Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2016 13:00 | Šport | Futbal

Našich futbalových mladíkov čaká dôležitý zápas: Preverí ich mimoriadne nebezpečný súper!

Futbalisti SR do 21 rokov zabojujú v utorok v Myjave proti Turecku o štvrté víťazstvo v kvalifikácii ME 2017. Reprezentačný tréner Pavel Hapal upozorňuje, že na jeho tím čaká nepríjemný súper.

Mladí Slováci sú lídrami kvalifikačnej 8. skupiny. Rovnako ako druhé Holandsko majú na konte 9 bodov, ale o zápas menej. "Oranjes" pritom už dvakrát dokázali zdolať (vonku 3:1 a doma 4:2). Turci sú zatiaľ v tabuľke štvrtí, z troch zápasov doteraz získali šesť bodov. Na budúcoročný šampionát v Poľsku postúpia priamo deviati víťazi skupín a do baráže štyria najlepší z druhých miest.

Hapal na zraze pred dôležitým duelom privítal výrazne obmenený káder oproti stredajšiemu súboju s Estónskom 23. Z tímu, ktorý na úvod dlhodobého turnaja Challenge Trophy zdolal v Senici súpera bez problémov 4:0, mu zostali len dvaja brankári a traja hráči do poľa. "Zápas s Estónskom splnil svoju úlohu, otestovali sme si mladšie ročníky. Teraz nás čaká ostrý kvalifikačný súboj," uviedol český kormidelník a dodal:

"Turci sú veľmi nepríjemný súper. Mali sme možnosť ich sledovať v kľúčovom zápase, keď hrali doma s Holandskom. Síce ten zápas prehrali 0:1, ale myslím, že najmä v druhom polčase boli oveľa lepší ako Holanďania. Určite nás čaká ťažký súper, ale my hráme doma a sila nášho tímu je veľká. Verím, že sa na to prichystáme a podarí sa nám zvíťaziť."

 

Zdravotný stav mužstva má realizačný tím zmapovaný, menší problém hlásil len Jaroslav Mihalík. "S chlapcami komunikujeme už asi 14 dní. Po súťažnom víkende by tu nemal byť žiadny veľký problém. Mihalík mal problémy s členkom, ale ako ste videli, sám prišiel na zraz vysmiaty. Takže veríme, že to bude v poriadku," doplnil Hapal.

V základnej zostave SR 21, ktorá vybehne v utorok na trávnik myjavského štadióna, by v strede obrany nemal chýbať Milan Škriniar. Šikovný stopér prišiel na zraz v dobrej nálade a na duel sa teší. "Zápas proti Turecku bude veľmi dôležitý. Ako tím sme sa zišli po dlhšom čase, sme radi, že sme spolu, na zápas sa tešíme. Čaká nás jeden z kľúčových súbojov v kvalifikácii a my v ňom chceme potvrdiť prvé miesto v tabuľke. Všetci vieme, že Turecko nebude nič jednoduché. Jeho hráči budú agresívni, silní na lopte. Treba si na nich dať pozor," tvrdil hráč Sampdorie Janov.

Súboj s Tureckom sa bude hrať v Myjave v utorok 29. marca, výkop je stanovený na 17.45 hod. V priamom prenose ho bude vysielať TV Dajto.

Nominácia SR 21 na Turecko 21:

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (Fulham FC)

obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Róbert Mazáň (MŠK Žilina), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Valjent (Ternana Calcio), Branislav Niňaj (KSC Lokeren OV), Ľubomír Šatka (York City FC)

stredopoliari: Matúš Bero (AS Trenčín), Jakub Hromada (FK Senica), Martin Chrien, Tomáš Brigant (obaja FC Zbrojovka Brno), Jaroslav Mihalík (SK Slavia Praha), David Ivan (Sampdoria Janov), Albert Rusnák (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland)

útočníci: Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (MKS Cracovia Krakov)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Princ William a princezná Kate.
William prelomil mlčanie o STAVE Kate: Jedna bolestivá veta hovorí za všetko
Vlkolínec
Vlkolínčania si musia zvykať na novinku: Návšteva dedinky bude po novom iná
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Ministerstvo vnútra predložilo nový zákon o kritickej infraštruktúre: Aktuálny je už prekonaný
Premiér Robert Fico sa prvýkrát od atentátu prihovoril národu.
Odborníci si posvietili na Ficov prvý prejav po atentáte: Koho posolstvom sklamal a koho potešil!
Čelná zrážka rýchlika s nákladným vlakom v Pardubiciach zachytená na videu.
Váš Tip
Nešťastie v Pardubiciach: NOVÉ VIDEO zachytáva moment hrôzostrašnej čelnej zrážky vlakov!
(ilustračné foto)
Radnica začala vyberať nedoplatky: Vymáhanie exekútormi!
View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Rusi obvinili zadržaného Francúza: Naozaj mal toto spraviť?! Niečo tu nesedí
Miesto polícia opáskovala.
Nález tela v Malom Dunaji: Posun vo vyšetrovaní!
Pri nehode vyhasli životy štyroch dievčat.
Od tragédie, ktorá otriasla Slovenskom, prešlo 10 rokov: O smrti dievčat rozhodli sekundy
Attila prišiel krátko pred odvetou s Vémolom o sponzora.
Attila Végh o kauze sponzori: Urobil by som to znova! Traja odišli, desiati prišli
Chlapec sa naposledy so svojimi blízkymi spojil v nedeľu dopoludnia a následne sa po ňom zľahla zem.
Záhadná smrť Patrika († 16) v rodine Simy Magušinovej: Tušili, že sa schyľuje k tragédii?!
Pardubice, 5. 6. 2024, 22.49 hod. Prvý vozeň za lokomotívou bol najviac poškodený.
Foto
Vlaky po nočnej výluke opäť jazdia cez Pardubice: Pripravte sa však na meškanie