Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Zvláštna obhajoba bývalého bossa: Manželka bojuje o život, on prišiel so šialenou verziou! To myslí vážne?!

Bývalý mafiánsky boss Lehel Horváth (55) sa postavil v stredu pred súd aj so synom Tiborom (22).

Člen podsvetia, ktorý si vykúpil slobodu svedectvami proti svojim kumpánom, čelí obvineniu z brutálnej bitky manželky Ivety (42). Sudkyňa oboch poslala za mreže, Lehel celý čas vykrikoval, že je nevinný.

Brutálna rodinná dráma sa odohrala ešte v nedeľu v dome niekdajšieho silného muža dunajskostredského podsvetia Lehela Horvátha. Obvineniu čelí spolu so synom Tiborom. „Obaja muži boli obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa dopustili na 42-ročnej žene,“ uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

 

Zbitá manželka Iveta mala dokonca skončiť pohodená v klietke u ich domáceho miláčika - 200-kilovej levice. Následne ju mali vyhodiť pri kríži v obci Kútniky, kde bývajú jej rodičia. Kým Iveta leží s pomliaždeným hrudníkom, so zlámanými rebrami a s poškodenými pľúcami v nemocnici, dvojica sa postavila pred súd.

Ten rozhodol, že obaja poputujú za mreže. „Proti rozhodnutiu sa odvoláme, môj klient tvrdí, že je nevinný,“ povedal Lehelov obhajca Ladislav Pongrácz. Ivetine zranenia vysvetlil po svojom. „Povedal, že zranenia si musela spôsobiť pri tom, ako sa hrala s levom. Do Kútnikov ju zaviezli, lebo chcela ísť k mame,“ poodhalil výpoveď Pongrácz.

Otvoriť galériu
Horváth aj pri predvádzaní vykrikoval, že je nevinný. „Moja manželka je nepríčetná, pije a berie lieky, vyhrážala sa môjmu synovi, chcela ho napadnúť nožom,“ kričal bývalý mafián. Na to, ako si teda mohla zlomiť rebrá, mal tiež odpoveď. „Neviem, možno levica na ňu spadla. Posielajú za mreže dvoch nevinných ľudí,“ kričal muž, ktorého prezývali aj Hrobár.

Na jeho pozemku sa totiž našli viaceré zakopané telá, niektoré obete mali byť dokonca pomleté v mlynčeku! Slobodu si zaistil svedectvami proti svojim kumpánom. Aj pri príchode na súd potvrdil, že sám zavraždil bossa Sátora, objednávateľa masakry v bare Fontána, kde zomrelo 10 členov skupiny pápayovcov. „Áno, zabil som ho,“ odpovedal priamo na otázku.

Pred súdom stáli Lehelove a Ivetine dcéry Iveta (17) a Ilona Rita (14). Do reči im veľmi nebolo, Iveta však zastáva otca. „Samozrejme, že chceme, aby ho pustili. Všetko bolo ináč, ale teraz nepoviem ako, som v strese,“ vyhŕkla zo seba. „Mamu som bola pozrieť, nič jej nie je, celé si to vymyslela,“ pokračovala. Podľa slov babky Alžbety je Iveta celý otec, takže drží stranu jemu.

Kto je Lehel Horváth

Otvoriť galériu

Lehel Horváth sa prihlásil na polícii a svedčil proti ostatným. Priznal, že sa podieľal na likvidácii bývalého bossa Sátora, ktorý bol objednávateľom masovej popravy v bare Fontána. Na Horváthovom pozemku polícia našla v roku 2011 telá dvoch zabitých bratov Csabu a Szilárda Raiszovcov. Títo boli po skončení vyšetrovania obžalovaní z prípravy zázemia pre strelcov v bare Fontána, kde v roku 1999 zahynulo 10 členov klanu Pápayovcov.

Identita strelcov bola roky záhadou, po tom však prehovoril Horváth, podľa ktorého pápayovcov postrieľal Sátorov maďarský spoločník Alexander Haris alias Turek. Polícia už z účasti na masakre obvinila dvoch ďalších mužov a Haris je jedným z nich. Na jar v roku 2016 na Horváthovom pozemku našla polícia ďalšie mŕtvoly.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?