Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2024 10:12 | Správy | Domáce správy

Šutaj Eštok poteší policajtov, hasičov a horských záchranárov: Každý dostane veľkú odmenu!

Polepšia si. Muži a ženy, ktorí každodenne riskujú svoje životy, aby pomohli ľuďom v núdzi, si polepšia. Sľubuje im to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. 

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Minister ocenil prácu policajtov, hasičov a záchranárov Horskej záchrannej služby. Za ich obetavosť a pracovitosť dostanú k výplate vysokú odmenu. "Minulý týždeň som povedal jasne, že policajti, tí aktívni, uvidia na výplatnej páske, ako si vážim ich náročnú prácu. A teraz som nesmierne rád, že sám podarilo vyjednať odmeny pre všetkých policajtov, hasičov a záchranárov horskej záchrannej služby," hovorí minister a dodáva, že stojí za každým poctivým pracovníkom.

"Svoju vďaku a úctu viem ukázať len tým, že pre vás zabezpečím priaznivé pracovné podmienky a najmä finančné ohodnotenie aj do budúcna," objasnil minister s tým, že každý aktívny policajt, hasič a horský záchranár si na najbližšej výplatnej páske nájde 500-eurovú odmenu. "A ja budem naďalej bojovať za vás, aby ste boli pyšní, že si každý deň obliekate vaše uniformy," uzavrel.

Ministerstvo vnútra (MV) SR spresnilo, že predbežne sa vyplatenie odmien dotkne približne 23.815 príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a Horskej záchrannej služby. "Pôjde o vyplatenú sumu v celkovej výške 11.907.500 eur, ktorá bude poukázaná z rozpočtových zdrojov rezortu vnútra," dodal rezort, pričom upozornil, že odmeny budú vyplatené aj príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry okrem tých, ktorí nespĺňajú podmienky pre jej udelenie (napr. z dôvodu dočasného pozbavenia výkonu štátnej služby).

Majerský považuje systémové zvyšovanie platov policajtov, hasičov a horských záchranárov za kľúčovú otázku pre personálnu stabilizáciu v rezorte vnútra. "Dať odmenu policajnému, hasičskému zboru a horským záchranárom je dôležité, no za kľúčovejšie považujem zvýšiť im platy každý mesiac a urobiť to systémovo, a nie populisticky," zhodnotil. Dodal, že ak sú zdroje v štátnom rozpočte, tak treba dať aj záchranárom, zdravotným sestrám a sanitárom, ktorí si to zaslúžia rovnako.

Krúpa poukázal na to, že 500-eurové odmeny dostali pred prezidentskými voľbami aj vojaci v rámci rezortu obrany. Minister vnútra sa podľa neho "nenechal zahanbiť". "Určite sa to tesne pred druhým kolom prezidentských volieb stalo preto, že si ozbrojené zložky vážia. S volebnou korupciou to ani náhodou nemá nič spoločné, keďže im odmeny zvyčajne udeľujú ku koncu roka, na Vianoce," skonštatoval na sociálnej sieti.

MV spájanie vyplatenia odmien s voľbami prezidenta SR odmieta. "Odmeny budú vyplatené až v termínoch po uskutočnení volieb," argumentuje ministerstvo. Odmeny majú byť podľa rezortu stabilizačným prvkom, ktorý má pomôcť riešiť riziko personálneho podstavu v zložkách MV SR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!