Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.10.2018 13:00 | Správy | Domáce správy

Obvinení mali vziať za smrť Kuciaka 70-tisíc: Ako si podelili úlohy pri vražde, ktorá otriasla Slovenskom!

Odhalili, kto a ako sa podieľal na beštiálnej vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a  jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). Polícia potvrdila, že za objednávkou má byť tlmočníčka Alena Zsuzsová (44).

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Tá však zrejme nebude osobou, ktorá vydala smrteľný ortieľ. Hoci sprostredkovateľovi Zoltánovi Andruskóovi mala vyplatiť za brutálny skutok 50-tisíc eur a ďalších 20-tisíc eur mu odpustila z dlhov, nie je vylúčené, že za nitky ťahal niekto celkom iný. Ku komu vedú stopy a aké dôkazy majú vyšetrovatelia v rukách proti štyrom obvineným?

Dlhých sedem mesiacov čakali verejnosť aj rodiny zavraždených na tento okamih. Podľa polície, ktorá zhromaždila až 570 stôp, na základe ktorých sa podarilo vzniesť obvinenie. „Vykonali sme 12 domových prehliadok, zaistili 2 automatické zbrane, 3 motorové vozidlá, ktoré použili pri zločine, náboj, mobil, počítače, sim karty,“ povedal šéf protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian.

Otvoriť galériu

Na akcii v Kolárove, kde zadržali údajného strelca a vykonávateľa vraždy Tomáša Szabóa, sa zúčastnilo až 150 elitných policajtov. Dozorujúci prokurátor zároveň potvrdil, že v úlohe vodiča mal Szabóovi asistovať bývalý vojak Miroslav Marček. Celú akciu si cez Zoltána Andruskóa mala objednať tlmočníčka z Komárna Alena Zsuzsová, ktorá za beštiálny čin aj údajne zaplatila.

 

70-tisíc za dva ľudské životy

Nitky zločinu vedú k záhadnej žene, ktorá je známa svojimi kontaktmi na talianskych podnikateľov aj Mariána Kočnera. Matka 15-ročnej dcéry mala byť podľa doterajších zistení polície zatiaľ poslednou vystopovanou osobou, ktorá si brutálnu vraždu objednala a za ňu aj zaplatila.

„Za sumu 50-tisíc eur a 20-tisíc ako odpustenie dlhu, ktoré sprostredkovateľ dlhoval objednávateľke,“ prezradil šokujúcu sumu za likvidáciu investigatívneho novinára dozorujúci prokurátor. To však nemusí byť konečná suma. Skutočného objednávateľa polícia stále nemá. „Robíme na tom, aby sme zistili, odkiaľ objednávka prišla,“ potvrdil Zurian.

Otvoriť galériu

Na otázku, či existujú indície spájajúce masaker vo Veľkej Mači s Mariánom Kočnerom, kompetentní odmietli odpovedať s tým, že zatiaľ nebol konkrétny dôkaz na domové prehliadky kontroverzného podnikateľa. „Orgány činné v trestnom konaní nedisponovali takými poznatkami, aby prehliadky uskutočnili,“ dodal prokurátor.

Nie sú to žiadne neviniatka

Štyria zadržaní, ktorých sudca ponechal vo väzbe pre možné ovplyvňovanie svedkov či útek, už mali v minulosti problémy so zákonom. „Boli odsúdení, ale nie za násilnú trestnú činnosť,“ uviedol dozorujúci prokurátor,. Títo ľudia sa navzájom aj osobne poznali. „Určite sa nestretli náhodou na ulici,“ uviedol generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

Kým traja obvinení podali proti rozhodnutiu o väzbe sťažnosť, sprostredkovateľ vraždy Andruskó tak neurobil a s políciou spolupracuje. „Pokiaľ páchateľ prejaví ústretovosť v prípravnom konaní, vždy sa hľadá možnosť túto skutočnosť zohľadniť,“ dodal vo všeobecnosti dozorujúci prokurátor.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity