Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2019 12:56 | Správy | Politika

Harabin v otvorenom rozhovore o tom, či sa stretáva s Mečiarom a s kým by šiel do vlády: Pre Progresívne Slovensko má podmienku

Do parlamentnej politiky vstupovať neplánoval, no stal sa volebným lídrom novej strany. Napriek tomu, že naplno kampaňuje a zákon zakazuje sudcom aktívnu politickú činnosť, v talári zostáva do poslednej chvíle.

Kontroverzný sudca Štefan Harabin v rozhovore pre Nový Čas hovorí, čo chce so svojou stranou dosiahnuť a s kým chce prípadne vládnuť.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Po prezidentských voľbách ste hovorili, že neplánujete žiadnu stranícku politiku. Čo sa teda stalo? 

Ako som povedal pri svojom prvom vystúpení v pozícii volebného lídra strany Vlasť, už sa nemôžem pozerať na to, ako politická kasta, súčasná rovnako ako minulá, urobila zo Slovenska skorumpovaný štát, ktorý si ukradla pre seba a svojich mecenášov. Nedá mi svedomie stáť bokom a vidieť, ako celá naša vlasť a ľudia v nej trpia. Nezakladám žiadnu politickú stranu a ani som do žiadnej nevstúpil. Idem ako volebný líder na čele politickej strany Vlasť. Vychádzam z právneho stavu, ktorý mi to umožňuje. Pokiaľ má urobiť niekto poriadok v štáte a dosiahnuť potrebnú zmenu, tak kto iný ako trestný sudca so 40 ročnou praxou?

 

Aké bude vaše motto?

Vlasť treba vrátiť ľuďom a nenechať ju v rukách skorumpovanej politickej kasty, ktorá si ju ukradla pre seba a svojich nikým nevolených mecenášov v pozadí.

Čo si má pod tým človek predstaviť?

Právo, poriadok a spravodlivosť pre všetkých a pre každého rovnako. Treba úplne odpolitizovať justičný systém a zaviesť nulovú toleranciu pre zásahy politikov do zloženia a vedenia Ústavného súdu, prokuratúry a polície. Pozrite sa, kto sa nám chystá vládnuť - zlodeji a kšeftári, úžerníci, pedofili, feťáci. Mne nie je osud slovenských občanov ľahostajný. Treba zastaviť umieranie ľudí na vyliečiteľné choroby, zastaviť rast chudoby. Nehovoriac o úrovni vzdelania, ktorá klesá. Idiotizujú nám deti a ja sa na to nemôžem pozerať. Pre mňa by bolo pohodlnejšie zotrvávať v talári. Smer vládne posledných 12 rokov s dvojročnou prestávkou. Fico mal dobrú myšlienku sociálneho štátu, ale kam to doviedli zlodeji okolo neho? Má bez prestávky zdravotníctvo, financie, vnútro... Podľa Eurostatu z roku 2016 na Slovensku zomiera ročne 7 - 11-tisíc ľudí zbytočne. Sú tu absurdity -  ako napríklad nedávno v Bratislave, keď sa hádajú nemocnice o to, kto nebude operovať mladého chlapca alebo v Nitre, kde lekári operovali nesprávne koleno a odmietajú tohto pacienta odškodniť – vraj nie sú na to peniaze.


Ukážete aj nástroje, ktorým by ste to chceli zmeniť?

Nesmie sa kradnúť. Ľudia umierajú pre to, lebo skorumpovaná politická kasta a kšeftári kradnú. Politici a zástupcovia štátu by mali podľa nášho programu za svoje rozhodnutia ručiť celým svojím majetkom.

To bude najdôležitejší bod programu? 

Áno, zabránime kradnutiu. Veď vieme, kde sa kradne - v zdravotníctve to bolo napríklad cétečko, ktoré kúpili za 2,5 milióna eur namiesto pol milióna. Tak niekto kradne. Kto kradne, ja? Minister vnútra kryje tých, čo kradnú. Generálny prokurátor ich rovnako kryje. Ja viem, čo treba urobiť a nebojím sa to urobiť.


Akým štýlom to chcete urobiť? 

Program zverejníme na budúci týždeň na webe strany. 

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva