Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2019 22:32 | Šport | Futbal
FotoVideo

Bezduchý výkon Slovákov: Chorváti našich futbalistov zmietli z ihriska

Slovenskí futbalisti prehrali v piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Trnave s Chorvátskom 0:4. Zverenci českého trénera Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v E-skupine o tri dni v Budapešti proti Maďarsku.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Úradujúci vicemajstri sveta boli počas zápasu aktívnejším tímom a základ svojho úspechu položili na prelome polčasov. V 45. min prekonal Martina Dúbravku strelou spoza šestnástky Nikola Vlašič a krátko po návrate zo šatní sa zapísal do streleckej listiny aj Ivan Perišič. Slováci síce vyslali v zápase šesť striel na bránku súpera, no nevypracovali si žiadnu stopercentnú gólovú šancu.

Krátko pred úvodným výkopom zápasu sa s reprezentáciou oficiálne rozlúčil dlhoročný útočník národného tímu a štvorgólový strelec z MS 2010 v JAR Róbert Vittek. Reprezentačný tím spod Tatier sa najbližšie predstaví v pondelok v budapeštianskej Groupama Arene v ďalšom kvalifikačnom vystúpení proti domácim Maďarom.

Kvalifikácia ME 2020 vo futbale - piatok (Trnava):
E-skupina:
Slovensko - Chorvátsko 0:4 (0:1)
Góly: 45. Vlašič, 46. Perišič, 72. Petkovič, 89. Lovren, bez kariet, rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), 18 098 divákov
Zostavy:
Slovensko: Dúbravka - Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko - Lobotka - Rusnák (46. Boženik), Kucka (63. Haraslín), Hamšík, Mak (79. Ďuriš) - Duda
Chorvátsko: Livakovič - Bartolec, Lovren, Vida, Barišič - Modrič, Brozovič - Rebič (70. Brekalo), Vlašič (81. Badelj), Perišič - Petkovič (83. Pašalič)

 

Už po pätnástich sekundách Vlašič strelou spoza pokutového územia ohrozil Dúbravku a predznamenal, v akom duchu sa bude niesť úvodné dejstvo. V 5. min si síce slovenskí fanúšikovia pýtali penaltu po páde Maka v šestnástke súpera, ale píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. Vicemajstri sveta boli na začiatku súboja oveľa nebezpečnejší. V 8. min tesne minul bránku Modrič a o niekoľko sekúnd neskôr pristál Brozovičov pokus na brvne.

V 22. min z dobrej pozície hlavičkoval Lovren, ale loptu poslal vedľa ľavej žrde. V 29. min spálil obrovskú šancu Vida, sám pred Dúbravkom však zblízka prestrelil. Onedlho sa v ďalšej stopercentnej šanci ocitol Petkovič, zo slovenských obrancov si urobil "slalomové bránky", ale trafil len prípravného gólmana Newcastlu United. Ten mal v 35. min opäť šťastie, tentokrát trafil brvno Perišič. Chorváti boli za svoju snahu odmenení v 45. min. Dvojica slovenských stopérov ustupovala pred Vlašičom a hráč CSKA Moskva loptu umiestnil k pravej žrdi - 0:1.

Rovnako ako záver prvého polčasu, aj úvod toho druhého priniesol gól hostí. V 46. min vystrelil spoza šestnástky Perišič a za pomoci smolného teču Škriniara skóroval. Slováci sa naďalej nevedeli dostať do zápasu a hra chorvátskeho favorita miestami pripomínala exhibíciu. Z domácich hráčov bol strelecky najaktívnejší Mak, v 64. min prenikol po ľavom krídle, ale Livakovič jeho pokus zneškodnil. Definitívny "klinec do slovenskej rakvy" zatĺkol v 72. min útočník Dinama Záhreb Petkovič. Ten sa pekne uvoľnil po prihrávke striedajúceho Brekala a sám pred Dúbravkom upratal loptu do siete. To však nebolo zo strany Chorvátov všetko. V 89. min sa presadil aj obranca Lovren, keď presne hlavičkoval z tesnej blízkosti.

 tabuľka E-skupiny:
1. Maďarsko    4 3 0 1 6:4  9
2. Chorvátsko  4 3 0 1 9:4  9
3. Wales       4 2 0 2 4:4  6
4. SLOVENSKO   4 2 0 2 7:6  6
5. Azerbajdžan 4 0 0 4 4:12 0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!