Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2016 07:07 | Správy | Zahraničné správy

Najsmutnejšie príbehy mníchovskej masakry: Huseyin († 18) sa hodil pred strely, aby zachránil sestru!

Prišli o milovaných bratov, sestry, deti. Krvavá masakra v bavorskej metropole si vyžiadala deväť nevinných obetí, desiatou bol samotný vrah. Ten ich lákal na jedlo zdarma v obľúbenom fastfoode.

Namiesto občerstvenia však mladých ľudí čakala spŕška striel a desivá smrť. Z ich tragických osudov doslova mrazí. Niektorí boli od šialenca vzdialení len dva metre. Z ďalších sa stali hrdinovia, ktorí neváhali riskovať svoj život, aby záchranili život milovanej osoby.

Mníchovský hrdina Huseyin († 18): Vlastným telom zastavil dve guľky

Obeťou šialeného vraha Aliho († 18) sa stal aj grécky občan Huseyin Dayicik († 18). Zdrvení obyvatelia bavorskej metropoly, ale najmä jeho rodina, ho majú za obrovského hrdinu. Odvážne sa totiž hodil do spŕšky striel psychicky-chorého vraha, aby zachránil život svojej milovanej sestre. Do jeho tela prenikli dve smrtiace guľky. Tesne pred tragédiou bol v nákupnom centre kúpiť darčeky pre svoju rodinu.

Smrť mladého hrdinu na vlastnej koži prežila aj Češka Kateřina Potyszová, ktorá svoju mrazivú skúsenosť prerozprávala Českému rozhlasu. Má vzdelanie zdravotnej sestry a v Mníchove pracovala v kaviarni priamo obroti McDonaldu. Po desivej paľbe videla Huseyina ležať nehybne na chodníku. „Nemohla som ho tam nechať ležať. Mal celý život pred sebou. Celý krvácal. Z tepny na krku a postrelenú mal aj lícnu kosť. Skúsila som bojovať, aby som ho zachránila, ale, bohužiaľ, sa to nepodarilo,“ hovorí o tragédii. Ako dodala, mladík sa nakoniec udusil vlastnou krvou.

Armela Segashi († 14) a Sabina Sulaj († 14)

Otvoriť galériu

 

O život prišla po šialenej streľbe len 14-ročná Armela Segashi z Albánska. Od prvých informácií o besnení mladého vraha o nej jej rodina vôbec nepočula. Jej brat Arbnor sa ju rozhodol zúfalo hľadať na facebooku, prišla však krutá správa. „Armela – naša milovaná dcéra, sestra, priateľka a v prvom rade milovaný človek, ktorý dnes počas amoku v Mníchove prišiel o život,“ oznámil. Deň po tragédii prišiel aj s rodinou na miesto, kde jeho milovaná sestra poslednýkrát vydýchla. Ťažkú ranu osudu neuniesol a psychicky sa zrútil. O život prišla aj Armelina kamarátka Sabina († 14). Krátko pred smrťou boli spolu nakupovať.

Gulliano Kollmann († 18)

Otvoriť galériu

Nevinnou obeťou brutálneho masakru je aj Gulliano Kollmann († 18) z Nemecka. Chlapec, ktorý bol vášnivým futbalistom. Jeho priatelia a kamaráti v sobotu pripravili dojemnú pietnu spomienku, počas ktorej museli psychológovia pomáhať užialenému dievčaťu, ktoré sa zrútilo počas zapaľovania sviečok. Priatelia s obrovským smútkom v hlase spomínajú na Gulliana ako na vtipného človeka. „Bol to môj spolužiak, bol v mojom ročníku. Často sme hrávali futbal. Býval neďaleko môjho domu. Videli sme sa minulý týždeň. Bol to vtipný chlapec, nikto proti nemu nič nemal,“ vyjadril sa na adresu spolužiaka Shohel Chowdhury a dodal: „Počujete o Nice, Paríži a naraz sa to stane vo vašom meste. Je to McDonalds, kde si dávate kávu alebo sa stretávate s priateľmi.“ Gulliano bol podľa neho zastrelený práve pred rýchlym občerstvením.

Dijamant Zabërgjës († 21): Posledné slová otcovi

Otvoriť galériu
Dijamant Zabërgjës († 21)
Zdroj: Tivi.sk, Youtube.com

Poslednýkrát vydýchol aj Dijamant Zabërgjës († 21) z Kosova. Jeho otec Naim sa so smrťou jediného syna nevie zmieriť. „Bol so svojimi priateľmi. Práve mi zavolal, že si kúpili nejaké drinky a chcú si ich vypiť vonku. Páchateľ bol práve dva metre od nich. Zrazu spustil streľbu. Synovi priatelia sa rozhodli utiecť, syna zastrelil. Žijem ako v nočnej more. Stále nemôžem uveriť, že sa to stalo. Nikto z našej rodiny tomu nevie uveriť,“ povedal priamo na mieste tragédie, kam priniesol synovu fotografiu a kvety.

O život prišli traja Turci

Otvoriť galériu

Medzi ďalšími obeťami psychicky chorého vraha sú aj traja Turci. O život prišiel Can Layla († 15), ktorý mal medzi ďalšími obeťami mnohých priateľov. Zahynula aj 45-ročná Sevda Dag, ktorá bola najstaršou obeťou. Vyčíňanie šialenca vzalo život aj mladému Selcukovi Kilicovi († 15).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať
K nehode došlo v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda.
Foto
Motorkár († 45) sa zrazil s kamiónom: Stačila chvíľa a nedalo sa mu už pomôcť! Čo sa tam stalo?