Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2018 05:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Konflikt spevákov Rytmusa a Paľa Drapáka sa vyostruje: Drsná dohra!

Môže skončiť na súde! Raper Patrik Rytmus Vrbovský (41) vo svojom novom hudobnom počine urazil speváka Paľa Drapáka (54).

Vulgárne urážky zdvihli zo stoličky aj spevákovu manželku Janette Drapákovú (47), ktorá Rytmusovi na revanš poriadne vynadala. Manželia Drapákovci sú však pripravení zmobilizovať aj svojich právnikov. Podľa informácií Nového Času by tak raperovi za verejné ponižovanie kolegu z hudobnej brandže mohla hroziť nielen žaloba, ale aj poriadne vysoké odškodné za vulgárne urážky.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Rytmus si vo svojej hudobnej novinke urobil živý terč z Paľa Drapáka: „Toto není bežná hudba pre dementov obmedzených, aby diktovali, ako hrať by nám to malo. Ne že by ma to neako sralo, ale konečne pochopte, že nefrázujem, jak je*lý Drapák (Paľo).“ Po týchto slovách vzkypela zlosť v menovanom spevákovi aj v jeho manželke. Drapáková raperovi na svojom profile odkázala, aby si jej muža nebral do huby a že sa môže od neho akurát tak učiť.

Samotný rocker Rytmusovo správanie označil za trápne a úbohé. Spravodlivým hnevom sa však tento spor nekončí. „Zvažujeme nejaké kroky. Mám svojich právnikov, ktorí sa do toho možno obujú. S tým človekom sa nemám o čom baviť, keď niečo také urobí, musí vedieť, že za to môže niesť aj následky a nemyslím len právne,“ povedal Novému Času Drapák a v podobnom duchu sa vyjadrila aj jeho manželka. „V súčasnosti je pre Paľa Drapáka a celú kapelu priorita nahranie nového albumu, ale v rámci vzniknutej situácie určite ešte zvážime aj právne kroky,“ potvrdil spevákov manažér Peter Kramár.

O sankcii rozhoduje súd

Drapák by v tomto prípade mohol podať žalobu o ochranu osobnosti a domáhať sa ospravedlnenia, ale aj náhrady nemajetkovej ujmy v peniazoch. „Výšku tejto náhrady stanovuje súd, pričom vychádza z dvoch kritérií. Berie do úvahy rozsah a intenzitu ujmy a okolnosti, za ktorých k porušeniu práva na ochranu osobnosti došlo,“ vysvetlil právnik Marek Benedik. Podľa informácií Nového Času súd zohľadňuje aj to, či bol zásah do práva na ochranu osobnosti vykonaný verejne a aký bol motív, či napríklad išlo o zámer uraziť. Ako sme sa dozvedeli, Drapák by mohol v prípade úspešnej žaloby zinkasovať od prostorekého rapera tisíce eur.

 

Predal pol milióna CD

Paľo Drapák sa hudbe venuje profesionálne od roku 1987, keď sa stal spevákom Metalindy. Úspech kapely odštartovala skladba Ján Amos Džínový, za ktorú bola kapela ocenená Zlatým trianglom a spolu s ďalšími známymi hitmi sa umiestňovala na prvých priečkach hitparád. Skladba Slnko nevychádzaj sa zaradilo medzi desať najznámejších československých skladieb. Z debutového albumu Metalindy sa predalo 50 000 kusov a celkový počet predaných nosičov, na ktorých sa Drapák podieľal, sa odhaduje na pol milióna kusov. Spevák sa od roku 2001 venuje sólovej kariére a aktuálne pracuje v poradí na 15. albume.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke