Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2016 10:55 | Správy | Politika

Slotu obvinili zo sexuálneho zneužívania: Detaily žúru so školáčkami

Vyšetrovanie škandálu, aký na Slovensku nemá obdobu, pokročilo. Na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Žiline vzniesli obvinenie proti bývalému šéfovi SNS Jánovi Slotovi (62).

Trestné oznámenie za údajné sexuálne zneužívanie podali dve školáčky (16) v sprievode rodičov ešte pred rokom v novembri. Podľa výpovede jednej zo školáčok ju Ján Slota mal opiť a potom sexuálne zneužiť. Podľa informácií hovorcu prokuratúry však expolitika nebudú vyšetrovať za znásilnenie, ale za mravné ohrozovanie detí a mládeže.

K udalosti malo podľa trestného oznámenia dôjsť minulý rok 17. septembra v centre Žiliny. V osudný večer jedno z dievčat prišlo domov až po 22. hodine. Bosé, bez kabelky, s ranou na tvári... Pri otázkach matky, čo sa mu stalo, sa rozplakalo. Vyšlo z neho doslovne, že bolo s Jankom Slotom.

Otvoriť galériu

Tabletky na omámenie?

 

Dievčina celý čas plakala a dokola opakovala, že ani nemôže povedať, čo sa stalo, pretože je to niečo hrozné a hanbí sa za to. Podľa trestného oznámenia jej mal politik a expredseda SNS dávať piť alkohol na ex a podať jej aj nejakú tabletku. Práve jej školáčka pripisuje následné výpadky pamäti. Podľa jej slov ju omámenú po požití tabletky zobral do izby, kde ju napriek jej odporu zneužil.

K jednému trestnému oznámeniu sa pridalo aj druhé, ktoré podala školáčka, ktorá mala zažiť niečo podobné. Trestné oznámenia podali až v novembri preto, lebo sa báli vyhrážok a vplyvu známeho expolitika. Na polícii, kde strávili pri podávaní trestného oznámenia až deväť hodín, vypovedali, že nechceli ohroziť seba ani najbližších.

Obvinenie po roku

K posunu v prípade prichádza po roku. Na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Žiline obvinili Jána Slotu (62) z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. „Obvinený sa mal v rokoch 2014 a 2015 opakovane stretávať s mladistvými dievčatami v reštauráciách a nočných podnikoch, v ich prítomnosti konzumoval alkohol, platil im konzumáciu alkoholu a mal pred nimi sexuálne narážky,“ uviedol hovorca žilinskej krajskej prokuratúry Milan Cisarik s tým, že v prípade uznania viny hrozí Slotovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov.

Otvoriť galériu

Cíti sa nevinný

"Najprv som niekoho znásilňoval, potom som niekomu predával drogy, teraz mám zase prečin, že som niekoho opíjal. Ja už len čakám, kedy ma obvinia, že som sedel v niektorom lietadle, ktoré nabúralo do Dvojičiek v New Yorku... Je to už skutočne trápne a myslím si, že je to vyslovene politická objednávka... Robia z vás monštrum doslovne. Toto spravia len na základe nejakej domnienky, klamstva," povedal Ján Slota pre televíziu Joj.

Matky dievčat sa v pondelok k vzneseniu obvinenia odmietli vyjadriť. „Neviem o obvinení nič a vyjadrovať sa k tomu nebudem,“ povedala matka jedného z dievčat, ktoré sa malo po večierkoch u Jána Slotu psychicky zrútiť a byť v starostlivosti psychológov a lekárov.

V prípade teraz nastane kolobeh vyšetrovania a znaleckého dokazovania, do konca roka však prípad podľa predpokladov hovorcu prokuratúry Cisarika nevyšetria. Ján Slota sa priznal, že dievčatá pozná, ale celá kauza je klamstvo s tým, že proti nemu niekto zosnoval špinavú hru aj preto, že sa rozvádza a bojuje o dcéru.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Máme pred sebou ďalšiu volebnú sobotu!
Slováci sa pripravujú na júnové eurovoľby: Odkiaľ môžete odvoliť a do kedy sa dá vybaviť hlasovací preukaz?
Policajný zbor
Začínajú sa prípravy reorganizácie Policajného zboru: Nového viceprezidenta čaká niekoľko neľahkých úloh!
Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Problémy obrali Sagana aj o vzácne chvíle so synom: S Marlonkom trávim ešte menej času...
V ZOO Bojnice sa objavila vtáčia chrípka.
Váš Tip
Obrovská radosť v bojnickej zoo: Rodina týchto vzácnych zvieratiek sa rozšírila!
Fenomén El Niňo bol kľúčovou príčinou nedostatku vody v Panamskom prieplave.
Fenomén, ktorý narobil škody: Čo zapríčinilo nedostatok vody v Panamskom prieplave? Zmena klímy to nie je!
ilustračné foto
Tragédia pri železničnej stanici Lamač: Na koľajisku vyhasol život ženy! Rušňovodič nemohol zrážke zabrániť
Fotografie z miesta demonštrácie po príchode policajných ťažkoodencov.
Foto
Demonštráciu na Kolumbijskej univerzite stopli ťažkoodenci: Zatkli desiatky osôb! Proti čomu ľudia protestovali?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Rusko má na rukách ďalšiu krv nevinných: Raketový útok na Odesu si vyžiadal obete a niekoľko zranených
Lekári mu diagnostikovali iba pár mesiacov života.
Pozrel sa do WC a vedel, že je ZLE: Lekár mal pre muža tie najhoršie správy
Adam Ružička a momenty z jeho videa, ktoré zavesil na sociálnu sieť.
Český moderátor si robil srandu z Adama Ružičku: Totálne to prehnal!
Nová hvezdáreň sa pýši moderným vzhľadom.
Dotknime sa spolu hviezd: V hlavnom meste otvorili úplne prvú hvezdáreň! Vieme, kedy by mala byť sprístupnená
Bryndza.
Váš Tip
Liptovskú značku získali nové produkty: Ktoré dobroty sa kvalitou priradili k bryndzi či medovníkom?