Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2017 08:54 | PR články

Krčmár prezradil utajované informácie o pive!

Tohtoročná jar bude mať extra horkú príchuť. Tú naj vyberali krčmári z Nitrianskeho kraja zo špeciálnych chmeľov. Ktoré pivo im chutilo viac, to sa bude v krčmách čapovať od prvého aprílového týždňa až do vypredania zásob. Všetky informácie sú zatiaľ tajné. Nám sa však podarilo zistiť viac.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Kto vie lepšie ohodnotiť kvalitu piva ako samotní pivári a krčmári, ktorí si na to roky poctivo cibria svoje chuťové bunky? Nikto. Nijakí degustátori v bielych plášťoch, ale štamgasti! Zo štamgastov predsa hovoria skúsenosti. Oni najlepšie vedia, na ktorom stupni má pivo tú najlepšiu teplotu, v akom rytme sa má pohupovať pena na vrchu zlatého moku v rukách sexi čašníčky, a tiež to, koľko dúškov dobre vychladenej dvanástky potrebuje bežný štamgast, aby neumrel od smútku a smädu. Preto, ak má zodpovedný pivovar vybrať najlepšie špeciálne pivko pre jarnú sezónu, mal by na odbornú degustáciu povolať štamgastov. Na Slovensku totiž neplatí len „čo Slovák to odborník na futbal“, ale aj „čo štamgast to odborník na pivo“.

Otvoriť galériu
Zdroj: Corgoň

Všetci slovenskí štamgasti by sa do pivovaru nevmestili. Preto slobodný pivársky ľud poveril výberom jarného špeciálu od Corgoňa tých najpovolanejších – svojich krčmárov. Ako prví dostali túto možnosť krčmári z domáceho Nitrianskeho kraja a postupne prídu na rad aj krčmári z iných regiónov. Tí vybavení skúsenými chuťovými bunkami opustili v Deň D svoje vlastné pípy, aby si priamo v pivovare nechali načapovať extra „nachmelené“ pivné špeciály. A z nich vybrali mimoriadne dobré a poriadne horké pivo pre správnych chlapov. Bola to pre nich ťažká a zodpovedná úloha. Čo chutilo piatim krčmárom viac, to sa bude čapovať v každej dobrej slovenskej krčme už od prvého aprílového týždňa až do vypredania zásob. O ktorý typ piva spomedzi degustovaných špecialít pôjde, zostáva zatiaľ tajomstvom. Istý je zatiaľ len názov – Corgoň Krčmársky špeciál.

Chinook alebo Cascade

Príprava jarného Corgoň špeciálu začala už na jeseň minulého roku. „Naši majstri pivovarníci pripravili viac ako desať vzoriek piva, z užšieho výberu potom vyberali krčmári,“ hovorí Simona Majerská, brand manažérka značky Corgoň. Obe vzorky piva sú charakteristické horkosťou typickou pre Corgoň. V oboch bol použitý chmeľ typu Aurora a Mandarina, ktorý v jednom pive doplnil americký chmeľ Chinook a v druhom Cascade. „Chinook je chmeľ s korenistými, živicovými a citrusovými tónmi a v Cascade zase prevládajú kvetové a citrusové tóny so zemitou arómou. Vďaka nim bude špeciálna dvanástka naozaj nad očakávania,“ hovorí Karol France, komerčný sládok spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Otvoriť galériu
Zdroj: Corgoň

Krčmári hodnotili vôňu, konzistenciu, chuť či farbu piva. A nálada bola pri tom napätá. O ich konečnom verdikte sa totiž nesmeli dozvedieť nič ani prítomní novinári. A tak je informácia, čo sa bude čapovať v slovenských krčmách, stále tajná. „Prepáčte, nemôžem vám povedať, k akej príchuti som sa priklonil,“ povedal nám Ľuboš Baby, majiteľ siete prevádzok Velba. „Naši chlapi majú radi poriadne horkú dvanástku, to im môžem garantovať. Navyše môžem prezradiť len to, že im bude určite chutiť, je to výborné pivko,“ dodal. Tak vidíte. Čaká nás poriadne horká jar. Aké tóny chmeľovej horkosti to budú, zistíte vo svojej krčme pri dobre načapovanom jarnom špeciáli od Corgoňa. Už ho cítime na jazyku. Aj vy?

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť