombinácie horúčav a klimatizácie ochorela, a tak zaostala za svojimi plánmi. Tie sa pohybovali niekde na úrovni osobného rekordu 2:00,58 min., no realita bola iná. Z času 2:04,45 bola veľmi sklamaná.

Zvyknutá učiť sa sama

Pandémia poznačila však Gabike nielen športový život! Nezvyčajnú situáciu zažíva aj ako študentka, ktorá by za normálnych okolností mala za sebou písomnú časť maturít a učila by sa na ústnu časť skúšky dospelosti. „Je to naozaj zvláštna situácia. Potešilo ma, že písomná časť odpadla. Teraz sa učím na tú ústnu, ktorá však neviem ako bude prebiehať. Mojou jedinou výhodou je, že som naučená pripravovať sa individuálne. Vďaka športu som zvyknutá učiť sa sama,“ dodala mladá atlétka, ktorá pripustila, že v týchto dňoch sa učebniciam venuje viac, ako keby bola v plnej príprave. Aspoň na niečo je vraj toto zlé dobré.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Mária Lukačovičová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
(ilustračné foto)
Rozsiahly požiar neďaleko Hlohovca! Vo vnútri budovy čakalo hasičov nepríjemné prekvapenie
Zuzana Dolinková a Martina Šimkovičová.
Rokovanie NR SR: Poslanci budú rozhodovať o návrhoch na odvolanie Dolinkovej a Šimkovičovej
Foto
Hviezdny Švajčiar gestom provokoval arénu v Prahe: Čo chcel fanúšikom povedať?
Otec a syn si stále k sebe ešte nenašli cestu.
Harryho zvláštny krok prekvapil aj jeho otca: Dôkaz, že je URAZENÝ ako malý chlapec!