Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2019 12:22 | Správy | Domáce správy

Kiska k súčasnej situácii: Slovensko nemôžu riadiť gauneri, ale ľudia, ktorým na krajine záleží

Určite nie sme právny štát. Nemôžeme ním byť v situácii, keď tí, ktorí mali stáť pred súdom, sa na nás bezstarostne usmievali z drahých áut.

Povedal to na dnešnej tlačovej besede líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska. „To, aký dáme prívlastok štátu, nechám na našich občanov," uviedol Kiska. Podľa neho je dnes Slovensko šokované zo zverejnenej komunikácie Mariana Kočnera, ktorý podľa medializovaných informácií komunikoval s Robertom Ficom, Robertom Kaliňákom či Bélom Bugárom. V súvislosti so stretnutím Bugára s Marianom Kočnerom na Maldivách Kiska povedal, že sám je zvedavý, ako to Bugár vysvetlí. Podľa neho je rozpor medzi tým, čo Bugár povedal a čo vyšlo z komunikácie Mariana Kočnera. „V nás to vyvolalo veľké pochybnosti o tom, čo sa skutočne stalo," uviedol Kiska s tým, že je zvedavý, či sa stretli na Maldivách náhodou alebo nie. Podľa neho je dôležité, aby Slovensko viac neriadili gauneri, ale ľudia, ktorým na krajine záleží. "Je na nás, na demokratickej opozícii, na všetkých slušných ľuďoch, aby sa v parlamentných voľbách ozvali a ukázali, komu veria," dodal Kiska.

Mária Kolíková zmprípravného výboru strany Za ľudí povedala, že dnes sú v spoločnosti silné negatívne emócie. „V takejto situácii je dôvera v štátne inštitúcie podkopávaná. Je jasné, že Slovensko potrebuje nevyhnutné zmeny pre súdy, prokuratúru, ústavný súd," uviedla. Veronika Remišová z prípravného výboru strany je presvedčená, že táto situácia podkopáva základy štátu a bezpečnosť občanov. „Tu nejde o kšefty, ale o ovplyvňovanie polície, súdov, politikov a stálo to dvoch mladých a nevinných ľudí život," povedala Remišová. Marian Kočner mal podľa nej pravdu, keď písal, že ak skončí Smer vo vláde, tak skončí aj on sám.

Juraj Šeliga na tlačovej besede vyzval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a policajného prezidenta Milana Lučanského, aby urobili jasný verejný odpočet toho, čo robia pre to, aby polícia a prokuratúra neboli "prelezené Kočnerovými, Bödörovými kamarátmi". „Sme rok a sedem mesiacov od vraždy a stále nevieme, čo robia, aké sú očistné procesy," povedal Šeliga.

Marian Kočner sa stretával podľa Denníka N s Robertom Ficom (Smer-SD), svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Vyplýva to z komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej cez aplikáciu Threema, ktorú v stredu zverejnil spravodajský portál Denníka N. Portál Aktuality.sk dnes informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom Kočnerom. Ôsmeho marca 2018 sa Marian Kočner pochváli Alene Zsuzsovej, že s predsedom Mosta raňajkoval a napísal: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“ Marian Kočner sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože, ako sám predtým písal Alene Zsuzsovej, pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“. Most-Híd nakoniec koalíciu po odchode Fica z funkcie premiéra podržal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!