Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2019 12:03 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Doživotná jazva na duši herečky Milly Jovovich: Traumatizujúci pôrod v 5. mesiaci tehotenstva

Herečka Milla Jovovich tretie tehotenstvo utajila pred novinármi a verejnosťou, až pokiaľ nebola v 5. mesiaci.

V polovici tohto mesiaca o dieťa prišla. Predčasný pôrod skončil smrťou bábätka a v duši ukrajinskej rodáčky zostala doživotná jazva. Dodnes sa zo zážitku nespamätala a podľa svojich slov ani nespamätá. Hovoriť o ňom sa ale rozhodla len preto, že v USA rastie počet štátov, ktoré chcú potrat postaviť mimo zákon.

Štyridsaťtriročná hviezda má s manželom Paulom W. S. Andersonom jedenásťročnú dcéru Ever a štvorročnú Dashiel. Dva roky po pôrode Dashiel Milla zažila otrasný potrat. V štáte Georgia teraz vstúpil do platnosti zákon, ktorý kriminalizuje potraty po šiestom týždni tehotenstva.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
,,Nerada sa miešam do politiky, robím to naozaj len vtedy, keď musím, toto je tá chvíľa. Ak niekto ďalej čítať nechce, varujem ho vopred. Právo nás žien mať možnosť využiť bezpečný potrat s pomocou skúsených lekárov je opäť ohrozené. Minulý utorok guvernér Georgie Brian Kemp podpísal drakonických zákon, ktorý robí trestným činom potrat po šiestom týždni, teda skôr, ako žena môže zistiť, že je tehotná, a je jedno, či bola znásilnená alebo išlo o incest..." napísala Milla.

,,Potrat je dosť drsná skúsenosť pre ženy na emocionálnej úrovni, aj keď sa uskutoční bez nebezpečných a nehygienických podmienok. Ja sama som prekonala pred dvoma rokmi núdzové prerušenie tehotenstva. Bola som v polovici piateho mesiaca tehotenstva a nakrúcala vo východnej Európe. Začala som predčasne rodiť a povedali mi, že to musím absolvovať v bdelom stave. Bol to jeden z najhroznejších zážitkov, akými som kedy prešla. Stále mám nočné mory. Bola som sama a bezmocná," spomína herečka.

 

,,Keď si predstavím, že budú musieť ženy podstupovať potrat ešte v horších podmienkach kvôli novému zákonu, dvíha sa mi žalúdok... Dostala som sa do najhorších depresií môjho života a musela extrémne tvrdo pracovať na tom, aby som sa z toho dostala. Prerušila som kariéru, izolovala sa na niekoľko mesiacov a musela sa tváriť silná pred svojimi úžasnými deťmi. Začala som robiť v záhrade, jesť zdravšie a denne cvičiť, pretože som nechcela užívať antidepresíva, ak som nevyčerpala všetky ostatné možnosti. Vďakabohu som bola schopná sa z toho osobného pekla sama vyškriabať bez liekov, ale spomienky na to, čím som prešla a o čo som prišla, ma budú prenasledovať do poslednej chvíle života," napísala Milla v reakcii na americkú vlnu zákazov potratov.

Podobný zákon ako v Georgii sa snažia presadiť aj v Ohiu, Mississippi, Kentucky, Iowe a Severnej Dakote. ,,Nikdy som o tom nechcela s nikým hovoriť, ale udalosti posledných dní ma k tomu donútili," tvrdí herečka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Famous

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší výskyt MEDVEĎA: Sem na prechádzku nechoďte!
(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová o ďalšej kariére: Prezradila, kde chce pracovať
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram
Jasmina Alagič na druhom kole Let's Dance.
Foto
Jasmina ukázala OTCA: Tento FEŠÁK že má skoro 70? Wau, pozrite sa, ako vyzerá
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Rozhodnutie, na ktoré čakal celý svet: Izraelský premiér o UKONČENÍ vojny
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Sexi Verešová výnimočne ukázala súkromie: Vášnivé BOZKY a ruka šmátralka!
Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka prezradila, ktorú krajinu navštívi poslednú: V rámci rozlúčky navštevuje všetky susedné štáty