Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2019 05:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Toto je centrum zločinu v Bratislave: Obchodná ulica má svoj krvavý rukopis

Bývalú ulicu vinohradníkov a centrum nákupov kruto poznačila doba. Obchodná ulica v Bratislave sa čoraz viac dostáva do povedomia ako miesto, kde sa kradne, lúpi a vraždí.

V priebehu niekoľkých rokov tu došlo na takmer identických miestach k brutálnym útokom, ktoré sa skončili smrťou.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Kritický bol aj uplynulý víkend s dvomi krvavými násilnosťami, počas ktorých zasahovala polícia. Neslávne známa ulica je rajom pre mládež, ktorá tu holduje nočnému životu. Vyzerá to tak, že riešenie bezpečnosti tepny mesta, ktorú pri nástupe do funkcie sľuboval primátor Bratislavy Matúš Vallo, uviazla na mŕtvom bode. Budú sa kompetentní násilnostiam iba donekonečna prizerať, alebo konečne prídu s riešeniami, ktoré zabránia krvilačnému besneniu v centre?!

 

Surová vražda dôchodkyne († 67)

 

4. marec 1992

Otvoriť galériu

Najmasovejší slovenský vrah Ondrej Rigo v byte na Obchodnej ulici dobil lešenárskou trubkou na smrť Matildu U. († 67). Vraždil v Nemecku, Holandsku a na Slovensku. O život pripravil až 8 žien a chlapca († 14). Za mrežami je už 27 rokov. Pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že si obete vytypoval počas prechádzok po Bratislave. Zatknúť ho prišli do hotela Carlton, kde pracoval ako šatniar. Doživotný trest si odpykáva v ilavskej väznici.

 

Zastrelenie majiteľa zlatníctva († 66)

Otvoriť galériu

K incidentu na Obchodnej ulici došlo v zimný večer približne o 17.00 hod. Ján Kalný (57) pod vplyvom alkoholu prepadol zlatníctvo, pričom strieľal zo samopalu vz. 61 Škorpión s tlmičom. Pri útoku postrelil majiteľa arménskeho pôvodu Tagvara Spartakiana († 66), ktorý utrpel poranenie ruky, v dôsledku čoho vykrvácal. Jeho manželku Rozaliu postrelil do bedier a do ucha. Kalný bol už v minulosti právoplatne odsúdený v rokoch 1994 a 2004. Teraz si odpykáva si 19-ročný trest.

 

Simona († 25) bola zaživa upálená

Otvoriť galériu

Holanďan Gerrit Jan Kramer (38) sa so Slovenkou Simonou zoznámil na výletnej lodi v Nemecku, ona tam pracovala ako vedúca baru a Gerrit bol kapitán. Svedkovia potvrdili, že párik v osudnú noc videli v bare, kde sa Simona chcela s Gerritom rozísť, čo on nedokázal prijať. Pod vplyvom alkoholu ju v byte na Obchodnej udieral do hlavy a neskôr ju zapálil. Simona utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela a zraneniam namieste podľahla. Holanďana súd odsúdil na 22 rokov.

 

Henry († 36) dobitý na smrť

Otvoriť galériu

Brutálny útok Juraja Hossua (28) na Filipínca Henryho Acordu († 36) otriasol verejnosťou v máji 2018. Po tom, ako sa útly Henry zastal v skorých ranných hodinách dvoch dievčat, ho už odsúdený muž surovo kopol do hlavy. Následne ho opakovane kopal, keď už ležal na zemi. Henry upadol do bezvedomia, dostal krvácaniu do mozgu a po niekoľkých dňoch na následky zranení zomrel. Hossu sa ku spáchaniu skutku priznal a súd mu vymeral 6-ročný trest, ktorý si odpykáva vo väzení v Opatovciach s minimálnym stupňom stráženia. Generálna prokuratúra sa proti trestu odvolala.

 

Nožom chcel pozabíjať okoloidúcich

Otvoriť galériu

Krvavé jatky sa na Obchodnej ulici odohrali uplynulý piatok. Podľa polície Martin H., ktorý má evidovaný daňový nedoplatok vyše 4 800 €, mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy a ozbrojený sa pohyboval po centre Bratislavy. Okoloidúcim sa vyhrážal a oháňal sa nožom. Policajti použili služobnú zbraň, aby útočníka spacifikovali. Ten sa následne sám bodol do brucha. Pri zákroku bolo postrelené aj dievča (14).

Nepočujúceho kopol do hlavy

Otvoriť galériu

Približne o siedmej ráno na Hurbanovom námestí podľa polície napadol muž (28) nepočujúceho mladíka (22). Kopnutím do hlavy utrpel nepočujúci krvácanie do mozgu v spojení s opuchom. Podľa hovorkyne záchranárov Aleny Krčovej bol mladík na mieste ošetrený a s úrazom hlavy prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!