Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2016 10:01 | Tip od Vás | Zahraničie
Foto

Valéria TO po návrate z dovolenky povedala na plné ústa: Ak milujete Krétu, ďalej ani nečítajte!

Rozpačitá dovolenka. Bratislavčanka Valéria Pipišková strávila 15 júnových dní v gréckom letovisku Malia. Že nie všetko tam fungovalo na 100 %, prezradila vo svojej podrobnej dovolenkovej inšpekcii.

"Známe turististické stredisko sa nachádza cca 30 km od Heraklionu. V uličkách mestečka je množstvo kaviarní, taverien, diskoték, obchodíkov so suvenírmi či množstvo požičovní áut a skútrov rôznych veľkostí a značiek. Ceny sa odvíjali práve od značky a počtu dní," začína svoje hodnotenie Valéria a na rozdiely v cenách upozorňuje aj pri výbere výletov.

"Ponúkalo ich množstvo icestovných agentúr. Cenovo boli omnoho výhodnejšie ako tie, ktoré ponúkali priamo v hoteli, napr. výlet na ostrov Santoríni v hoteli za 150 eur, v agentúre v mestečku 99 až 105 eur; výlet na pláž ostrova Chrissi v hoteli 49 eur, v agentúre 20 eur," porovnáva dovolenková inšpektorka.

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

"V mestečku sa na štvorkolkách, skútroch preháňalo množstvo mladých ľudí, ktorým dopravné značky nič nehovorili, a to nehovorím o profesionálnych šoféroch autobusov, ktorí vozili turistov - tí o stopke hádam ešte ani nepočuli. V uličkách Malie sme stretávali množstvo hlučných anglických tínedžerov. V rezorte boli ubytovaní Slováci, Taliani a množstvo ruských turistov."

Rezort potrebuje rekonštrukciu!

"Uvedený rezort pozostáva z dvoj- a trojpodlažných pavilónov. Je príjemne posadený na pobreží mora v tropickej záhrade plnej paliem, kaktusov, kvetov a oleandrov, o ktoré sa denne starali záhradníci. Priamy výhľad na more má cca 10 izieb, kde slnko pieklo od rána do večera. Ostatné sú do tropickej záhrady aj s fontánou. Všetky izby boli s balkónom alebo s terasou s posedením so starším nábytkom. Izby sú malé s klimatizáciou, TV a malou chladničkou, denne dopĺňanou 1 l vody. V izbách nie sú koberce, ale dlažba s dvomi špinavými bielymi koberčekmi pri posteli. Kúpeľňa veľmi maličká s vaňou a WC. V predsieni skriňa len s 5 vešiakmi, chýbali poličky, kde by si človek odložil šatstvo. Upratovanie prebiehalo denne, ale výmena uterákov a plážových osušiek až každý 4. deň. Izby aj kúpeľne by mali prejsť rekonštrukciou," poznamená inšpektorka.

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

Kopec jedla a nápojov

"Ultra all inclusive zahŕňalo raňajky, obedy a večere formou bohatých švédskych stolov, vrátane čapovaných nápojov ako voda, džusy, grécke pivo, víno biele aj červené, káva, čaj. Pulty sa prehýbali rôznymi predjedlami, prílohami, grilovaným mäsom a zeleninou, jahňacinou, bravčové, hovädzie kuracie mäso na rôzne spôsoby, ryby pomenej. Zastúpená bola aj talianska kuchyňa ako špagety, torteliny, ale aj rôzne grécke jedlá, množstvo surovej či grilovanej zeleniny. Nechýbali zeleninové šaláty, sladkosti, zákusky a množstvo ovocia - pomaranče, nektarinky, melóny," vymenúva Valéria.

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

Dovolenkári mali k dispozícii vonkajšie i vnútorné reštaurácie. "V taverne pri bazéne vás obslúžili od 11. do 16. hod., kde podávali grilované špeciality, ale museli ste sa ísť prezliecť - vstup v plavkách bol zakázaný! V pool bare na pláži a pri bazénoch od 10. do 24. hod. sa podávali nápoje - miestne miešané drinky, za značkové bolo treba platiť. Taktiež tu boli k dispozícii ľahké snaky, ktoré ste si mohli zapiecť, alebo sladké šišky. Pri zadnom bazéne sa v kamennej peci piekla pizza. Káva, čaj, voda boli počas celého dňa na pláži k dispozícii."

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

Slabí animátori aj internet

Celkový dojem z dovolenky kazili animácie a animátori. "Tých by som radšej ani nespomenula, pretože jediné, čo sa tam dialo, bola pred obedom cca 15-minútová aquagymnastika bez hudby a nápadu s animátorkou. Animátori boli mladí ľudia bez iskry, chuti, nápadov a akéhokoľvek šarmu. Každý deň o 12. hod. pri zadnom bazéne zatancovali svoj spoločný tanček a to bolo všetko! S deťmi veľké skúsenosti nemali a končilo to len tým, že chodili a vykrikovali ´Večer pre deti MINIDISCO.´ Iba raz sme večer zažili, že v rezorte vystupoval grécky súbor s gréckymi tancami," posťažovala sa čitateľka.

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

Po večeroch sme preto túlali po uličkách Malie alebo sedeli v plážovom bare pri miestnych drinkoch. "Na WIFI v celom areáli zabudnite, ak aj nejaké bolo, tak veeeľmi pomalé a vypadávala sieť. Ak ste si chceli pozrieť správy z domova a prečítať Nový Čas, museli ste sa obrniť obrovskou trpezlivosťou."

Kúpať sa nedalo aj niekoľko dní!

"Pláž bola piesočnatá s pozvoľným vstupom do mora, s množstvom nebezpečných veľkých kameňov pod hladinou. Ak sme sa chceli bezpečne dostať do mora, museli sme chodiť o cca 150 - 200 m ďalej. Ak more po búrke vyplavilo množstvo chalúh, ktoré zostali na pláži 3 dni a nikto ich neodpratával, tak sa tam kúpať nedalo, a to sa opakovalo častejšie," krúti Valéria neveriacky hlavou.

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

"Zamestnanci rezortu vtedy miesto upratovania radšej zrušili prvú, prípadne aj druhú radu ležadiel a slnečníkov a tvárili sa prekvapene ako naši cestári pri prvom snehu. Pýtali sme sa, kedy to odpracú, sami nevedeli - veď máme čas, bola ich odpoveď. Nakoniec to trvalo až 3 dni. O vodné atrakcie ako vodný bicykel, skúter či parasailing nebol veľký záujem pre vysoké ceny. Na vodných skútroch sa preháňali akurát mladí muži, ktorým to patrilo. Celý areál rezortu bol strážený a 24 hodín pod dohľadom security služby," dodala dovolenková inšpektorka. 

Otvoriť galériu
Dovolenková inšpekcia z Kréty
Zdroj: Valéria Pipišková

Viac foto z dovolenky čitateľky Valérie nájdete vo fotogalérii »»»

HODNOTENIE:

Letovisko: Malia, Kréta

Názov hotela: Dessole Malia Beach****

Ubytovanie: 3/5

Strava: 4/5

Služby: 2/5

Pláž: 2/5

Celkové hodnotenie: 3/5

Cena pobytu: 750 eur/15 dní/os. (last minute, ultra all inclusive)

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk, Valéria Pipišková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!