Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2017 09:55 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kmotríková dostala zvláštny typ rakoviny: Náročnú operáciu mali v rukách lekárske esá

Vďačí im za veľa! Život Adriany Kmotríkovej (47) sa z ničoho nič opäť obrátil naruby a krásna blondínka sa minulý utorok musela podrobiť komplikovanej operácii.

Ťažko skúšaná hviezda TV JOJ v Národnom onkologickom ústave podstúpila chirurgický zákrok, pri ktorom jej vybrali nádor z maternice. Statočná moderátorka, ktorá sa zotavuje v nemocnici, vložila svoj osud do rúk dvom lekárskym esám. Tie Adriane pomáhajú prekonať jej zdravotné problémy a snažia sa ju čím skôr dostať do formy.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Kmotríková pred pár dňami skončila v rukách gynekologických onkológov. „Som po operácii nádoru v maternici. Bola to náročná operácia, ale myslím si, že lekári v NOÚ ju skvele zvládli. Ďakujem im aj všetkým, ktorí ma povzbudzovali,“ priznala Novému Času statočná Adriana. Hviezda jojkárskeho spravodajstva, ktorá sa stiahla z obrazovky pred mesiacom, si nevie vynachváliť prácu našich odborníkov. „Najviac vďačím doktorom Slezákovi a Cupaníkovi a celému tímu okolo nich,“ uviedla starostlivá mama tínedžerov Lindy a Tomáša.

Špecialisti Igor Slezák a Vladimír Cupaník, ktorí rozhodne nerobia rozdiely medzi pacientkami, patria medzi lekárske esá a v prípade Kmotríkovej mali do činenia s náročným prípadom. A všetci držia palce, aby ho zdarne vyriešili. „Prišlo sa na to dosť komplikovane, v narkóze. Bežnou prehliadkou sa to zistiť nedá, pretože ide o zvláštny typ rakoviny žliaz maternice,“ prezradila moderátorka, ktorá situáciu zvláda obdivuhodne. Už pred dvomi rokmi totiž zápasila s nádorom v mozgu a zocelená bojom je pre nepriateľa viac ako rovnocenným súperom. Adrianu po náročnom zákroku čaká oddych na nemocničnom lôžku a sily bude neskôr zbierať aj v domácom prostredí.

 

Odborníci v bielych plášťoch nastavujú optimálnu liečbu, aby sa šarmantná blondínka dala dokopy čím skôr. „Pred operáciou, ale aj po nej sa z tkaniva odoberú vzorky, ktoré idú na histológiu. Na základe výsledkov sa určí liečba,“ povedal Novému Času onkológ Vladimír Bella. Ten podotkol, že pacientka by sa mala vyhýbať namáhavej práci a nedvíhať ťažké veci. „Povedala som vám o mojich problémoch kvôli iným ženám, že niekedy obyčajná prehliadka nestačí,“ dodala Adriana, ktorá aj v ťažkých chvíľach myslí na druhých.

 

Lekárska špička

MUDr. Igor Slezák, PhD. sa špecializuje na materno-fetálnu medicínu, onkológiu v gynekológii, gynekológiu a pôrodníctvo a na ultrazvuk v gynekológii a pôrodníctve. Je zástupcom primára Oddelenia gynekologickej onkológie v bratislavskom Národnom onkologickom ústave.

Otvoriť galériu
MUDr. Igor Slezák, PhD..
Zdroj: expediton.sk

MUDr. Vladimír Cupaník, PhD. je riaditeľom a prednostom gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v nemocnici GPN Koch. Špecializuje sa aj na sonografiu a gynekologickú onkocytológiu. Je jedným z autorov knihy Sprievodca tehotenstvom.

Otvoriť galériu

 

Bude sa liečiť mesiac

Vladimír Bella, onkológ

Otvoriť galériu
Zákerný nález na maternici.
Zdroj: infografika NČ

Záleží na type nádoru. Pokiaľ išlo o nezhubný, tak väčšinou stačí len vyoperovanie ložiska bez odstránenia celej maternice. Pri zhubnej sa odstraňuje aj tá, je to komplikovanejšie a kontrolujú sa aj uzliny. Pacientka sa zotavuje približne mesiac, nesmie dvíhať ťažké veci a fyzicky sa namáhať. Mala by zdravšie jesť, konzumovať ryby, diétne mäso, ale neuškodí jej ani pohárik červeného vína.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Auto skončilo mimo cesty, prevrátilo sa na strechu a na záberoch vidno, ako z neho odleteli kusy karosérie!
Foto
Strašné FOTO nehody na východe: Z auta ODLETELI kusy plechov! Čo sa tam stalo?
driving a car
Polícia zastavila vodiča, v tom sa to začalo: Jedna horšia správa ako druhá! Budete si ťukať na čelo
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Poslanci diskutujú o regulácii výskytu medveďov: Takto by to podľa PS mohlo vyzerať
(ilustračné foto)
Zmrazené ruské aktíva: Putinovi sa nebude páčiť, čo s nimi chce EÚ spraviť! Padla dohoda
Nemocnica
Chorobnosť v Banskobystrickom kraji stúpa! Na viacerých oddeleniach zakázali návštevy
Vyjadrenie hovorkyne Bieleho domu o Ukrajine a nacizme boli sfalšované.
Pred ruskými oslavami ľudia šírili nechutný hoax: Pozor, toto video je falošné!
Weston na surové mäso nepoužíva ani koreniny. Preferuje jeho prirodzenú chuť.
Kontaminovaná populárna zmes korenia?! Dve spoločnosti čelia obrovskému problému
(ilustračné foto)
Lietadlo z Londýna postihli silné turbulencie: Jeden človek zomrel!
(ilustračné foto).
Súd rozhodol o ruskom vedcovi: Aha, čo s ním spravia za vlastizradu
Videli ste Milana?
Polícia pátra po Milanovi: Pred 2 dňami ušiel! V TOMTO meste by sa mal zdržiavať
20.5. došlo na košickej stanici k hrozivému incidentu.
Foto
Momenty hrôzy v Košiciach: Žena ostala zakliesnená pod autobusom, ten pokračoval v ceste! Desivé detaily
Na obrázku predseda KDH Milan Majerský a predseda SaS Branislav Gröhling
Koalícia a opozícia sa dokázali zjednotiť! SaS a KDH o dohode na uznesení: Nová politická kultúra?