Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2013 13:00 | Tip od Vás | Slovensko

Zhrozená dcéra Slávka: Otrávili v Egypte môjho otca († 69) metanolom?!

Záhadná smrť Slováka v Egypte! Svet nedávno šokovala správa o otrávení Češky Moniky († 36) a jej dcéry Klárky († 8) na dovolenke v Hurgade.

Podľa Košičanky Slávky (42) všetko nasvedčuje tomu, že za veľmi zvláštnych okolností zomrel aj jej otec Ivan Petrík († 69) z Košíc. V Egypte skončil v nemocnici, kde upadol do kómy. Po piatich dňoch sa rozhodli previezť ho na Slovensko. Pri pristávaní lietadla zomrel. Podľa úmrtného listu príčinou smrti malo byť utopenie. Po mesiaci dcéru Slávku (42) kontaktovala polícia. Žena s hrôzou zistila, že jej otcovi našli pri pitve v krvi a v moči metanol. Slávka je presvedčená, že jej otca pri mori niekto otrávil. Polícia prípad rieši ako usmrtenie.Ivan Petrík si v Egypte užíval plavbu po Níle. Spolu s ním boli na palube ďalší Slováci. Deň pred odletom domov bol ubytovaný v hoteli Bella Vista v Hurgade. Na konci dovolenky si išiel zaplávať. „Asi po 20 minútach nastal rozruch na pláži. Môjho otca vytiahla z vody nemecká turistka, oživovala ho a potom prišla záchranka. Voda nebola hlboká, otec bol športovec a vedel plávať,“povedala dcéra Slávka Petríková, ktorá nechápe, čo sa mohlo na dovolenke stať.

 

Jej otca previezli do nemocnice a krátko nato upadol do kómy, v ktorej bol päť dní. Rodina každý deň dostávala informácie o jeho zdravotnom stave. „Egyptskí lekári rozhodli, že môže byť prevezený na Slovensko. Po pristátí ma informovali, že je všetko v poriadku. Keď som prišla do nemocnice, oznámili mi, že sa ani nedostal na oddelenie.Nezvládol veľké tlaky v lietadle, pravdepodobne dostal embóliu pľúc,“ hovorí o najťažších chvíľach dcéra Slávka.Práve z toho dôvodu musela byť nariadená súdna pitva, jej výsledky všetkých šokovali, pretože v úmrtnom liste mal Ivan ako príčinu smrti uvedené utopenie. Rodine sa nezdalo, že sa mohol utopiť v plytkej vode. Podozrenie sa potvrdilo, keď tehotnú dcéru Slávku mesiac po pohrebe kontaktovala kvôli výsluchu polícia. „Podľa pitvy mal v tele metanol. Podľa mňa ho v Egypte otrávili. Môj otec nepil, dal si možno pohár vína alebo piva, ale v živote som ho nevidela opitého. Bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa s tým, že sa musí urobiť súdnoznalecký posudok,“ krúti neveriacky hlavou Slávka.Jej otec bol mimoriadne vitálny a v živote mal ešte množstvo plánov. Polícia sa snaží zistiť, ako sa mu mohla smrteľná látka dostať do tela. „Začalo sa trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a vykonávajú sa procesné úkony. Boli vyžiadané posudky v súvislosti s príčinami úmrtia muža. V závislosti od výsledkov sa rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prague, Czech republic - October 1, 2015: Volkswagen car maker logo on a building of dealership on October 1, 2015 in Prague, Czech republic.
Volkswagen chystá revolúciu na trhu áut: Pozrite sa, čo plánuje! Príde to už o tri roky
Spoločné vyhlásenie Čaputovej a Pellegriniho k spoločenskej situácii po včerajšom útoku na premiéra Roberta Fica.
Prezidentka podpísala nový zákon: Týkať sa má rozpočtových pravidiel verejnej správy
Foto
Športový svet oplakáva ďalší mladý život... Vychádzajúci talent mal iba 26 rokov
Najdôležitejšie je sústredené a kvalitné zacvičenie cvikov.
Chcete spomaliť starnutie? TOTO cvičenie je ako zázrak: Vyskúšajte to!
(lustračné foto)
Švédsko predstavilo balík energetickej pomoci pre Ukrajinu: Pomoc vo výške 62 miliónov
Slovensko - Zuzana Čaputová (49) (13 600 €)
Aktualizované
Prezidentka Zuzana Čaputová vetovala novelu zákona o Fonde na podporu umenia
V mestskej hromadnej doprave v Bratislave vás už privíta robot.
Váš Tip
Novinka v bratislavskej MHD: Vo vozidlách vás privíta robot! Dopravný podnik hľadá meno, máte nápad?
Veľkú cenu Monaka pozorne sledovali viaceré známe tváre.
Foto
V Monaku sa to hemžilo celebritami: Na populárnych pretekoch sa prevetrali vnady aj outfity!
Alexej Navaľnyj († 47)
Osud Navaľného bývalých právnikov: Súd pritvrdil! Kedy sa dostanú spoza mreží?
Na snímke minister obrany Švédskeho kráľovstva Pal Jonson
Švédsko pozastavilo plány na poskytnutie gripenov Ukrajine: Čo sa stalo?
Vyskytli sa dva prípady osýpok u detí.
WHO a UNICEF varujú: V Európe sa prudko šíri jedna z najnákazlivejších chorôb!
Nový ukrajinský minister obrany Rustem Umerov.
Kyjev očakáva prvé dodávky F-16: Ukrajinský minister hovorí, že pomoc prichádza neskoro