Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2018 07:41 | Správy | Zahraničné správy

Vedela, že to raz spraví?! Autorku diela Ako zabiť manžela obvinili z vraždy manžela

Spisovateľka z Oregonu v USA, ktorá bola obvinená z vraždy svojho manžela, uverejnila na internete esej s názvom "Ako zabiť manžela".

Nancy Crampton Brophy (68) bola zatknutá a obvinená z vraždy svojho manžela Daniela Brophyho († 63). Mŕtveho Daniela našli v Portlande v Oregone. Podľa Daily Mail bol zastrelený. Jeho manželka Nancy bola autorkou romantických a tajomných románov, no taktiež si písala blog na WordPress, kde sa okrem iného zmieňovala aj o vraždení.

Esej napísala pred siedmimi rokmi a prvý raz bola uverejnená v novinách The Oregonian. Nastavenia na blogu boli zmenené tak, aby sa k článkom mohol dostať len jeho vlastník, no niekoľkým ľuďom sa predsa len podarilo preniknúť k jej zápisom. 

"Ako spisovateľka romantických príbehov premýšľam veľmi veľa o vražde a o policajnom konaní. Aj keď ma vražda oslobodí, nechcem skončiť vo väzení... Rozvod je drahý a naozaj si niekto chce rozdeľovať majetok?" napísala v novembri 2011. V eseji sú uvedené viaceré faktory toho, čo Nancy popisuje ako motívy, ktoré vedú ženu ku vražde svojho manžela, vrátane zneužívania, problémov s financiami, ale aj neveru.

 

Podľa ČTK Nancy napísala najmenej sedem kníh o zatajovaných vzťahoch medzi "drsnými mužmi a silnými ženami". Na obálkach jej diel nezriedka bývajú muži s odhalenou hruďou a hlavní hrdinovia sa takmer bez výnimky regrutujú z radov amerického námorníctva. Čím sa zaoberá jej esej How to Murder Your Husband (Ako zabiť manžela), napovedá už samotný názov.

V knihe The Wrong Cop (Zlý policajt) opísala ženu, ktorá "každý deň manželstva sníva o vražde" svojho muža. V románe The Wrong Husband (Zlý manžel) zachytila ​​autorka osud ženy, ktorá sa násilníckemu manželovi pokúsi uniknúť tak, že pri stroskotaní lode predstiera svoju smrť.

Nancy bola zadržaná za neoprávnené držanie zbrane a obvinená z vraždy, ale polícia aj prokurátori vo veci možného motívu mlčia. Jej manžel Daniel bol zastrelený v kuchyni, kde pracoval ako odborník na morské plody a huby. Deň po jeho smrti napísala na Facebook: "Pre moju rodinu a priateľov tu na Facebooku mám smutnú správu. Môj manžel a najlepší priateľ, šéfkuchár Dan Brophy, bol včera ráno zabitý. Možno si teraz myslíte, že by ste mi mali zavolať a oceňujem vaše milujúce reakcie, som ochromená. Teraz nemôžem fungovať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kh, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman holds in her hands small basil plant with the earth during gardening day
Váš Tip
V kláštore na Zamagurí pestujú unikát: Čo s tým má kniha z stará 300 rokov?
Pád vetroňa v Martine vyšetruje polícia: Príslušníci začali trestné stíhanie
Ľudia v Bratislave sa tešia teplému a slnečnému počasiu.
Zo slnka sa dlho netešte: Stačí pár hodín a počasie sa dramaticky zmení!
Na snímke sanitka a záchranárske autá sú na mieste nehody vetroňa
Pri nehode vetroňa v Martine zahynul skúsený pilot († 62): Strašné, čo sa stalo po páde
Mimoriadna situácia v Partizánskom.
Foto
Stačilo 15 minút, aby ich vytopilo: Kvôli prietrži mračien vyhlásili v časti Partizánskeho mimoriadnu situáciu
Herečka a speváčka žije dlhodobo v Prahe
Foto
DETAILY z nakrúcania seriálu Iveta: DYM na scéne, všetci sa začali DUSIŤ! Preboha, čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Ukrajinci si kľaknú len pri modlitbe, nikdy nie pred okupantmi! Rusko útočilo aj počas pravoslávnej Veľkej noci
Speváčka Britney Spears
Strach o Britney Spears: Najprv psychické zrútenie v hoteli a potom... Čo má znamenať to video?!
Foto
Vlado Weiss ml. išiel s pravdou von: Končí?!
Jedna z najväčších rockových hviezd si želá dosiahnuť jednu vec: Po čom túži legendárny Ozzy Osbourne?
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Váš Tip
Dobrovoľní hasiči v Prešove oslavujú: Neuveriteľné, koľko rokov prešlo od ich vzniku!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslancov čaká rokovanie: Tomuto zákonu sa venujú v zrýchlenom režime