Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.12.2018 20:00 | Šport | Hokej

Slovan opäť fatálne zlyhal: Nočná mora pokračuje

Hokejisti Slovana Bratislava zvýraznili najhoršiu sériu prehier od vstupu do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Vo štvrtok podľahli Dinamu Minsk 1:2 na jeho ľade a utrpeli dvanástu prehru za sebou. V tabuľke Západnej konferencie sú naďalej na poslednej 12. priečke.

Skóre zápasu otvoril v prvej tretine Chad Rau v presilovej hre a stav 1:0 trval 39 minút. V tretej tretine však Dinamo po góloch Jevgenija Lisovca a Teemuho Pulkkinena otočilo vývoj vo svoj prospech.

Zverenci Vladimíra Országha sa najbližšie predstavia v štvorzápasovej domácej sérii, ktorú odštartujú v nedeľu 23. decembra o 17.00 h proti Metallurgu Magnitogorsk.
      
Dinamo Minsk - HC Slovan Bratislava 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 47. Lisovec (Blum, Kovyršin), 53. Pulkkinen (Howden, Wiercioch) - 8. Rau (Řepík, Taffe). Rozhodovali: Vasiliev, Kočetov – Antonov, Šadrin, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6763 divákov
Dinamo Minsk: Enroth – Chenkeľ, Wiercioch, Lisovec, Blum, Osipov, Jevenko, Gotovec – Tereščenko, A. Kosticyn, S. Kosticyn – Pulkkinen, Booth, Howden – Kogaljov, Pavlovič, Kovyršin – Litvinov, Drozdov, Kitarov – Volkov
Slovan Bratislava: Štěpánek – Gelinas, Sersen, Klok, Grman, Meszároš, Jánošík, Švarný – Řepík, Taffe, Červený – Sukeľ, Jeglič, Bailey – Hrnka, Lamper, Sloboda – Chipchura, Rau, Baranov

Obaja súperi sa v úvode snažili o aktívnu hru, ktorá sa prelievala z jednej strany na druhú. V ôsmej minúte však domáci faulovali a Rau využil početnú prevahu na strelenie prvého gólu - 0:1. Minsk mohol odpovedať rovnako v presilovke, ale Slovan zahral oslabenie dobre. V závere prvej tretiny sa "belasí" tešili z druhého gólu, ten však arbitri po zhliadnutí videozáznamu neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. Štěpánek vzápätí chytil tutovku Bluma, Slovan si udržal pred prestávkou tesný náskok.

 

V druhej tretine mali zo začiatku šance domáci hráči, ale Slovan mohol kontrovať po rýchlom brejku. Sukeľ potiahol puk po pravej strane, naservíroval ho Lamperovi, ten však trestuhodne šancu zahodil. Domáci sa v týchto fázach snažili o vyorvnanie, čoraz viac otvárali hru a "belasí" čakali na svoju príležitosť. Skóre sa však nezmenilo ani po dvoch presilovkách, ktoré hralo Dinamo, pričom tú druhú prerušila siréna oznamujúca koniec druhého dejstva.

Slovan sa ubránil aj na začiatku tretej tretiny, a to aj vďaka brankárovi Štěpánkovi, ktorý zlikvidoval šancu Wierciocha. Bratislavčania túžili po výhre, húževnato bránili, ale v 47. minúte inkasovali. Vyrovnanie prišlo z hokejky Lisovca. Odpoveď na gól bola šanca Gelinasa, ale v 53. minúte dostal puk do jazdy Pulkkinen a v samostatnom úniku nezaváhal - 2:1. Domáci si tesný náskok udržali aj počas záverečnej power play Slovana.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na poriadne chlady: V týchto lokalitách bude mrznúť!
Po ukrajinskom zásahu sa zrútila budova v Belgorode.
Mimoriadne smutné následky ukrajinského ostreľovania: Medzi obeťami útoku je aj malé bábätko
Woman feeling hot and trying to refresh in summertime heat
Chladíte sa v noci ventilátorom? Okamžite prestaňte: Môže to narobiť poriadne problémy
Na snímke nepálsky horolezec Kami Rita.
Rekordér takmer každý rok vystúpi na Mount Everest: Ďalší úspech na konte! Prekvapí vás, prečo to robí
(ilustračné foto)
Obľúbené dovolenkové destinácie spravili rázny krok: Za TOTO vám hrozí pokuta!
Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
ilustračné foto
Armády krajín sa zbierajú na jednom mieste: Čo sa to deje?! Obrovské množstvo vojenských síl
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov