Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2020 20:55 | Šport | Hokej

Aj hokejový Slovan sa zmieta v kríze, hráčske zmluvy nepredĺži

Hokejový klub HC Slovan Bratislava sa na základe rozhodnutia akcionárov spoločnosti v dôsledku situácie spôsobenej pandémiou koronavírusu a následným predčasným ukončením tipsportligovej sezóny rozhodol utlmiť svoju činnosť.

Súčasné zmluvy s hráčmi A mužstva, ako aj členmi realizačného tímu nebudú predĺžené, informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

"Vzhľadom na to, že vývoj situácie je vážny a čas návratu k bežnému fungovaniu športových súťaží je momentálne veľmi neistý, je klub HC Slovan Bratislava nútený prijať opatrenia na zabezpečenie svojej budúcej existencie. Súčasné zmluvy s hráčmi A mužstva, ako aj členmi realizačného tímu nebudú predĺžené.

Pracovný pomer skončí aj väčšine zamestnancov klubu. Zároveň budú k 31. marcu 2020 ukončené všetky dodávateľské a marketingovo-obchodné zmluvy, ktoré vzhľadom na pandémiu koronavírusu nie je možné ďalej vzájomne plniť, resp. ich plnením by klubu vznikali výdavky," uviedol klub na webe hcslovan.sk.

"Akcionári HC Slovan Bratislava museli prikročiť k týmto opatreniam v záujme záchrany existencie samotného klubu. Predčasné ukončenie sezóny má na klub, podobne ako na veľkú väčšinu športových klubov na Slovensku a vo svete devastačné dôsledky. Odhad finančných strát vyplývajúcich z neodohraného play off, do ktorého sa Slovan prebojoval po štyroch rokoch z druhého miesta a mal reálnu šancu na odohranie vysokého počtu domácich zápasov pred zaplnenou desaťtisícovou arénou,

 

Ide najmä o ušlé príjmy zo vstupného, prenájmu VIP lóží, ako aj nenaplnených marketingových a sponzorských zmlúv. HC Slovan Bratislava bol jedným z mála športových klubov na Slovensku, ktorý dôsledne dodržiaval Zákon o športe a v uplynulých dvoch, resp. troch sezónach boli hráči A mužstva zamestnancami klubu. Klub chce všetky svoje pracovno-právne vzťahy voči hráčom i zamestnancom vysporiadať v plnom rozsahu. HC Slovan Bratislava má naďalej záujem o spoluprácu s väčšinou úspešného kádra z tejto sezóny. Klub by rád ponúkol hráčom spoluprácu, akonáhle bude jednoznačne jasné, v akom časovom horizonte bude možné obnoviť hokejovú činnosť pred štartom ďalšej sezóny Tipsport Ligy," uvádza sa ďalej v komuniké.

Na Slovensku je k utorku večer hlásených s novým koronavírusom vyše 363 ľudí a pravdepodobne jedna obeť. Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na vyše 40.000, v 176 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 826.000 osôb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Chystá sa invázia?! Výzva izraelskej armády hovorí za všetko
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Dobrá správa pre pacientov: Ministerka Dolinková ohlásila nové benefity!
Bojový dron
Ukrajina sa má čím chváliť: Hlásia úspech, Rusi budú zúriť!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
Tento rok je pre zoo v Košiciach rekordný: Pozrite sa, koľko návštevníkov prešlo jej bránami!
Na videosnímke policajti prehľadávajú mužov na kontrolnom stanovištii v meste Ensenada.
Strašný čin: V studni našli tri mŕtve telá! Už sa vie, komu patria
Dres s číslom 11 na sebe nosila talentovaná futbalistka.
Krásne gesto futbalistov Komárna po postupe: Zosnulej Lilly (†17) poslali pozdrav do neba!
(ilustračné foto)
Krajina má nového prezidenta: Stal sa ním tento muž! Výsledok vás prekvapí
Donald Trump, Joe Biden.
Foto
Šokujúce obvinenie Trumpa: Naozaj povedal TOTO na Bidena?!
Dym stúpa po výbuchu počas razie izraelskej armády v obci Dajr al-Ghusún, ktorá sa nachádza pri meste Túlkarm na Západnom brehu Jordánu.
Izrael udrel tam, kde nemal! Netanjahu prehovoril, z jeho slov vás zamrazí
Peter mal nalietaných tisícky hodín, venovať sa výcviku mladých už, žiaľ, nestihol
Skúsený pilot Peter († 62) sa s vetroňom zrútil na trafostanicu: DETAILY pred pádom!
Premiér Robert Fico vystúpil s príhovorom
Foto
Spomienkovú slávnosť na Bradle sprevádzali kontroverzie: Ostrý konflikt Fica s občanmi!
Fľašu našli deti pri miestnom pohostinstve v Panických Dravciach.
Šesťročný Daniel skončil s 2,5 promile v nemocnici! Ako sa dieťa dostalo k alkoholu?