Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2017 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Boris Pršo dostal krvácanie do mozgu: Tajil vážnu chorobu! Jeho mama prehovorila

Telo mu vypovedalo službu! Boris Pršo (34) skončil po sobotňajšom kolapse v umelom spánku. Šéfproducentovi a scenáristovi šou Let´s Dance prišlo opakovane nevoľno a okamžite museli zasahovať záchranári.

Šokujúca udalosť vydesila celú Markízu aj divákov a vyvolala otázku, prečo mladý človek skončil vo vážnom stave v opatere lekárov. Pršo však mal podľa informácií Nového Času zdravotné problémy už dlhšiu dobu a šialené pracovné tempo tak mohlo jeho ťažkú chorobu nepochybne urýchliť...

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Markizáka Prša podľa všetkého dostalo na jednotku intenzívnej starostlivosti šialené pracovné tempo. „Boris bol s krvácaním do mozgu od soboty v umelom spánku a v pondelok ho z neho mali prebúdzať. Momentálne má byť vo vážnom, ale stabilizovanom stave,“ tvrdil v utorok náš zdroj z okolia reportéra. „Stále leží v nemocnici na Antolskej v bratislavskej Petržalke,“ dozvedeli sme sa. Usmievavého markizáka pohltila milovaná, ale náročná robota dramaturga do takej miery, že zabudol na svoje zdravie.

 

Mladý organizmus, ktorý by v jeho veku nemal mať nijaké vážne problémy, však v sobotu počas generálnej skúšky na šou Let´s Dance skolaboval. „Borisovi sa niekoľkokrát pustila krv z nosa. Dostal silné bolesti hlavy, ktoré vyvrcholili krivením úst a rúk. Odviezli ho na jednotku intenzívnej starostlivosti,“ povedal Novému Času človek z okolia redaktora. Ten tvrdí, že za kolapsom Prša mohla byť utajovaná diagnóza. „Boris mal dlhodobo problémy s vysokým krvným tlakom. Stále si myslel, že to nie je také vážne. Žil naplno,“ tvrdí náš zdroj s tým, že v nešťastnej udalosti, ktorá vydesila Borisovu rodinu, priateľov i celú Markízu, zohrala dôležitú rolu i jeho prepracovanosť.

Otvoriť galériu

Borisova milovaná mama, ktorá o jeho problémoch zrejme nič netušila, včera nemala silu o vážnej chorobe syna hovoriť. „Nehnevajte sa, je to ťažké, nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ povedala nám so zlomeným hlasom pani Pršová.

Vzal si na plecia priveľa

Pršo mal na starosti Lets Dance, kde mal pod palcom scenáre, dramaturgiu a pripravoval aj dokrútky do vysielania. To si vyžadovalo dlhé hodiny stresu a deficit spánku. Nešlo pritom o jeho jediný projekt, keďže pracoval aj pre magazín Reflex a tento rok mal pod palcom ďalšiu megareláciu Tvoja tvár znie povedome. V šialenom kolotoči, ktorý mohol ohroziť jeho zdravie, bol teda celý rok. K tomu treba prirátať aj časté lety po svete za rozhovormi s hollywoodskymi hviezdami.

Vysoký tlak je tichý zabijak

Viera Smetanová,  internistka

Vysoký tlak je choroba, ktorá nebolí, prejavuje sa tak, že mnohí ľudia o nej ani nevedia. Nie každého bolí napríklad hlava. Môže za tým byť pozitívna rodinná anamnéza, v nemalej miere nesprávna životospráva, málo pohybu a hlavne stresové obdobia v práci a v súkromnom živote. Sú ľudia, ktorí podceňujú vyšetrenie u lekára a keď sa to naakumuluje, môže to vyústiť v ohrozenie zdravia aj života. My lekári síce robíme pre pacientov niečo skôr, ako príde k najhoršiemu, ale v dnešnom rýchlom tempe často ľudia akoby zabudli na seba a svoje zdravie.

Čo čaká pacienta po krvácaní do mozgu

Pavel Traubner, neurológ

  • Pacientovi sa urobí počítačová tomografia (CT) alebo magnetická rezonancia (MR) a zistí sa, či ide o nedokrvenie alebo krvácanie.
  • Ak je krvácanie rozsiahle a spôsobuje tlak, môže sa neurochirurgicky ošetriť
  • Pri menšom krvácaní sa môže liečiť medikamentózne
  • Urobí sa angiografia, vyšetrenie, ktoré ukáže, či pacient nemá cievnu výduť.
  • Väčšie krvácanie zanecháva následky ako ochrnutie, zmenšená hybnosť
  • Niekedy sa rozsiahle krvácanie môže upraviť do normálu, a malé krvácanie, ktoré trafí centrum hybnosti, môže viesť k dlhému poškodeniu

Kto zaskočí za Borisa?

Otvoriť galériu
Ľubomír Lacúch.
Zdroj: Facebook/Teleráno

„Borisovu agendu v magazíne Reflex si dočasne, kým sa nevráti, rozdelia kolegovia redaktori. V šou Let´s dance si prácu rozdelia členovia jeho dramaturgického tímu,“ uviedol šéf PR a marketingu Michal Borec. Podľa našich informácií v tanečnej šou dočasne nahradí Prša Ľubomír Lacúch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ms, rg, Novy Cas, Naja

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!