Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2020 14:23 | Správy | Domáce správy

Danko o komunikácii s kontroverzným podnikateľom: Kočner mi písal 50-krát

Predseda Národnej rady (NR) SR a líder SNS Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 priznal, že ho oslovil Marian Kočner, ktorý je obžalovaný z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Deklaruje však, že si ho "držal od tela", nemal s nim "závadovú" komunikáciu a odpovedal mu stroho. "Päťdesiatkrát mi niečo písal a osemkrát dostal odpoveď OK, 'dík', nie. V živote by si ma nedovolil vydierať," vyhlásil Danko.

Predseda SNS tvrdí, že neexistuje žiadny človek v Bratislave, ktorý by mu niečo dokázal prikázať a so žiadnym mafiánom nemal obchody. Zároveň sa opýtal v relácii poslanca NR SR a programového lídra koalície PS-Spolu Miroslava Beblavého, či mu nevadí, že ich strany chcú vytvoriť vládu s ľuďmi, ktorí mali blízko k Marianovi Kočnrovi a sú tam previazania. Narážal tým napríklad na Richarda Sulíka z SaS.

Beblavý priznal, že zloženie budúceho parlamentu nebude optimálne a bude tam veľa ľudí s pochybnou minulosťou. "Je možné, že s niektorými týmito ľuďmi budeme musieť vládnuť, lebo Smer-SD, SNS a ĽSNS ohrozuje krajinu takou situáciou, kde sa ostatní musia spojiť, aby krajinu zo špiny vôbec vytiahli," reagoval Beblavý. Považuje za chybu, že Sulík chodil domov ku Marianovi Kočnrovi. Danko vyzval, aby sa zverejnili všetky komunikácie, ktoré unikli z vyšetrovacieho spisu v kauze vraždy Kuciaka, a neboli zverejňované len čiastky, ktoré sa podľa jeho slov zneužívajú pred voľbami.

 

Politici sa taktiež bavili o Istanbulskom dohovore a pondelkovom (10. 2.) plánovanom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov k tomuto dokumentu. Danko tvrdí, že dohovor má v sebe cnostnú myšlienku ochrany žien, avšak má v sebe skryté ustanovenia. "Napríklad o pojmoch, ako je LGBTI žena, hovorí sa tam o stereotypoch, za ktoré je považované rozlišovanie muža a ženy a o možnosti prevýchovy pohlavia od maloletých detí. To sú ináč nastavené hodnotové veci. Stojíme na cyrilo-metodskej tradícií a Slovensko nemôže prijať tento dohovor, lebo je v rozpore s Ústavou SR," vyhlásil predseda SNS.

Parlament podľa neho dal jasne najavo, že nesúhlasí s tým, aby Slovensko bolo viazané týmto dokumentom. Verí, že sa v pondelok nájde medzi prezidentkou, ním i predsedom vlády konsenzus ako ďalej s týmto dokumentom. Danko bude žiadať prezidentku, aby postupovala podľa ústavy a konala v duchu uznesenia parlamentu.

Beblavý upozornil, že na schvaľovanie či neschvaľovanie medzinárodných zmlúv je potrebný proces, ten však podľa neho nebol realizovaný. Nerozumie, prečo sa táto téma rieši práve teraz a považuje to za umelé vyvolávanie emócií. "Nie sú to pohnútky ani v záujme Slovenska či slovenských žien. Istanbulský dohovor na Slovensku neplatí, nie je ratifikovaný," povedal s tým, že za tým vidí vytĺkanie politického kapitálu, nie snahu riešiť skutočný problém.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!