Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 09:40 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Kľúčové stretnutie: Kráľovná s Charlesom si predvolali Harryho, svoje si povedal dokonca aj Trump

Britská kráľovná Alžbeta II. si na pondelok zavolala na pohovor princa Harryho a chce s ním vyriešiť situáciu v kráľovskej rodine po tom, ako Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan oznámili, že sa chcú postupne oslobodiť od povinností vyplývajúcich z ich príslušnosti ku kráľovskej rodine.

Na stretnutí budú podľa britskej BBC prítomní aj Harryho otec, princ Charles, a starší brat, princ William, zatiaľ čo Meghan by sa mala s diskutujúcimi spojiť telefonicky. Podľa BBC sa nepredpokladá, že sa na pondelňajšom stretnutí celá situácia vyrieši k spokojnosti všetkých strán, podľa zdrojov z Buckinghamského paláca má ísť aspoň o naštartovanie dialógu.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Na prvom mieste v kráľovskej línii je momentálne kráľovnin syn, princ Charles, druhý je Harryho starší brat William, nasledujú jeho tri deti a Harry je až na šiestom mieste. Meghan a Harry v stredu oznámili, že chcú odstúpiť z pozície "vyššie postavených členov kráľovskej rodiny". "Po mnohých mesiacoch zvažovania a interných diskusií sme sa rozhodli, že tento rok začneme s prechodom k progresívnej novej role v rámci tejto (kráľovskej - pozn. SITA) inštitúcie," napísal mladý pár.

Vzápätí dlhoročný spravodajca BBC z Buckinghamského paláca Jonny Dymond informoval, že kráľovná je ich rozhodnutím údajne "zronená" a "nepríjemne prekvapená". Do sporu sa medzičasom zamiešal aj americký prezident Donald Trump, ktorý sa postavil na stranu kráľovnej a vyhlásil, že je z najnovšieho vývoja "smutný". "Nechcem sa do toho miešať, ale prechovávam veľkú úctu ku kráľovnej, a toto by sa jej nemalo diať," napísal Trump v piatok na Twitter.

Je dlhodobo známe, že kráľovský palác preferuje Williama pred Harrym nielen v rámci následníctva na britský kráľovský trón - ktoré je logické a vyplýva z dlhodobých tradícií - ale nekonvenuje mu podľa všetkého ani Harryho snaha o "obyčajný život" a jeho zameranie na ekológiu a ľudské práva, ktoré sa po svadbe s Meghan Markle len posilnilo.

Či už pod vplyvom signálov z Buckinghamského paláca, alebo z iných dôvodov, skôr negatívny názor na Harryho a Meghan zdieľa aj veľká časť britskej spoločnosti a médií. Ako vidno z neutíchajúcich nenávistných komentárov na sociálnych sieťach a v niektorých médiách, rolu v nepriateľstve časti britskej spoločnosti k Meghan a Harrymu hrá určite aj to, že Meghan má za sebou už jedno neúspešné manželstvo, a predovšetkým to, že jej matka je černoška, čo sa podľa niektorých ku kráľovskej rodine nehodí.

 

Meghan s Harrym v stredu okrem iného oznámili, že chcú odteraz svoj čas deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. V britských médiách sa následne rozhorela živá debata, či Severnou Amerikou mysleli USA alebo Kanadu. Postupne prevážil názor, že pôjde o Kanadu, kde Meghan s Harrym celkom nedávno strávili šesťtýždňovú dovolenku a svoj pobyt v tejto krajine si nevedeli vynachváliť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva