Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2019 09:00 | Prominenti | Karel Gott († 80)
FotoVideo

Ľudia mali na rozlúčku s legendárnym Gottom len 10 sekúnd: Srdce od Ivany zatienil veniec zo Slovenska?!

Piatok 11. október 2019 sa zapíše do sŕdc desaťtisícov ľudí, ktorí prišli dať posledné zbohom velikánovi tejto doby, obľúbenému spevákovi a človekovi s veľkým a láskavým srdcom Karlovi Gottovi († 80).

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Palác Žofín akosi zosmutnel pod ťarchou sĺz, ktoré stekali po tvárach Gottových fanúšikov pri pohľade na rakvu obklopenú kvetmi. Napriek hodinovým čakaniam v dlhých radoch však ľudia nestrácali trpezlivosť, aj keď sa to nezaobišlo bez zásahu záchranárov. Rozruch v samotnej sále paláca spôsobil najmä tajomný veniec, ktorý zatienil aj obrovské červené srdce od Gottovej manželky Ivany (43).

Spevák Karel Gott sa dočkal pocty ako azda žiadny z umelcov našej doby. Po dohode s vdovou Ivanou Gottovou sa posledná verejná rozlúčka konala v piatok so štátnymi poctami. Na pražskom Žofíne, kde rakvu s Gottovými pozostatkami priviezlo pohrebné auto v sprievode polície okolo šiestej hodiny ráno, strážila počas celého dňa čestná stráž.

Pred rakvou na vyvýšenom pódiu sa vynímalo obrovské srdce z červených ruží od manželky, ktoré boli jeho najobľúbenejšími. Záhadou zostáva, prečo na venci svietilo len meno Gottovej manželky a chýbali na ňom mená jeho milovaných dcér Charlotte a Neliy, ktoré boli jeho najväčším šťastím v ťažkých chvíľach počas boja so zákernou chorobou.

 

Chceli ho vidieť

Po otvorení brán sa veľká sála paláca začala plniť smútiacou verejnosťou, kvetmi či malými darčekmi v podobe fotiek a odkazov.

Otvoriť galériu
Rakva s Gottovými pozostatkami však zostala pred verejnosťou zatvorená. Aj keď si niektorí návštevníci mysleli, že sa svojmu idolu poslednýkrát pozrú do tváre, zostali sklamaní. Truhla otvorená nebola, preto hneď vznikli aj otázky, či sa vôbec telo zosnulého speváka, ktorý podľahol pred takmer dvoma týždňami akútnej leukémii, nachádza priamo na Žofíne.

Uctili si ho

Obrovský húf ľudí, ktorí sa rátali v desaťtisícoch, prúdil na Slovanský ostrov od ôsmej hodiny ráno. Na situáciu podľa našich informácií dohliadalo približne 130 policajtov. Počas dlhého čakania museli dokonca zasahovať záchranári a dobrovoľníci z Červeného kríža, rozdávali ľuďom vodu či teplý čaj. Milovanému Kájovi priniesli jeho fanúšikovia kvetinové dary a rôzne spomienkové predmety.

Otázky napokon vyvolal krásny okrúhly veniec z drobných bielych kvetov, v ktorých strede sa vynímali iniciálky K. G. uložené na veľkom červenom srdci. Veniec bol nešťastne uložený, pretože úplne zatienil ten od Gottovej manželky. Hneď sa začalo špekulovať, že môže ísť o dar od tajnej milenky z minulosti. Podľa našich informácií by malo ísť o dar z Rimavskej Soboty. Už dnes sa bude konať druhá posledná rozlúčka v Katedrále sv. Víta, na ktorej sa zúčastnia už len pozvaní hostia.

Pohreb si naplánov do detailov

Gotta premohli prvé myšlienky na smrť už v roku 2014, keď si naplánoval zoznam piesní na svoju poslednú rozlúčku. „Žít, Zpíval jsem rád, C’est la vie, Testament, Až jednou, Muzika, Stokrát chválím čas, Jdi za štěstím,“ nadiktoval Karel tajomníkovi Honzovi Adamovi. Neskôr svoje rozhodnutie prehodnotil a spísal nový zoznam.

Na ňom bol aj song Andělský chléb, ktorý v sobotu na pohrebe zaspieva Štefan Margita (63) s Evou Urbanovou (58) a Ave Maria zaznie v podaní Lucky Bílej (53). Verejnú rozlúčku pritom sprevádzali jeho najväčšie hity ako: To musím zvládnout sám, C´est La Vie, Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Srdce nehasnou, Už z hor zní zvon, Jdi za štěstím a Jsem na světě rád.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej