Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.07.2018 21:59 | Šport | Futbal
Video

Belgičania si žijú svoj sen: Brazília smúti a lúči sa so šampionátom!

Futbalisti Belgicka sa stali druhými semifinalistami MS v Rusku. V piatkovom štvrťfinálovom zápase zdolali Brazíliu 2:1 a postúpili medzi štyri najlepšie tímy šampionátu.

Belgičania išli do vedenia v prvom polčase po vlastnom góle Fernandinha z 13. minúty a zásahu Kevina De Bruyneho z 31. Brazílčania sa kontaktného gólu dočkali v 76. minúte, keď sa presadil striedajúci Augusto, ale vyrovnať už nedokázali.

Pre Belgičanov znamená účasť v semifinále vyrovnanie ich doterajšieho maxima, ktoré dosiahli na MS 1986 v Mexiku. V zápase o postup do finále sa stretnú s Francúzmi, ktorí v prvom štvrťfinále zdolali Uruguaj 2:0. Duel je na programe v utorok 10. júla o 20.00 SELČ v Petrohrade.

Štvrťfinále:
Brazília - Belgicko 1:2 (0:2)
Góly: 76. Augusto - 13. Fernandinho (vl.), 31. De Bruyne. ŽK: Fernandinho, Fagner - Alderweireld, Meunier. Rozhodcovia: Mažič – Ristič, Durdevič (všetci Srb.), 42.873 divákov.
Brazília: Alisson - Fagner, Silva, Miranda, Marcelo - Paulinho (73. Augusto), Fernandinho - Wilian (46. Firmino), Coutinho, Neymar - Gabriel Jesus (58. D. Costa)
Belgicko: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (83. Vermaelen) - De Bruyne, Lukaku (87. Tielemans), E. Hazard

 

Ofenzívne renomé Belgičanov sa už v 2. minúte snažil potvrdiť De Bruyne, ale jeho prízemná strela mierila mimo bránky. Zaujímavejšia situácia prišla v 8. minúte, keď Brazílčania zahrali roh, lopta sa dostala k stopérovi Silvovi, ktorý ju však netrafil ideálne a brankára Courtoisa zachránila žrď. Odpoveďou bol belgický protiútok, ani Chadli však netrafil bránku. Brazílčania sa v úvodnej štvrťhodine snažili diktovať tempo, ale do vedenia išli Belgičania. Po ich rohovom kope v 13. minúte si Fernandinho loptu nešťastne zrazil do bránky - 0:1. Gól dodal Belgičanom iskru, tesný náskok bránili aktívnejšou hrou a najmä pozorným strážením Neymara. Po polhodine hry opäť ukázali silu svojich protiútokov, keď Lukaku potiahol loptu stredom ihriska, posunul ju De Bruyneovi, na ktorého strelu spoza šestnástky brankár Alisson nedosiahol - 0:2. Brazílčania sa ocitli v náročnej situácii a dlhé minúty mali problémy dostať sa do výhodných streleckých pozícií. V 37. minúte to skúsil spoza šestnástky Coutinho, ale Courtois vyboxoval loptu na roh. Na opačnej strane si Alisson prvý zákrok pripísal až v 41. minúte po priamom kope De Bruynea.

Brazílčania vstúpili do druhého polčasu aktívnym pohybom a snažili sa o kontaktný gól. Strely Firmina, Costu ani Hazarda na opačnej strane však skóre nezmenili. Postupne sa Brazílčanom čoraz častejšie darilo prenikať do pokutového územia a v 76. minúte sa dočkali, keď striedajúci Augusto ideálne vyskočil na center Coutinha a prekonal Courtoisa - 1:2. Ten istý hráč mohol pridať aj druhý gól Brazílie, otvorený priestor v defenzíve súpera však využil iba na nepresnú strelu a gólom sa neskončila ani Coutinhova strela po rýchlom brejku a prihrávke Neymara. Brazílčania v závere stupňovali tlak, v nadstavenom čase to spoza šestnástky skúsil Neymar, ale jeho dobre mierenú strelu vytlačil na roh Courtois.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Opitý vodič skončil v cele: Sila, koľko promile nafúkal v ranných hodinách!
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Aký prípravok na čistenie karosérie je najlepší?
Veľký test autošampónov: TENTO je najlepší, no aj lacnejší spraví divy
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?