Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2016 12:03 | Tip od Vás | Zahraničie
Foto

Slovák sa v Londýne odfotil s hviezdou, ktorú určite každý pozná: Tá FOTKA nemá chybu!

Slováci ani nevedia, kde im ich krajania robia dobré meno. Keď pred vyše týždňom bežec na dlhé trate Michal Masnik (32) vyhral 12-hodinové ultra preteky na dráhe v anglickom meste Crawley, málokomu napadlo, že je to Slovák ako repa.

"Deväť rokov žijem v Londýne. K behu som sa dostal pred šiestimi rokmi kvôli kondičke. Hrám totiž na bicie v skupine The Glass Hearts,“ povedal bývalý začínajúci hokejista Dukly Trenčín M. Masnik, ktorému lekcie na bicích dával aj legendárny Angelo Kelly (34) zo skupiny The Kelly Family!

Otvoriť galériu

„Rodičia chceli zo mňa mať hokejistu. Ako štvorročný som začínal v prípravke Dukly Trenčín, ale v dvanástich rokoch som si na dovolenke v Chorvátsku nešťastne zlomil členok na dvoch miestach, s hokejom bol koniec,“ zaspomínal si na svoje športové začiatky Masnik. Z ľadu sa teda vytratil, ale o rok presedlal k hudbe. „Hral som na gitaru a bicie. Zostal som pri bicích a so spevákom Adamom Ďuricom absolvoval aj jeho prvé turné. S Adamom sme však nemali pevný kontrakt, mňa to ťahalo za hranice, lebo tu som nemal istú budúcnosť. Tak som sa presťahoval do Londýna,“ pokračoval civilným zamestnaním projektový manažér.

Otvoriť galériu

Sľubná hudobná kariéra

Masnik sa vo Veľkej Británii pomaly začal presadzovať v hudbe. „Od roku 2008 som pôsobil ako štúdiový session bubeník v štúdiu producenta Kennyho Jonesa, ktorý pracoval aj na albumoch pre Natalie Imbruglia alebo Robbieho Williamsa. Bol tiež producentom mladej britskej kapely Little Spitfire, z ktorej v tom čase odisiel gitarista a autor skladieb Stuart North. S ním a bassgitaristom Martynom Gibbonson sme sformovali rockovú kapelu The Glass Hearts, v ktorej pôsobím ako bubeník dodnes.V roku 2013 sme vydali pod produkčnou taktovkou Kennyho Jonesa náš debutový album Fall In From The Top,“ predstavil svoju doterajšiu hudobnú dráhu Masnik. A teraz príde z pohľadu športového fanúšika to najlepšie: Vďaka hudbe je z neho aj vrcholový športovec! Ako je to možné? „Potreboval som si zlepšiť kondíciu. Naše kapelové skúšky trvali väčšinou tri hodiny, a to je poriadna makačka,“ priznal s úsmevom sympatický Slovák.

Otvoriť galériu

Neznášal beh

„Beh som pritom nemal rád. Na strednej škole som sa vyhýbal známym dvanásťminútovkám. Ak som už musel ísť na dráhu, tak som si zvolil šprint na sto metrov, aspoň som mal hneď po tom,“ šokoval s úsmevom M. Masnik. Hudba, resp. potreba zlepšiť si fyzickú kondíciu, bola špúšťačom jeho novej závislosti – a to od pohybu. „Neviem to vysvetliť, ale po troch mesiacoch som ten beh už potreboval. Po pol roku som odbehol päťdesiatku, trvalo mi to necelých päť hodín. Krúžil som okolo sídliska. Chcel som zistiť, aké mám hranice. Pred dvomi rokmi som zabehol svoj prvý 24-hodinový Sri Chinmoy ultra závod v Londýne. S výsledkom 205,731 km som obsadil celkové 4. miesto, dobehol ako prvý muž a víťaz vekovej kategórie M23 (mužii 23 - 34 rokov). Tento rok v Crawley som na 12-hodinovke odbehol 134,51 km a stal som sa prvým slovenským šampiónom na 12-hodinovke na anglickej pôde.“

Otvoriť galériu

Nemá klub ani trénera

Hoci vo svojej rodnej krajine najskôr narazil na vlnu nezáujmu o svoje výsledky, ľady sa už pohli. „Nemám stáleho trénera ani klub. Mrzí ma, že hoci som sa v roku 2015 kvalifikoval na MS v 24-hodinovke v Turíne, nikto zo Slovenska mi to ani len neoznámil. Teraz už so zväzom komunikujeme, takže uvidíme. Svoj tréning konzultujem so Slavom Lindvaiom a s britským držiteľom mnohých svetových rekordov v ultra behu Williamom Sichelom. Najbližšie 24-hodinové preteky ma čakajú opäť v septembri na dráhe v londýnskom Tooting Bec a pokúsim sa vybojovať podobný slovenský úspech ako v Crawley,“ sľúbil na záver „zabudnutý“ Slovák z Londýna M. Masnik.

Otvoriť galériu

 

Vizitka:

Michal Masnik

Narodený 29. 10. 1983 v Trenčíne

športová kariéra:

hokej: Dukla Trenčín (1987 - 1993)

beh: od 2010, bez klubu

hudobná kariéra:

bicie v skupine The Glass Hearts, zahral si s Adamom Ďuricom, bral lekcie od A. Kellyho, absolvoval bubenícky inštitút v Düsseldorfe

vzdelanie: City University v Trenčíne

Čo si varí: ovsenú kašu, ľahké mäsité jedlá, domácu pizzu

Ako trénuje: Svoje telo netrápi celoročne, ale pred pretekmi absolvuje 12 až13-týždńovú prípravu. Tá kombinuje pomalší objemový tréning s kratšími behmi a výbehmi do schodov. Týždenný priemer má 160 - 180 km.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Miloš Baranec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ján Mazák
Aktualizované
Kto nahradil Mazáka na poste predsedu Súdnej rady? Členovia zvolili toto meno
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Izrael mlčí: Dokazuje video, čo sa naozaj stalo v Rafahu?!
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Odvolanie ministerky Dolinkovej: Toto sú výsledky hlasovania v parlamente
View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Zadržali ruského vysokopostaveného predstaviteľa! Zdvihne vás zo stoličky, čo mal spraviť
Poslanci neodvolali Martinu Šimkovičovú, ostáva ministerkou kultúry.
AktualizovanéFoto
Návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci rozhodli, či ostáva ministerkou kultúry
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Odborníci upozorňujú: TÝCHTO jedál sa zbavte!
Baňa ilustrák
Tragédia v Poľsku: 15 robotníkov zavalilo v uhoľnej bani! Smutné následky
(ilustračná foto).
Hraničné zásoby krvných skupín: Transfúzna služba vyzýva na darovanie! Kto môže pomôcť?
Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!