Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.09.2017 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Markizák Boris Pršo dostal počas generálky Let´s Dance krvácanie do mozgu: Leží v kóme!

Toto nikto nečakal! Známy redaktor Boris Pršo (34) má podľa informácií Nového Času vážne zdravotné problémy.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Markizák, ktorého diváci poznajú vďaka reportážam z Telerána či zo spovedania svetových celebrít, leží v bratislavskej nemocnici v umelom spánku! Hospitalizovali ho v sobotu po tom, ako skolaboval počas generálky na Let’s Dance. Dostal krvácanie do mozgu.

 

Štart veľkolepej šou Let´s Dance poznačila veľmi nepríjemná správa. Markizácky redaktor Boris Pršo, ktorý v šou pôsobí ako šéfdramaturg a scenárista, totiž len deň pred spustením relácie náhle skolaboval. Mal veľmi vysoký krvný tlak. „Borisovi v sobotu počas generálnej skúšky tanečnej šou prišlo zle,“ povedal Novému Času človek zo štábu Let´s Dance. „Mal problémy s mimikou na tvári a s držaním rúk. Musela prísť záchranná služba, ktorá mu poskytla prvú pomoc a následne ho odviezla do nemocnice,“ dodal náš zdroj s tým, že situácia bola mimoriadne vážna.

Otvoriť galériu

Pršo, ktorý sa pravidelne objavuje v markizáckom Teleráne a lieta krížom-krážom po svete kvôli filmovým premiéram, na ktorých robí rozhovory s hollywoodskymi hviezdami, má byť v bratislavskej nemocnici v umelom spánku. „Lekári zistili krvácanie do mozgu. Za pacientom nepúšťajú ani návštevy,“ dozvedeli sme sa. „Konzílium lekárov z Antolskej nemocnice a Kramárov sa obáva operácie,“ dodal dobre informovaný zdroj Nového Času.

Zložila ho práca?

Obľúbený redaktor Pršo mohol doplatiť na vysoké pracovné nasadenie. Nedávno sa na sociálnej sieti pochválil hypotékou a tým, že nemá príliš veľa času na svoj súkromný život. Šou Let´s Dance, ktorú má z veľkej časti pod palcom, má byť totiž výkladnou skriňou Markízy počas televíznej jesene. S tým je spojené množstvo práce a hodiny strávené v obrovskom strese.

Práve toto sa mohlo podpísať pod nečakaný a hrozivý kolaps redaktora. „Borisovi všetci v Markíze držíme palce, posielame pozitívnu energiu, želáme veľa síl na čo najrýchlejšie uzdravenie a návrat tam, kam patrí - do televízie,“ uviedol šéf PR a marketingu Michal Borec. Režisér šou Pepe Majeský je takisto veľmi zronený. „Boris je členom našej televíznej rodiny a zároveň aj naším kamarátom a my na neho intenzívne myslíme. Dúfam, že bude čoskoro medzi nami pri plnom zdraví,“ uviedol Majeský.

Otvoriť galériu

Úspešný lovec celebrít

Boris Pršo vyštudoval žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Už ako 14-ročný prispieval do regionálnych novín. V markizáckom Teleráne pôsobí už dlhé roky, ale podieľa sa aj na výrobe magazínu Reflex a prispieva aj do relácie Smotánka. Jeho záľubou je spovedanie svetových celebrít, interview mu napríklad poskytli herci Ben Affleck, Will Smith, Cameron Diaz či kuchár Jamie Oliver.

Čo sa deje v organizme

Otvoriť galériu
Čo sa deje v organizme.
Zdroj: infografika NČ

Pozor na stres

Juraj Štofko, neurológ

Krvácanie do mozgu postihuje aj mladších ľudí. Buď sú tam genetické predispozície - steny ciev sú slabšie, alebo tam býva aneurizma - cievna výduť alebo zhluk ciev. Rizikovým faktorom je neliečený vysoký tlak, ktorý býva u mladých ľudí v súčasnosti viac ako kedysi. Zapríčiňujú ho stresy, prepracovanosť, životný štýl. Zvyknú tým trpieť manažéri, tridsiatnici, čo staršia generácia nepamätá.

Príznaky

  • pri priamom krvácaní do mozgového tkaniva nastávajú poruchy reči, vzostup tlaku, vracanie, poruchy rovnováhy, zraku a reči
  • dochádza k poruchám vedomia a k bezvedomiu
  • na očiach badať nerovnakú veľkosť, pričom na strane krvácania je zornica širšia
  • na opačnej strane krvácania dochádza k poruche hybnosti končatín
  • dochádza k poruchám dýchania, k spomaleniu srdcoého rytmu

Prvá pomoc

Ak je postihnutý v bezvedomí, je potrebné ho uložiť na bok do tzv. stabilizovanej polohy a zabezpečiť priechodnosť dýchacích ciest (otvorenie úst, mierny záklon hlavy, predsunutie dolnej čeľuste). Ak postihnutý nedýcha, je nutné začať s  dýchaním z  úst do úst, a pokiaľ nastalo zlyhanie srdca, je nutné vykonávať aj nepriamu masáž srdca v pomere 5 : 1 (vdych : masáž). Neodkladne je nutné zavolať rýchlu záchrannú službu!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže