Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Michalovskí hokejisti postúpili do extraligy: Po splnení sna bude klub potrebovať poriadny balík

Chválospevy, oslavy, pokora a vízia! To všetko sa pretavilo do michalovského hokejového zázraku, ktorý postúpil medzi elitu.

V stredisku Kamenec na Zemplínskej šírave sa na galavečere tvorcovia úspechu zamýšľali nad blízkou budúcnosťou športu aj tímu. Na akciu zavítal aj Richard Lintner, ktorý uznal kvality ambiciózneho nováčika extraligy. Ani prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský netajil eufóriu, no ani to, že medzi elitou nechcú byť do počtu a na to budú potrebovať aj milión eur.

Otvoriť galériu

V 40-tisícovom meste si najvyššiu súťaž vysnívali a splnili vďaka svojmu majstrovstvu a oduševnenému výkonu. „Eufóriu a vyburcovanie stále cítiť, takisto emócie a nadšenie. Veľa ľudí sa spojilo pre hokej a spoločne to má zmysel. Štadión s kapacitou 2 600 miest na sedenie a 1 500 na státie praskal vo švíkoch a už teraz vieme, že bude vypredaný. Zlepšujeme aj prostredie cez skyboxy Šírava a Morské oko, bufet, fanshop, posilňovňu“ prezradil šéf klubu pred viacerými aktuálnymi aj potenciálnymi podporovateľmi z radov stredných podnikateľov regiónu.

 

„Uvedomujeme si, že aj na odmeny hráčov budeme musieť zvýšiť balík až o sto percent a celkovo sa rozpočet bude blížiť až k miliónu eur!“ povedal Burinský. Nielen podľa neho sa už celý Zemplín veľmi teší na súboje v najvyššej súťaži a na nové derby s Košicami. „Myslím si, že nielen u nás, ale aj v Košiciach bude vypredané. A ak by hral aj Slovan, bolo by to úplné šialenstvo!“ vyhlásil šéf klubu.

Richard Lintner sa zatiaľ neodváži tipovať, či Slovan vôbec pustia do extraligy: „Oni musia vedieť, aké majú podlžnosti, a hlavne treba ich splatiť. Len tak môžu dodržať podmienky a termín je už dávnejšie známy - do konca júna!“ Asistent trénera Michaloviec Richard Šechný, ktorý tím belasých nikdy veľmi nemusel, na margo rozšírenia extraligy poznamenal: „U nás je stále ošiaľ a treba ho využiť. Všetci sa ma v meste len pýtajú, kedy budú permanentky... Zrejme bude o ne bitka. Treba sa však tešiť na všetkých súperov, nielen na Košice či Trenčín. Keby bol Slovan, azda by to bolo aj väčšie lákadlo. No to, čo si navarili, si aj musia zjesť. V prvom rade vyrovnať dlžoby alebo aspoň dohodnúť splátkové kalendáre, ale do ligy patria.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!