Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2016 16:23 | Šport | Tenis

Moška reagoval na Kližanov útok: Poškodil meno olympijského víťaza!

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška zareagoval v bilančnom rozhovore o roku 2016 aj na kritiku daviscupového reprezentanta Martina Kližana.

Podľa Mošku tiež slovenský tenis v tomto roku dosiahol najprenikavejší výsledok vďaka Dominike Cibulkovej a jej triumfu na Masters v Singapure. Kližan sa prostredníctvom sociálnej siete kriticky vyjadril na adresu vedenia STZ, čím reagoval na predchádzajúcu kritiku, že v septembri necestoval do Austrálie na barážový duel Davisovho pohára a vzápätí nastúpil na turnaji ATP.

"Nechcem komentovať Kližanove vyjadrenia, ale Martin Kližan veľmi poškodil spoluhráčov v tíme a celý daviscupový tím, poškodil reputáciu STZ a dvoch výrazných osobností slovenského tenisu prezidenta Tibora Macka a olympijského víťaza Miloša Mečířa, ktorí požívajú veľký rešpekt a úctu u väčšiny tenisových klubov a tenisovej verejnosti. Obaja pritom pracujú dlhé roky ako dobrovoľní funkcionári bez nároku na odmenu. Čo sa týka mojej osoby, zastávam výkonnú funkciu viac ako 20 rokov a som na kritiku zvyknutý, lebo musím robiť aj rozhodnutia, ktoré sa nie všetkým páčia. Som však presvedčený, že sú v prospech slovenského tenisu," citoval Mošku oficiálny web STZ.

Tenis sa v roku 2016 zaradil medzi úspešné slovenské športy. "Najprenikavejší výsledok a jeden z najväčších úspechov slovenského športu dosiahla Dominika Cibulková víťazstvom na Masters v Singapure a posunom na piate miesto na svete. Martin Kližan vyhral dva turnaje ATP World Tour 500, Andrej Martin bol na olympijských hrách v Riu de Janeiro v osemfinále, Norbert Gombos vyhral najvýznamnejší domáci turnaj Peugeot Slovak Open. Darilo sa aj juniorom, znovu sa naši reprezentanti prebojovali do grandslamových finále – Tereza Mihalíková vyhrala štvorhru na Australian Open a bola vo finále dvojhry, v Melbourne bol vo finále štvorhry Lukáš Klein a v New Yorku vo finále dvojhry Viktória Kužmová. V tímoch boli hráčky do 14 rokov na majstrovstvách sveta piate, naše daviscupové družstvo je 18. vo svetovom rebríčku v konkurencii vyše 130 krajín a fedcupové skončilo na 15. mieste medzi 100 krajinami sveta," zbilancoval generálny sekretár STZ pre www.stz.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná foto).
Hraničné zásoby krvných skupín: Transfúzna služba vyzýva na darovanie! Kto môže pomôcť?
Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
(ilustračné foto)
Rozsiahly požiar neďaleko Hlohovca! Vo vnútri budovy čakalo hasičov nepríjemné prekvapenie
Zuzana Dolinková a Martina Šimkovičová.
Rokovanie NR SR: Poslanci budú rozhodovať o návrhoch na odvolanie Dolinkovej a Šimkovičovej