Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2018 10:00 | Správy | Politika

Horúci kandidát na policajného viceprezidenta vyšiel s pravdou von: Prečo som kúpil dom od mafiána!

Má problém nájsť čistých ľudí? Ministerka vnútra Denisa Saková (42) od prvého momentu vo svojej funkcii musela riešiť personálne zmeny na čele Policajného zboru.

V jej kompetencii je dosadenie nového šéfa mužov zákona po odchádzajúcom Tiborovi Gašparovi (56). Okrem riaditeľa sa však schyľuje aj k ďalším výmenám v zbore a na post viceprezidenta polície má prísť Ladislav Csémi (45). Ten v súčasnosti pôsobí ako šéf Úradu hraničnej cudzineckej polície SR. Nový Čas zistil, že len pred pár mesiacmi si kúpil rodinný dom od človeka s pochybnou minulosťou.

Csémi zatiaľ nehovorí, či sa stane novým viceprezidentom Policajného zboru. „Neviem to potvrdiť ani vylúčiť, kým niečo nie je oznámené,“ rozpráva Csémi. Zároveň potvrdil, že vo Veľkom Mederi, kde dlho žije, si kúpil rodinný dom. Ten sa týči v zastavanej štvrti na rozlohe 188 m2. Nový Čas zistil, že ho získal od údajného bossa Veľkého Medera Norberta K. len v januári tohto roka. Norbert K. v marci 1999 prežil v bare Fontána v Dunajskej Strede streľbu maskovaných mužov. Tí chladnokrvne popravili desať príslušníkov miestneho mafiánskeho klanu pápayovcov vrátane údajného vodcu podsvetia Tibora Pápaya. Norbert K. vyviazol bez ujmy vďaka tomu, že krátko predtým z podniku odišiel, no napriek tomu sa ho neskôr viackrát pokúsili zabiť. Pred rokmi ho muži zákona zadržali a vinili z mafiánskych praktík. Mal na krku vydieranie, nebezpečné vyhrážanie a polícia mu prišila aj zločin marenia spravodlivosti, no nie je jasné, či bol právoplatne odsúdený.

Otvoriť galériu

 

Miestny realiťák

 

Norbert K. má teraz vlastniť niekoľko realít, z ktorých jednu začiatkom roka predal policajnému funkcionárovi Csémimu. „V blízkej minulosti som kúpil rodinný dom od Norberta K., ktorý je vedený ako záujmová osoba, alebo ako sa nazýva mafián a pod. Túto nehnuteľnosť sme našli v inzeráte s manželkou a museli sme sa rozhodnúť, či ju kúpime. Až následne som sa dozvedel, že komu patrí. Žijem v malom mestečku, poznám Norberta K. a podľa mojich vedomostí on mal alebo má dosť rozsiahle vlastníctvo nehnuteľností, takže aj preto som asi na túto naďabil,“ vysvetľuje Csémi.

Tvrdí, že mal veľkú dilemu, či dom nakoniec kúpi. „Tým, že to je malé mestečko, odmietam akékoľvek iné spájanie ako v súvislosti s tou kúpou domu alebo že by to malo nejaký vzťah k mojej služobnej činnosti. Nemám kontakt s Norbertom K., okrem situácií na ulici. Je susedom mojich rodičov, s tým neurobím nič. Stretol som ho aj pred fitkom, kam dlhé roky chodím, také bežné malomeštiacke stretnutia na ulici,“ dodáva Csémi. Policajt prízvukuje, že niektorí ľudia sa neradi pozerajú na jeho doterajšiu činnosť v zbore. „Ja si dovolím hodnotiť ju ako zodpovednú a čestnú prácu. Toto niektorým nevyhovuje, sú frustrovaní z vlastnej služobnej činnosti či života, ale väčšina ich už je našťastie v civile,“ skonštatoval Csémi. Za nový dom zaplatil okolo 150 000 €, pričom so ženou Myrtil si brali aj hypotéku. „Suma je nižšia, ako bola v inzeráte - bolo to na dohode. Dom má 13 - 14 rokov a aj podľa známych je to štandardná suma,“ zakončil Csémi.

 

Otvoriť galériu

Dom: 188 m2

Záhrady: 273 m2

Cena: 150 000 €

 

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument