Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.02.2018 07:50 | Šport | Hokej
Foto

Kouč Ramsay pred zápasom s USA: Prídu zmeny v zostave, jasné je aj to, kto bude chytať

Slovenskí hokejisti nastúpia v utorkovej kvalifikácii o štvrťfinále olympijského turnaja v Pjongčangu (12.10/4.10SEČ) s brankárom Jánom Lacom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Tréneri do zápasu proti USA zmenia aj niektoré formácie. Je možné, že prvýkrát na turnaji po prekonaní choroby nastúpi aj obranca Juraj Mikuš a do úvahy tak prichádza alternatíva 8 obrancov a čistých štyroch útokov.

Tréner Craig Ramsay však po pondelkovom tréningu v hokejovom centre Kangnung nechcel byť konkrétny: "Je čas trochu premiešať zostavu, ale detaily ešte nie sú definitívne. Do zápasu je ešte dostatok čas na zváženie variantu, ktorý by bol najvhodnejší."

Slovenskí reprezentanti sa s USA stretli v základnej B-skupine a bolo to doteraz jediné z troch vystúpení, v ktorých nebodovali. Prehra 1:2 vlastne znamená, že sa s týmto súperom stretnú opäť, aj keď samozrejme odvrátiť to mohli v sobotu proti Slovincom, kde im chýbal jediný gól, či už v riadnom čase alebo v nájazdoch.

 

Práve v tomto zápase chytal namiesto Branislava Konráda Laco a realizačný tím usúdil, že sa cítil dobre. "Ideme teda touto cestou," zdôraznil Ján Lašák, asistent trénera zodpovedný za brankárov.

V tejto sezóne tak Laco bude hájiť bránku pred americkými hokejistami aj tretíkrát, na Nemeckom pohári z toho bolo víťazstvo 2:1, teraz na ZOH zase tesná prehra rovnakým pomerom: "Jano chytal výborne už vtedy a teraz znova."

Lašák podobne ako niektorí hráči sa po sobotňajšom nájazdovej prehre (2:3) so Slovinskom nevedel zbaviť jarma skupinovej výslednice. Ťažila ho viac ako úvahy nad ďalším súperom:

"Ja som stále nevedel dostať z hlavy tých Slovincov. Mali sme tam na konci dve gólovky, škoda, večná škoda. Myslím, že slovenský reprezentačný hokej je na správnej ceste a úspech v tomto zápase by nám v práci pomohol aj všeobecne. Mrzí ma to aj za chalanov, ktorí skvele bojovali a dokázal odvrátiť ten zlý vývoj, ukázali vôľu i schopnosti, ale to doťahovanie ich stálo veľa síl, možno preto už nedokázali rozhodnúť."

Obranca Mikuš druhý deň naplno trénoval. Jeho pozícia však v utorok predpoludním nebola jasná, zvažoval sa nielen jeho stav, ale aj súčinnosť postov doterajšieho priebehu turnaja. "Ja verím, že ma tréner zaradí do zostavy. Mal so chrípku a boľavé hrdlo, bol som aj na samotke a trápil som sa sediac na izbe. Nie je to nič moc, takto tráviť olympiádu, ale už som sa dal dokopy a zápas proti Slovinsku som už sledoval z tribúny."

Pravdepodobné zostavy:

SR: Laco - Starosta, Čajkovský, Baranka, Ďaloga, Čerešňák, Graňák, Valach, Mikuš - Kudrna, Surový, Nagy - Lamper, Bubela, Haščák - Bakoš, Krištof, Ölvecký - Paulovič, Marcinko, Cingel.

USA: Zapolski – Sanguinetti, Gunderson, Gilroy, Welch, Blum, Billins, Wisniewski – Butler, Greenway, Bourque – Little, Roe, O'Neill – Donato, Arcobello, Terry – Gionta, McCarthy, Stoa - Kolarik.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Koncom novembra otriasla severom Slovenska tragédia, pri ktorej počas sychravého rána vyhasli životy dvoch mladíkov Adriána († 28) na Nissane X-Trail a Radka († 26) na Volkswagene Passat.
Foto
Elena smúti za milovaným synom: Čo prezradil mŕtvy Radko († 26) mame vo sne? Pravda o tragickej nehode
Vinczeovci sa oficiálne stali rodičmi a raduje sa z toho celá ich rodina na čele s dedkom Banášom.
Foto
Vinczeovci o synčekovi: Maxík je definitívne náš! Prehovorili rodičia aj šťastný dedko Banáš
Sudca Najvyššieho súdu Juraj Kliment (60) si poriadne zavaril, keď vlani na parkovisku súdu fyzicky zaútočil na kolegu Petra Paludu (65).
Foto
Bitka s kolegom! Súdna rada si posvietila na elitného sudcu Klimenta: Porušil etiku?
Detské pohotovosti čakajú nepopulárne opatrenia.
Veľké zmeny: Ordinačné hodiny na detských pohotovostiach sa skrátia! Takto budú fungovať
Prečo Česi tak málo sexujú?
Foto
Znepokojivý výsledok prieskumu u Čechov: Čo sa to s nimi deje?!
Kometárna guľa CG4
Foto
Teleskop zachytil vo vesmíre niečo neuveriteľné: Vidíte to tiež? FOTO vám vyrazí dych
New York, USA - June 17, 2019: Image of the front of the Lego store situated on the Rockefeller Plaza.
Foto
Nové modely stavebníc LEGO: Aha, čo si môžete poskladať! To musíte vyskúšať
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Rusko za všetko zaplatí, a to doslovne: USA sa o to môže postarať, tvrdí americký minister Blinken
Sexi atlétka dráždi fanúšikov: Postup na olympiádu oslávila v bikinách!
Vlajka Maďarska (ilustračná fotografia).
EÚ odklepla nový migračný pakt: Maďarsko sa búri! Škodlivé a nerozumné... tvrdia
(ilustračné foto)
V Írsku chcú klepnúť po prstoch fajčiarom: Rázne rozhodnutie, pozrite sa, čo vymysleli
Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?