Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2017 12:57 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Lekári Špinarovej († 65) predpovedali desivé následky, syn to povedal na rovinu: Smrť bola pre ňu milosrdnejšia!

Čierny deň pre hudobnú scénu! Po stredajšom srdcovom kolapse na koncerte a prevoze vrtuľníkom do nemocnice bojovala legendárna Věra Špinarová († 65) o život.

Prognózy neboli dobré a po pár dňoch prišla najhoršia správa. Speváčka, malá vzrastom, no veľká pre nenapodobiteľný hlas, napokon svoj boj v nedeľu prehrala. Pre Nový Čas prehovoril o jej posledných chvíľach zdrvený syn Adam (43).

Keď minulú stredu Věra Špinarová († 65) skolabovala na koncerte v Čáslavi, ni­kto si nepripúšťal, že by sa z toho speváčka nedostala. Ani rýchla odborná pomoc a okamžitý prevoz vrtuľníkom však už českej Janis Joplin nedokázali pomôcť. Špinarová ešte bojovala v pražskej nemocnici, no správy o jej zdravotnom stave boli veľmi skeptické. V nedeľu nakoniec odišiel do umeleckého neba nenapodobiteľný hlas, „chraplák“, ktorý u nás nemal konkurenciu.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Dá sa povedať, že mama zomrela priamo na pódiu. Keďže ju museli dlho resuscitovať, mozog bol značne poškodený, tak sa vlastne čakalo, ako to dopadne. Jedna z prognóz bola, že zomrie a druhá, že prežije, ale nebude komunikovať, bude odkázaná na lôžko a pomoc iných. Takže tento variant bol pre ňu asi milosrdnejší,“ povedal Novému Času speváčkin syn a producent Adam Pavlík. Najhoršie pre rodinu v tejto smutnej situácii je to, že Špinarová podľahla nečakanej zástave srdca. Pritom podľa syna nemala so srdcom nikdy žiadne problémy!

„Len asi pred mesiacom mala podobný problém v Karlových Varoch. Vtedy dospievala a na druhý deň mala ďalší koncert. Mysleli sme si, že to bolo len niečo nezávažné. Bola u lekára na vyšetreniach, dostala lieky. Počas koncertu sa cítila úplne v pohode, vtipkovala, bola samá sranda,“ potvrdil Pavlík, no priznal, že pred posledným koncertom v Čáslavi bola speváčka nesvoja. „Keď išla na pódium, bola trochu nervózna, ale to ona bývala vždy. Po dvoch pesničkách povedala, že nemôže dýchať, odišla z pódia a skolabovala,“ povedal Špinarovej syn, ktorý so smútkom v hlase povedal, že najhoršie to znáša jeho štrnásťročná dcéra Johanka. „Tá to berie najhoršie, najťažšie bolo povedať jej to,“ vzdychol si Pavlík.

Prečo ju zradilo srdce?

Viliam Fischer, kardiochirurg 

- Zdravý človek nezomrie. Smrť vylučuje zdravie. Mám nemalé skúsenosti, že pacienta vyšetria, no nerobí to špecialista. Urobí sa EKG, ktoré je negatívne a vyhlási sa, že ten človek je zdravý. Ale keby sa urobilo záťažové EKG, pri fyzickej činnosti, tam už by sa zmeny, ak sú na koronárnych cievach, pravdepodobne prejavili. Jedným z vážnych rizikových faktorov, ktoré majú vplyv aj na koronárne ochorenie, ochorenie srdcových tepien, je obezita. Hlavne ľudia, ktorí sú verejne známi, zvyknú problémy zatajovať. Nepovie, že ho bolí za hrudnou kosťou, lebo má vystúpenie, koncert, divadlo... Bagatelizujú to, žiaľ, niekedy s fatálnymi následkami.

Ako jediná na svete naspievala skladbu Ennia Morriconeho

Věra Špinarová († 65) sa narodila 22. decembra 1951 v Ostrave. S prvým manželom Ivom Pavlíkom (83) mala syna Adama (43), ktorý ju s kapelou sprevádzal na koncertoch. Speváčke nevyšlo ani druhé manželstvo s hudobníkom Vítězslavom Vávrom (63), neskôr prežila vzťah s mladším Michalom, ktorého opustila pre veľký vekový rozdiel. Debutovala v 15 rokoch s pesničkou Já před tebou klečím. Spievala s kapelami Flamingo, Majestic - neskôr Orchester Iva Pavlíka a Special. Bola interpretkou skladby skladateľa filmovej hudby Ennia Morriconeho k filmu Vtedy na Západe, keď ako jediná na svete naspievala pieseň Jednoho dne se vrátíš s českým textom. V roku 1976 získala bronzovú Bratislavskú lýru s pesničkou Lúčenie, ktorú spievala po slovensky. Po Nežnej revolúcii zostala bez ponúk a na istý čas podľahla alkoholu. V posledných rokoch bola žiadanou speváčkou. 

Najznámejšie hity:

  • Jednoho dne se vrátíš
  • Meteor lásky
  • Bílá Jawa 250
  • Raketou na Mars
  • Valentino
  • Andromeda
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ján Mazák
Aktualizované
Kto nahradil Mazáka na poste predsedu Súdnej rady? Členovia zvolili toto meno
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Izrael mlčí: Dokazuje video, čo sa naozaj stalo v Rafahu?!
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Odvolanie ministerky Dolinkovej: Toto sú výsledky hlasovania v parlamente
View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Zadržali ruského vysokopostaveného predstaviteľa! Zdvihne vás zo stoličky, čo mal spraviť
AktualizovanéFoto
Návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci rozhodli, či ostáva ministerkou kultúry
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Odborníci upozorňujú: TÝCHTO jedál sa zbavte!
Baňa ilustrák
Tragédia v Poľsku: 15 robotníkov zavalilo v uhoľnej bani! Smutné následky
(ilustračná foto).
Hraničné zásoby krvných skupín: Transfúzna služba vyzýva na darovanie! Kto môže pomôcť?
Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!