Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Podnikateľ Troliga († 63) zahynul po páde vrtuľníka, syn chce splniť jeho sen: Odvážne plány v Prešove!

Na otca spomína len v tom najlepšom. Hokejista Tomáš (34), syn podnikateľa Mariána Troligu († 63), ktorý v sobotu tragicky zahynul po páde vrtuľníka vo Veľkom Šariši, hovorí, že jeho otec žil až na 120 percent a tak aj zomrel.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Je odhodlaný postaviť v Prešove zimný štadión a dostať miestny hokejový tím do extraligy. „Budem sa snažiť naplniť otcove plány,“ sľubuje mladý muž odhodlane.

Tomáš sa smutnú zvesť dozvedel, keď športoval. „Práve som bol na bicykli, keď mi zavolali známi, čo sa stalo. Vedel som, že keď spadne vrtuľník, tak je to vždy veľký problém. V duchu som si však vravel, že môj otec to prežije a všetko bude v poriadku,“ hovorí úspešný extraligový hokejista, ktorý smutno dodáva:. „Bohužiaľ, nebola to pravda. Tak to však priniesol život, ktorý môj otec žil naplno. Odišiel tak, ako žil a tak by si to asi prial. Určite by si neželal zomierať v nemocnici napichaný hadičkami, to by ho veľmi trápilo.”

Otvoriť galériu

Neoznačené drôty

 

Vyšetrovatelia nepredpokladajú, že pád malého vrtuľníka spôsobila technická porucha. „Zatiaľ som žiadnu správu nevidel, takže sa k tomu neviem vyjadriť. Nechcem nič obhajovať, ale jedno je isté: keby boli drôty označené viditeľnými znakmi, ako je to bežné v iných krajinách, nestalo by sa to. Pred časom spadol záchranársky vrtuľník a tiež sa zamotal do neoznačených drôtov. Neviem, koľko tragédií sa ešte musí odohrať, aby sa s tým niečo urobilo,” zamýšľa sa mladý muž, ktorý mal sám pred 11 rokmi ťažkú haváriu na motocykli.

Otec bol maximalista

Podľa Tomáša jeho otec nemal žiadne zdravotné problémy. „Bol maximalista a vychovával tak aj mňa. Nevodil ma za ručičku, učil ma, aby som sa postaral sám o seba. Keď som potreboval topánky, tak ma poslal do obchodu a povedal – kúp si tie najlepšie, ale prihliadaj aj na to, aby mali čo najlepšiu cenu. Podnikateľský duch sa v ňom nikdy nezaprel. Podporoval ma v hokeji a snažil sa mi pomáhať, ale bol prísny. Som mu za to vďačný,” povedal Tomáš, ktorý si otca veľmi vážil.

Zimný štadión a extraliga

„Ešte je to čerstvé, ale chcem pokračovať v otcových šľapajach, mal v úmysle postaviť v Prešove nový zimný štadión. Zobrať hokej a dostať ho do extraligy. Tiež chcel vytvoriť podmienky pre mladých hokejistov, aby sa nemusli trápiť tým, či majú na výstroj, ale tak ako kedysi, aby mali všetko potrebné. Plánoval aj automotodróm. Budem sa snažiť naplniť jeho plány,” sľubuje Tomáš Troliga, ktorý chcel pokračovať v hokejovej kariére, ale po tragédii už na to nebude priestor. Pohreb jeho otca, podnikateľa Mariána Troligu sa uskutoční vo štvrtok.

 

Osudný vzlet

Otvoriť galériu
Vrak vrtuľníka.
Zdroj: fb, nov

Marián Troliga († 63) sa v sobotu pred siedmou večer zrútil s jednomotorovým vrtuľníkom vo Veľkom Šariši, v časti Kanaš. Malý stroj sa mu rotorom zamotal do drôtov vysokého napätia a jeho pád znamenal pilotovu smrť. Pilot pristál na poli medzi domami približne hodinu pred tým, ako došlo k nešťastiu. Osudným sa mu stal pokus o vzlet.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?