Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2019 12:56 | Správy | Politika

Harabin v otvorenom rozhovore o tom, či sa stretáva s Mečiarom a s kým by šiel do vlády: Pre Progresívne Slovensko má podmienku

Do parlamentnej politiky vstupovať neplánoval, no stal sa volebným lídrom novej strany. Napriek tomu, že naplno kampaňuje a zákon zakazuje sudcom aktívnu politickú činnosť, v talári zostáva do poslednej chvíle.


Na začiatku ste dostali 3 % v prieskume Polisu. Je to pre vás dosť?

V prieskume sa uvádza, že u politickej strany Vlasť ide je polovičný výsledok, keďže ide iba o polovičnú znalosť vzhľadom na čas zberu údajov v čase pred ohlásením vzniku strany Vlasť.

Akú ambíciu máte?

Idem do tohto projektu, lebo chcem situáciu na Slovensku zmeniť.


Budete chcieť 14 % ako v prezidentských voľbách?

Takto sa to merať nedá, ale v prezidentských voľbách som dostal dôveru bezmála 310-tisíc voličov. Veď počtom tieto hlasy vlastne tvoria po Bratislave druhé najväčšie slovenské mesto. To je veľký počet. Ľudia v našej vlasti túžia po zmene, lebo to, čo sa dnes u nás deje, sa už nedá vydržať. Bol by som cynický ignorant, keby som nevyvodil osobnú zodpovednosť za prejavenú dôveru v prezidentských voľbách, ktorá ma zaväzuje pokračovať v zápase o našu vlasť. Mojou ambíciou je, aby strana Vlasť rozhodne participovala na moci. 


S kým si viete predstaviť budúcu spoluprácu?

So všetkými politickými stranami, ktoré chcú plniť to, čo je v programovom nastavení Vlasti, ale reálnymi skutkami. 


Ako to zistíte? Veď vy už poznáte jednotlivé strany.

Po parlamentných voľbách sa stretávajú lídri politických strán a rokujú o prienikoch vo svojich programoch. So všetkými, ktorí budú akceptovať národné a štátne záujmy SR, ochranu slovenskej štátnosti, ochranu normálnej rodiny, pracovať v prospech normálneho dôstojného života každého občana Slovenska, neakceptáciu sexuálnych zvrátenosti, nulovú toleranciu zásahov politikov do justičného systému a zásadu, že právo, poriadok a spravodlivosť musia platiť pre každého rovnako, bude Vlasť spolupracovať. 

Dopredu nevylúčite nikoho?

Prečo by som to robil?

Ani Trubana? 

Pokiaľ upustí strana Progresívne Slovensko od feťáctva, narkomanstva, pedofílie, lgbti, gender ideológie, tak prečo? Truban tam dnes je, zajtra nemusí byť. Pokiaľ by chceli presadzovať registrované partnerstvá, tak sa nemáme o čom baviť.


Kotlebova strana je prijateľným partnerom?

Pre mňa je prijateľná pre spoluprácu každá politická strana, ktorá bude akceptuje náš program. Ale mám zásadné výhrady voči vedeniu ĽSNS. Proti tomu, čo prezentujú. Ja uznávam výsledky druhej svetovej vojny. Výrazný podiel Slovanov na víťazstve v Druhej svetovej vojne, čo pán Kotleba neuznáva. Nikdy som ho nevidel pri pamätníku na Slavíne, pri SNP, ani na Duklianskom pamätníku. Ja som odporca fašizmu, môj otec bol v povstaní. Ja uznávam holokaust, ale aj holokaust Slovanov a Rómov. Ten bol evidentne najväčší. Vystúpenie slovenského národa proti fašizmu bolo bez najmenších pochybnosti správne. Ono nebolo proti slovenskej štátnosti, či za obnovenie Československa. Kotleba toto nevie oddeľovať. Ja odmietam násilné riešenia, žiadna politická strana nemôže rozmýšľať svalmi, lebo v hlave nie sú svaly, ale um. Pri  nijakých konfliktoch nemôžem používať silu. Na rozdiel od Kotlebovej strany, strana Vlasť má riešenia na problémy Slovenska. Zoberte si napríklad rómsku otázku. Tá sa nerieši tak, že by sme my začali útočiť na toto etnikum. Lebo potom sa začne útočiť zajtra na Rusínov, Maďarov a tí na Slovákov. Rómovia v spoločnosti nie sú problém. Pokiaľ majú robotu, tak s nimi nikdy nie je a nebol problém. Ak ale páchajú trestnú činnosť, tak polícia musí zasiahnuť a nemôže sa báť. Poriadok a právo platí pre všetkých, ale nesmú sa umelo vytvárať etnické konflikty. Rovnako treba spomenúť, že Kotleba, keď bol župan prakticky v každom projekte zlyhal a svojmu kraju nijako nepomohol.


Prekáža vám odsúdenie Milana Mazureka za rasizmus?

Tu platí sloboda slova, ja hovorím o tom, že keď sa používajú násilné praktiky voči nejakému etniku, tak to nie je možné tolerovať. Je možné kritizovať určité kroky. Keď sa dáva veľa peňazí do rómskeho etnika a tie napríklad požierajú mimovládky.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo