Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2020 02:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Harry a Meghan sa vzdávajú kráľovskej rodiny: Ako reagovala samotná kráľovná?

Ich blízki majú pocit zrady! Svet obletela správa, že princ Harry (35) a vojvodkyňa Meghan (38) sa vzdávajú svojich povinností v kráľovskej rodine a chcú vychovávať svojho syna mimo paláca v Severnej Amerike. Kráľovná Alžbeta (93), ktorej to vopred neoznámili, je hlboko sklamaná.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan trávili sviatky so svojím osemmesačným synom Archiem v Kanade, kde aspoň na chvíľu ušli pred povinnosťami kráľovského dvora. Očividne sa im tam veľmi páčilo. Po návrate sa išli osobne poďakovať za pohostinnosť na kanadský konzulát v Londýne. Spojili to aj s obrovským prekvapením. Oficiálne totiž oznámili, že sa plánujú stiahnuť z kráľovského dvora a vzdávajú sa všetkých benefitov aj povinností.

Kráľovná vyjadrila hlboké sklamanie z tohto rozhodnutia. Napriek tomu, že už predtým naznačovali túžbu stiahnuť sa z dohľadu médií a verejnosti, toto vyhlásenie bolo šokujúce pre všetkých - aj pre samotnú kráľovskú rodinu. „Pre kráľovnú je to rana pod pás, nezaslúži si, aby sa s ňou zaobchádzalo týmto spôsobom. Je to neférové konanie. Rodina však chápe, že sa chcú vydať inou cestou a je ochotná pomôcť. Je však veľmi sklamaná,“ uviedol zdroj blízky kráľovskej rodine. Niektorí blízki poradcovia si však nekládli servítku pred ústa. „Je to bodnutie do chrbta,“ citoval ich The Sun.

Otvoriť galériu
Aj podľa kráľovského korešpondenta BBC bol dvor z tohto rozhodnutia úplne vynechaný. Diskusie o ich budúcnosti sa síce začali, no boli vo veľmi počiatočnom štádiu. Ešte bolo treba prejsť veľa komplikovaných záležitostí - no Harry a Meghan sa rozhodli na nič nečakať a oznámili odchod. Vraj sa tak rozhodli po mnohých mesiacoch zvažovania. Dvojica plánuje spoločne tráviť nejaký čas v Severnej Amerike a nejaký čas v Británii, pričom by čas v zámorí mal značne prevažovať. Ponechali si preto chalupu Frogmore, ktorá je i v súčasnosti ich oficiálnym domovom. 

 

Chcú svojho syna Archieho vychovávať v súkromí. Šepká sa, že by mohol dostať kanadské občianstvo. Toto rozhodnutie u verejnosti vyvoláva mnohé otázky týkajúce sa finančnej závislosti. Ako členovia kráľovskej rodiny boli platení z daní občanov, teraz sa však týchto peňazí vzdávajú. Stále však potrebujú ochranku, ktorá je zabezpečovaná Metropolitnou políciou, financovanou daňovými poplatníkmi. Harry a Meghan si chcú na seba zarábať sami. Plánujú založiť ekologickú charitu ako pokračovanie ich doterajšej dobročinnej činnosti.

Oficiálne vyhlásenie vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu

„Po mesiacoch úvah sme sa rozhodli tento rok prijať novú progresívnu úlohu. Chceme sa stiahnuť z pozícií vyššie postavených členov kráľovskej rodiny a snažiť sa o finančnú nezávislosť, pričom budeme stále podporovať jej veličenstvo. Plánujeme vyvážiť náš čas medzi Spojeným kráľovstvom a Severnou Amerikou a naďalej ctiť korunu. Táto geografická rovnováha nám umožní vychovať nášho syna s láskou k tradíciám a zároveň poskytne našej rodine priestor na vlastný život a rozvíjanie charitatívnej činnosti. V pravý čas sa podelíme o všetky podrobnosti v spolupráci s kráľovnou, princom z Walesu a vojvodom z Cambridgea. Ďakujeme za podporu. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, hla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli