Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2019 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Prípad manželov, ktorých dobili v MHD, otriasol celou Bratislavou: Zhrozený syn Jakub prehovoril!

Nehorázna drzosť! Incident, ktorý sa odohral minulú stredu podvečer v autobuse MHD linky č. 83 rozpútal vášnivú diskusiu.

Na sociálnych sieťach pribúdajú nenávistné komentáre a odsudzujú konanie štyroch mladíkov, ktorí napadli starší manželský pár. Novému Času sa podarilo spojiť so synom napadnutých manželov Jakubom, z ktorého slov mrazí.

Jakub, ktorý žije mimo Slovenska, je z celej udalosti zhrozený. „Moji rodičia išli akurát z divadla a nikdy v živote by im nenapadlo, že takto skončia,“ prezrádza zronený mladík, ktorému sa zdalo zvláštne, že sa rodičia neozývajú. „Keď vám vlastná mama zavolá, že ju zbili a keď ju potom vidíte cez kameru, ako má zošitú tvár, je vám zle,“ pokračuje s tým, že mama bola na tom horšie, keďže ju museli operovať.

Jakub vie z rozprávania rodičov, že štyria útočníci robili v autobuse hluk, fajčili a hádzali po ľuďoch rôzne predmety. „Keď sa rodičia ozvali, aby sa ukľudnili, jeden z nich si presadol za nich, vyzul sa a začal hádzať po nich ponožky. Myslím, že každý normálny človek by sa ozval,“ uvádza mladík, ktorý nedokáže pochopiť, že sa 20 cestujúcich iba prizeralo, ako štyria agresori obťažujú starší manželský pár. „Môj otec je pre mňa hrdina, že sa im postavil, aj keď stál proti presile,“ vyznal sa Jakub.

Otvoriť galériu
Zdroj: Infografika Nového Času

 

Zlomili jej kosť pod okom

Agresívni mladíci, po ktorých pátra polícia, boli podľa informácií Nového Času približne vo veku 16 rokov. Po­dľa nášho zdroja boli agresori v autobuse hluční a obťažovali cestujúcich. „Keď to chcel pán riešiť so šoférom, začali byť na neho agresívni,“ tvrdí zdroj a pokračuje: „Pani sa postavila medzi nich a útočník jej zlomil kosť pod okom, na ktoré prestala vidieť.“ Podrobnosti priblížil aj hovorca Dopravného podniku Bratislava Zenon Mikle.

„Na zastávke Damborského (Dúbravka) sa vo vozidle v blízkosti napadnutých cestujúcich nachádzali štyria až piati muži, ktorí do jedného z manželov hodili ponožku, pričom ich pár napomenul. Nezistení muži ich hneď po napomenutí fyzicky napadli a po incidente utiekli smerom k sídlisku,“ upresnil hovorca a doplnil, že tento autobus nebol vybavený kamerovým záznamom. Primátor Matúš Vallo inicioval stretnutie zástupcov DPB a magistrátu. Podľa neho by malo v budúcnosti dôjsť k niekoľkým bezpečnostným opatreniam.

Ako mesto zvýši bezpečnosť v MHD

Peter Bubla, hovorca magistrátu

V prvom rade musia byť všetky vozidlá vybavené kamerovým systémom tak, aby bezpečnostné zložky mali online spojenie s vozidlom MHD, v ktorom sa odohráva krízová situácia. Preto sa v budúcnosti budú všetky vozidlá MHD nakupovať už len s kamerami. Rovnako už v krátkom čase v spolupráci s políciou aj mestskou políciou príde k prehodnoteniu predpísaného postupu vodičov v prípade, že sa nejaký bezpečnostný incident vo vozidle odohráva. Mestská polícia aj pre tieto prípady buduje svoju špeciálnu zásahovú jednotku.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gal, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Military combat drone UAV
Pri ukrajinskom útoku dronom mal zahynúť muž: Podľa ruského ministerstva odrazili sériu útokov
Na svadbe v roku 2017 ešte horeli láskou.
Foto
Babiš s Monikou prekvapujú: Najskôr ROZCHOD a teraz... FOTO hovorí za všetko!
Aquarabia sa nachádza 45 kilometrov od hlavného mesta Rijád.
Foto
Saudská Arábia otvorí jedinečný aquapark: To, čo bude tam, nikde inde na svete nenájdete!
(ilustračné foto)
Horor v obľúbenej destinácii: Znásilnili 16-ročné dievča?! Hrozné, čo sa malo udiať
Poľský premiér Donald Tusk.
Premiér Tusk o hybridnej vojne: Poľsko bude posilňovať východné hranice
Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.
Foto
Vážna nehoda slovenského autobusu! Z FOTO mrazí: Hlásia zranených
Aneta bude držať Slovákom palce spolu s jej deťmi a manželom.
Foto
Hlučná fanúšička Parišková: TENTO hokejista je pre mňa najatraktívnejší! Fíha
Tragická dopravná nehoda.
Foto
Tragická dopravná nehoda v nitrianskom kraji: Vodič († 24) na motorke zišiel z cesty
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu, zastrelil ju Rudolf Huliak
Aktualizované
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu: Zastrelil ju Rudolf Huliak
(ilustr. foto)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji: Koľko peňazí prinesie hokejový šampionát Česku?
Prečo Čechom gól neuznali, keď Nemcom áno? Chceme vysvetlenie, zúri expert!
Muž sa mal vlámať do auta v bratislavskom Ružinove, policajti pri kontrole zistili, že bol naňho súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.
Vlámal sa do zaparkovaného auta a zaspal: Neuveríte, čo zistila polícia potom