Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.07.2018 10:52 | Šport | Cyklistika | Tour de France
Video

To najhoršie z Tour de France: Hororový pád, operácia so zošívačkou a zakrvavený Sagan

Ani tohtoročný ročník Tour de France sa nevyhol nepekným pádom a zraneniam.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Mohla za to nielen únava či nepozornosť alebo chybička cyklistu, ale aj neohľaduplní diváci. Následky boli často drastické a bolesť sa nevyhla ani veľkým favoritom.

Frooma vytlačili z cesty

Hneď v prvej etape zažil nepríjemný pád jeden z favoritov Chris Froome. Štvornásobného víťaza Tour de France počas jazdy nešťastne vystrčil z cesty Rick Zabel, syn legendárneho Erika Zabela. Froome pri páde narazil do smerového stĺpika, našťastie však dopadol do trávy a v pretekoch bez problémov pokračoval. Nakoniec skončil v celkovom hodnotení na treťom mieste.

Skončil posledný, zachránil ale velodróm

Obrovskú smolu si vybral už v prvej etape americký cyklista Lawson Craddock. Ten po úvodných sto kilometroch škaredo spadol, spôsobil si tržnú ranu pod okom, s ktorou musel na šitie a zlomeninu lopatky. Napriek tomu sa rozhodol v pretekoch pokračovať. V etapách prichádzal do cieľa zväčša posledný a priznal, že to nebolo bezbolestné, ale vďaka tomu pomohol zachrániť velodróm v Houstone. Tomu totiž po svojom páde prisľúbil sto dolárov za každú ním zdolanú etapu. A zvládol dôjsť až do Paríža! Aj vďaka podpore fanúšikov, ktorí tiež nejaké financie zaslali, sa tak podarilo vybrať len deň po skončení Tour takmer celú sumu a velodróm vlani zničený hurikánom zachrániť.

Sánchez trpel, po páde musel na operáciu

 

Prvé vážne zranenie si pádom privodil v druhej etape domestik stajne Astana Luis León Sánchez. Ten narazil na obrubník a skončil na zemi, v bolestiach sa snažil ešte vrátiť na bicykel, ale hneď zistil, že je pokračovanie na Tour nemožné. A urobil dobre, v nemocnici mu zistili zlomené rebrá a lakeť, s ktorým bude musieť na operáciu. Dočasne mu ranu uzavreli zošívačkou...

Desivé kocky a nočná mora Richieho Porteho

V deviatej etape, ktorá mala hneď niekoľko úsekov po obávaných kockách, skončil tvrdo na zemi hneď celý rad cyklistov. A konečná to bola pre jedného z najväčších favoritov Richieho Porteho, ktorý rovnako ako vlani v deviatej etape nedošiel do cieľa a musel z Tour odstúpiť. Záver oplakal v bolestiach. Obávané kocky potrápili okrem neho aj Chrisa Frooma, Rafala Majku a ďalších.

Šialenci pri ceste zavinili Nibaliho pád

Každý rok sa nájde plno neohľaduplných divákov, ktorí spôsobia hneď niekoľko kolízií či minimálne nepríjemných situácií. Jeden z divákov bol v tomto ročníku osudný pre jedného z favoritov Vincenza Nibaliho. Ten kvôli divákom zapálenej dymovnice nevidel, a keď prechádzal úsekom, zachytil sa riadidlami za popruh od fotoaparátu a skončil na zemi. Do cieľa síce ešte zvládol dôjsť, okamžite potom išiel do nemocnice, kde mu zistili zlomený stavec.

Smolný pád v závere pripravil Yatesa o výhru

Obrovský kus smoly si vybral v šestnástej etape Adam Yates. Jeden z ašpirantov na niekoľko víťazných etáp sa počas tohtoročnej Tour trápil a poriadne sa nedostal k príležitosti ukázať, čo v ňom je. To sa zmenilo v náročnej šestnástej etape, kedy dlho bojoval v úniku. Pri jednom z posledných zjazdov však vyšiel z cesty a tvrdo narazil. Do cieľa dôjsť zvládol, na etapové víťazstvo ale mohol zabudnúť. A pritom ho mal tak blízko.

Hororový pád Gilberta cez múrik

Priamo ako z hororu vyzeral pád v zjazde v 16. etape Philippeho Gilberta. Ten nevybral jednu zákrutu a prepadol cez kamenný múrik do zhruba trojmetrovej rokliny. Dokázal sa vyškriabať späť na cestu, ukázať do kamery zdvihnutý palec a pokračovať smerom k cieľu. Bol to ale aj tento rok posledný cieľ, ktorým prešiel. Neskôr dal na svoj twitter fotografiu svojho opuchnutého kolena a prezradil, že má zlomenú kolenná kosť.

Zakrvavený Sagan skoro prišiel o zelený dres

V sedemnástej etape spadla aj slovenská hviezda Peter Sagan. Jeden z posledných šprintérov na Tour pri zjazde vyšiel z cesty a tvrdo narazil do skaly. Len so šťastím nemal nič zlomené, ​​napriek tomu do cieľa došiel celý od krvi a v bolestiach. Rozhodol sa skúsiť dôjsť až do Paríža a zvládol to. Počas devätnástej a zároveň kráľovskej pyrenejskej etapy však viditeľne trpel a v cieli priznal, že nemať na sebe zelený dres, tak by Tour vzdal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať