Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2018 07:41 | Správy | Zahraničné správy

Vedela, že to raz spraví?! Autorku diela Ako zabiť manžela obvinili z vraždy manžela

Spisovateľka z Oregonu v USA, ktorá bola obvinená z vraždy svojho manžela, uverejnila na internete esej s názvom "Ako zabiť manžela".

Nancy Crampton Brophy (68) bola zatknutá a obvinená z vraždy svojho manžela Daniela Brophyho († 63). Mŕtveho Daniela našli v Portlande v Oregone. Podľa Daily Mail bol zastrelený. Jeho manželka Nancy bola autorkou romantických a tajomných románov, no taktiež si písala blog na WordPress, kde sa okrem iného zmieňovala aj o vraždení.

Esej napísala pred siedmimi rokmi a prvý raz bola uverejnená v novinách The Oregonian. Nastavenia na blogu boli zmenené tak, aby sa k článkom mohol dostať len jeho vlastník, no niekoľkým ľuďom sa predsa len podarilo preniknúť k jej zápisom. 

"Ako spisovateľka romantických príbehov premýšľam veľmi veľa o vražde a o policajnom konaní. Aj keď ma vražda oslobodí, nechcem skončiť vo väzení... Rozvod je drahý a naozaj si niekto chce rozdeľovať majetok?" napísala v novembri 2011. V eseji sú uvedené viaceré faktory toho, čo Nancy popisuje ako motívy, ktoré vedú ženu ku vražde svojho manžela, vrátane zneužívania, problémov s financiami, ale aj neveru.

 

Podľa ČTK Nancy napísala najmenej sedem kníh o zatajovaných vzťahoch medzi "drsnými mužmi a silnými ženami". Na obálkach jej diel nezriedka bývajú muži s odhalenou hruďou a hlavní hrdinovia sa takmer bez výnimky regrutujú z radov amerického námorníctva. Čím sa zaoberá jej esej How to Murder Your Husband (Ako zabiť manžela), napovedá už samotný názov.

V knihe The Wrong Cop (Zlý policajt) opísala ženu, ktorá "každý deň manželstva sníva o vražde" svojho muža. V románe The Wrong Husband (Zlý manžel) zachytila ​​autorka osud ženy, ktorá sa násilníckemu manželovi pokúsi uniknúť tak, že pri stroskotaní lode predstiera svoju smrť.

Nancy bola zadržaná za neoprávnené držanie zbrane a obvinená z vraždy, ale polícia aj prokurátori vo veci možného motívu mlčia. Jej manžel Daniel bol zastrelený v kuchyni, kde pracoval ako odborník na morské plody a huby. Deň po jeho smrti napísala na Facebook: "Pre moju rodinu a priateľov tu na Facebooku mám smutnú správu. Môj manžel a najlepší priateľ, šéfkuchár Dan Brophy, bol včera ráno zabitý. Možno si teraz myslíte, že by ste mi mali zavolať a oceňujem vaše milujúce reakcie, som ochromená. Teraz nemôžem fungovať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kh, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje