Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.06.2016 20:12 | Šport | Hokej

Univerzitný hokej na Slovensku naberá na serióznosti: Takéto sú plány do budúcnosti!

Vedenie Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) rozdalo individuálne ceny za tretí ročník súťaže a zároveň oznámili aj mená členov realizačného tímu reprezentačného výberu, ktorý na prelome rokov 2016-2017 nastúpi v zápase proti vysokoškolákom zo zámoria.

Slávnostný večer spojili členovia Európskej univerzitnej hokejovej asociácie, ktorá je riadiacim orgánom spomínanej súťaže, s odborným seminárom so zástupcami účastníckych tímov. Na ňom zhodnotili uplynulý ročník a pripravili podklady pre nasledujúci. "Nechceme, aby pravidlá v EUHL boli len striktne dané. Veľmi radi si vypočujeme názory a nápady aj trénerov či manažérov a spoločne sa tak snažíme hľadať spôsoby, ako napredovať a zvyšovať úroveň ligy. Na seminári, ktorý sme mali, bolo vyslovených hneď niekoľko skvelých myšlienok, ktoré by sme radi zrealizovali a urobili tak EUHL atraktívnejšou," povedal v tlačovej správe EUHL viceprezident Ľubomír Sekeráš. "Po niekoľkohodinovom seminári nás čakala ale aj veľmi milá povinnosť a síce odovzdať ocenenia tým najlepším, tým, ktorí si ich zaslúžia," pokračoval.

Pohár pre univerzitného majstra Slovenska v ľadovom hokeji putoval do rúk hráčov mužstva Paneuropa Kings a tréner tohto celku, Ľudovít Jurinyi, sa mohol tešiť aj z inej skutočnosti. Prezident EUHL Jaroslav Straka ho totiž nominoval na hlavného trénera reprezentačného celku. Asistentov mu budú robiť Lukáš Opáth (UMB Banská Bystrica), Andriej Parfionow (PPWSZ Podhale Nowy Targ) a Jan Kregl (UK Praha). Manažérom bude Milan Kyseľ (UMB Banská Bystrica), úlohy toho marketingového sa zmocní Boris Jankovský (Paneuropa Kings) a pri reprezentačnom výbere nebude chýbať ani fyzioterapeut Jiři Stejskal a kustód – technik Jaroslav Hamza (obaja UK Praha).

 

Zápas medzi výbermi EUHL a ACHA sa po roku opäť presunie na Slovensko, no hráčov spoza oceánu budú môcť priaznivci univerzitného hokeja pravdepodobne vidieť aj v neďalekej Českej Republike. "Reprezentačný zápas bude len jeden, členovia realizačného tímu boli vyhlásení už teraz, aby mohli hneď od začiatku novej sezóny začať pracovať na výbere a zápase ako takom. Američania berú tieto naše vzájomné stretnutia naozaj vážne a tak sa chceme na nich pripraviť najlepšie, ako sa len bude dať. Okrem tohto zápasu odohrajú Američania ešte ďalšie štyri a to proti našim jednotlivým tímom. Na tieto stretnutia sú zatiaľ navrhnutí Akademici Plzeň, UK Praha, UMB Banská Bystrica a Diplomats Pressburg, no zatiaľ je to v štádiu riešenia a rokovania," vyjadril sa Sekeráš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Oceňované divadelníčky sedia v base v Rusku: Súd je nekompromisný, prišla ďalšia rana
Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni