Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.12.2019 11:56 | Správy | Domáce správy

Smutná správa: Lukáš († 18), ktorého počas vyučovania zasiahol prúd, zomrel!

Nové Zámky budú mať najhoršie Vianoce! Lukáš († 18), ktorého ešte na začiatku decembra zasiahol na hodine merania elektrotechniky v Spojenej škole elektrotechnickej v Nových Zámkoch prúd, v nedeľu večer svoj boj o život prehral.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Namiesto oslavy najkrajších sviatkov v roku rodina Lukáša z Palárikova musí chystať pohreb pre svojho milovaného syna. Toho ešte 2. decembra zasiahol počas vyučovania v škole prúd. Ani všetka snaha záchranárov a lekárov nepomohla, mladý chlapec v nedeľu večer v novozámockej nemocnici zomrel. Novému Času to potvrdil zdroj blízky rodiny a nemocnice. Zúfalému otcovi sme vyjadrili úprimnú sústrasť a žiaľ nad obrovskou stratou. ,,Ďakujeme, teraz nechceme k tomu nič povedať ani dodať,“ dostal len ťažko zo seba otec Pavol.

Úraz sa stal na na záver vyučovania na hodine elektrického merania. Z pôvodných 8 študentov na nej boli len traja a učiteľ. Lukáša po zásahu prúdom niekoľkokrát oživovali záchranári i lekári v nemocnici. Z umelého spánku sa už nikdy neprebral. Celú záležitosť prešetruje aj inšpektorát práce. „Inšpekciou práce boli zistené viaceré závažné porušenia právnych predpisov na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Možno hovoriť o fatálnom zlyhaní v súvislosti so zabezpečovaním výchovnovzdelávacieho procesu, nakoľko absentovalo množstvo opatrení a zákonných povinností súvisiacich s bezpečnostnými opatreniami nevyhnutnými na zamedzenie bezprostredného ohrozenia života a zdravia osôb. Z priebežných zistení možno uviesť, že neboli vykonané opatrenia zamedzujúce dotyku osôb so živými nechránenými časťami pod napätím, resp. neboli používané, dokonca pridelené účinné osobné ochranné pracovné prostriedky a rad ďalších porušení predpisov je v súčasnosti v štádiu preverovania a dokazovania,“ povedal Róbert Bulla, hlavný inšpektor práce v Nitre.

 

„Inšpektori práce zistili, že elektrické zariadenie – wattmeter - bolo v čase udalosti vybavené prúdovým chráničom. K zasiahnutiu elektrickým prúdom došlo pri dotyku žiaka so živými nechránenými časťami, pričom žiak chytil oboma rukami meracie svorkovnice, v dôsledku čoho došlo k úniku elektrického prúdu mimo chránený obvod a prišlo k zásahu žiaka elektrickým prúdom takmer 400 voltov. V tomto prípade sa telo žiaka stalo súčasťou uzatvoreného elektrického obvodu,“ dodáva. Celým prípadom sa zaoberá aj polícia. „Okolnosti prípadu vyšetrujeme ako ublíženie na zdraví a začali sme trestné stíhanie,“ informovala Renáta Čuháková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

Viac o nešťastí čítajte tu:

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Extáza (ilustračná fotografia).
Francúzskej polícii sa podaril obrovský úlovok: Z množstva extázy sa vám zatočí hlava
Ilustračné foto
TORNÁDO na juhu Českej republiky?! Obyvateľov vystrašil podivný jav: Zachytili ho na VIDEO
Legoland vo Windsore.
Čierny deň v Legolande: Zomrel tam chlapček († 5 mes.)! Detaily naháňajú hrôzu
Simferopol, Russia - July 9, 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15, 1997.
Týchto 6 fráz NIKDY nevyhľadávajte na Google: Môže sa vám to škaredo vyplatiť!
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin (vpravo).
Po Putinovi začal konať aj Lukašenko: Mrazivé nariadenie prezidenta! Súvisí to s jadrovými zbraňami
Čo sa to deje, preboha?! Zomrel nádejný slovenský basketbalista (†18)
Mladý herec si získal sympatie divákov.
Foto
Nový sexsymbol Jablonský: Víťaza Let's Dance čaká to, po čom umelci TÚŽIA!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Ostré slová Hamasu: Hovorí o nebezpečnej eskalácii! Situácia nevyzerá dobre
Ilustračné foto
Traja mladíci sa tragicky utopili v rieke na Ukrajine: Snažili sa utiecť pred vojnou?
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur