Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Viete, prečo nakupovať sortiment zo Slovenska?

Lebo čím viac nakupujeme slovenské výrobky, tým viac podporujeme slovenskú ekonomiku a okrem iného znižujeme aj uhlíkovú stopu. Ale kde nájsť slovenský sortiment?

O podpore domácej produkcie sa toho nahovorí mnoho. Je to však naozaj tak? Dávajú obchodné reťazce priestor slovenským producentom? Poznáme jeden reťazec, ktorý už dlhé roky podporuje a rozvíja spoluprácu s domácimi dodávateľmi. Potvrdzujú to aj prieskumy GfK, z ktorých vyšiel tento reťazec ako jasný líder s najvyšším priemerným počtom vystavených slovenských výrobkov – takmer 6 000.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Je to Kaufland. Ako reťazec so stabilným postavením na trhu chce mať na svojich pultoch kvalitné produkty od domácich dodávateľov. Uviedol na trh čisto slovenský produktový rad Z lásky k tradícii, vyrobený podľa tradičných receptúr z domácich surovín. Ponúka v ňom najmä mliečne a kyslomliečne výrobky od slovenských farmárov z horských a podhorských oblastí podtatranského regiónu a tradičné údenárske výrobky.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Nielen veľkí dodávatelia sa však môžu v Kauflande rozvíjať a prosperovať. Reťazec pred tromi rokmi spustil projekt na podporu malých regionálnych dodávateľov, ktorí z dôvodu menších kapacít môžu dodávať svoje špeciality len do niektorých predajní v ich regióne. Aj preto je na 65 predajniach Kauflandu k dispozícii vždy iná lokálna ponuka v špeciálne označených regáloch „Z našich regiónov“.

Ďalším pekným príkladom je úspešná spolupráca medzi Kauflandom a pestovateľmi ovocia a zeleniny trvajúca od roku 2002. Vďaka nej môže reťazec ponúknuť svojim zákazníkom široký výber domácich produktov a aj zaujímavé odrody, ako sú fialové zemiaky či cuketa guľatá od domácich pestovateľov. Veď len za minulý rok predal desiatky tisíc ton domácej produkcie.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Pri ovocí a zelenine sa to však nekončí. Zamysleli ste sa niekedy, odkiaľ pochádza mäso, ktoré máte na tanieri? Akú dlhú cestu muselo prejsť až k vám? Kaufland má na to riešenie – 100% slovenské mäso ako od mäsiara. Toto označenie garantuje, že ide o mäso zo zvierat, ktoré sa narodili, boli chované, porazené a spracované výlučne na území Slovenska. Vyberie si každý – milovník hovädziny či bravčoviny.

Je teda jasné, že reťazec to s podporou slovenských výrobcov myslí vážne. Každý nadšenec domácej produkcie si dokáže vybrať zo širokého sortimentu slovenských produktov. Navyše vďaka podpore domácich dodávateľov a garantovanému stabilnému odberu okrem slovenskej ekonomiky rastie aj zamestnanosť v regiónoch. Aj sami si môžete skontrolovať výsledky tejto podpory – pri vstupe do každej predajne sú umiestnené tabule s počtom predaných slovenských výrobkov za predchádzajúci mesiac!

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj