Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Denisa sa musí sama postarať o svoje choré ratolesti: Každé z mojich detí má desivú diagnózu

Takýto život si nepredstavovala ani v najhoršom sne. Denisa (39) má štyri krásne deti, ktorým by dala aj posledné.

Žiaľ, ani jedno z nich nie je zdravé. Pendlujú medzi nemocnicami, s lekármi sú častejšie ako s kamarátmi. Dvojičky Patrik (15) a Michal (15) sa narodili ako zdravé deti, no Miškovi našli v hlave nádor. Patrik zasa trpí silnou psoriázou a na jedno oko vidí len na 25 percent. Denisa neskôr porodila ďalšie dve deti. Lenže ani k nimi nebol osud milosrdný. Mama za ne však bojuje ako levica a znáša všetky útrapy sama.

Sen o krásnom živote sa jej rozplynul krátko po pôrode dvojičiek. „Do poslednej chvíle som netušila, že budem mať dvojičky. Prekrývali sa a lekár na to prišiel pár dní pred pôrodom. Všetko bolo na začiatku ako z rozprávky. Potom však mojim chlapcom oznámili kruté diagnózy,“ opisuje začiatok útrap mama Denisa, ktorá vychováva deti sama. Otec sa na ne vykašľal hneď, keď prišli na svet.

Otvoriť galériu
Mama Denisa (39) s deťmi
Zdroj: Zuzana Šišovská

Doteraz neplatí výživné a nezaujíma sa o ne. „Chlapci sú šikovní, Miško túži byť futbalistom. Obaja sú deviataci a majú svoje plány. Lenže sú vážne chorí. Miškovi diagnostikovali nádor v hlave, ktorý sa mu stále zväčšuje a zatiaľ neviem, čo bude. Je to náročné. Chce hrať futbal, no stav mu to neumožňuje,“ sťažovala si mama.

 

Druhý chlapec sa však rovnako borí s problémami. „Paťo vidí na jedno oko len na 25 percent a má silnú psoriázu. Má to na hlave a do školy chodí v čiapke, aby sa od neho spolužiaci neodťahovali. Jeho liečba je nákladná a, žiaľ, aj keď robím nemožné, nemám na to, aby chodil pravidelne na ošetrenia s laserom. Jedno stojí 90 eur,“ skormútene dodala mama Denisa, ktorej osud nadelil starosti aj s ďalšími deťmi.

Detstvo trávia u doktorov

Po prvom rozpadnutom vzťahu sa opäť zaľúbila a verila, že je život sa obracia k lepšiemu. „Našla som si nového partnera. Máme Natálku (12) a Dominiku (7), lenže keď zistil, že sú choré, opustil nás. Ani on neplatí výživné a o deti sa nezaujíma,“ sťažuje sa Denisa, ktorá prezradila kruté diagnózy svojich najmladších.

Otvoriť galériu

„Natálka dostala pred rokmi záchvat, až sfialovela. Odviezla ju záchranka a týždne bola v kóme. Zistili jej ťažkú epilepsiu a chronický zápal močového mechúra. Doteraz je plienkovaná. Pravidelne je u nás záchranka, pretože mi odpadáva. To isté má aj najmenší Dominik. Okrem toho má chybu na oboch očkách. Niekoľkokrát bol na operácii. Má najsilnejšie dioptrie a dobre nevidí,“ hovorí mama, ktorá je šťastná z úspechov detí v škole.

Dominik sa učí na samé jednotky a ostatné deti sú tiež šikovné. Čo však bude ďalej, netuší. „Do práce sa mi nedá teraz chodiť, keďže iba chodíme po lekároch. Z Gbiel sme sa predťahovali do Handlovej. Náš byt je v hroznom stave, skrátka nevládzem. Ledva uživím deti. Keby nebolo mojej mamy a brata, sme na ulici,“ uzavrela s pohľadom upretým do diaľky ťažko skúšaná mama, ktorej príjem predstavuje len náhradné výživné 212 eur a rodinné prídavky na dieťa.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy