Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.11.2015 09:02 | Šport | Hokej

Réway do Slovana nepríde! Sparta ho posúva za väčšími peniazmi

Martin Réway (20) do Slovana nepríde! Mladý slovenský hokejový reprezentant mieri do švajčiarskeho HC Fribourg-Gottéron.

Talentovaného útočníka, ktorý túto sezónu začal v pražskej Sparte, by mali v novom tíme predstaviť už dnes.

Meno Réwaya sa v posledných dňoch skloňovalo najmä so Slovanom. Sparta však žiadala za jeho výmenu slovinských hokejistov, ktorých Slovan nechcel uvolniť.

Otvoriť galériu

„Jediný problém je v tom, že Slovan zatiaľ neponúkol adekvátnu čiastku. Nejaký problém s prestupmi na to nemá vplyv," tvrdil v pondelok pre aktualne.cz športový manažér Sparty Patrik Martinec a následne doplnil: "Môžem povedať, že aj Karlove Vary ponúkali vyššiu sumu ako Slovan."

 

Slovan vlastní na Réwaya práva v nadnárodnej súťaži. Podľa medializovaných informácií však belasí neponúkli za Réwaya adekvátnu protihodnotu. Kroky 20-ročného krídelníka so svojráznou povahou tak nakoniec vedú do Švajčiarska, kde ho zlanáril líder tamojšej NLA Fribourg-Gottéron.

"Rokovania prebiehali v uplynulých dňoch, súhlasiť musela samozrejme Sparta. Prišli sme k dohode, Martin podpísal zmluvu do konca sezóny a veľmi sa na nové pôsobisko teší. Angažmán berie ako veľkú výzvu, dobre vie, že to je pre neho mimoriadna šanca," uviedol pre hokej.cz hráčov zástupca Michal Sivek.

Fribourgu chýbajú pre zranenia dvaja kľúčoví útočníci, ktorí by sa mali vrátiť do zostavy najskôr až v januári. "Martin tak bude mať dostatok času, aby ukázal, čo v ňom je. Vo Fribourgu pôsobí nový športový manažér Christian Dubé, bývalý hráč NHL, ktorý pochádzal z Montrealu. O Réwayovi získal kopec informácií, dobre vie, čo dokáže. Záujem klubu bol veľmi intenzívny," prezradil Sivek. Všetky rokovania prebiehali v súlade so záujmami Sparty, kde má slovenský reprezentant platný kontrakt až do jari. "Zástupcovia Fribourgu sa s vedením Sparty dohodli na príslušnej finančnej kompenzácii," potvrdil hráčov agent s tým, že po sezóne budú práva na hokejistu ďalej patriť pražskému klubu.

Réway mal na klubovej úrovni dlhší herný výpadok, za Benátky nehral, nastúpil však za národný tím na nedávnom Nemeckom pohári v Augsburgu. "Martin bol v plnom tréningovom procese, cíti sa dobre. Veríme, že pauza nebude na jeho výkonoch poznať," povedal Sivek. Podľa neho mal Slovan o Réwaya veľký záujem, k dohode klubov ale neprišlo, hoci sa špekulovalo o výmene hráčov či finančnej kompenzácii. "Môžem potvrdiť, že Slovan Martina veľmi chcel, bolo to však podmienené určitou transakciou, ku ktorej napokon neprišlo. Čakať ďalej by nebolo optimálne. Martin potrebuje hrať, navyše ponuka švajčiarskeho klubu bola na vysokej úrovni," dodal Sivek.

Kapitán bronzovej slovenskej "dvadsiatky" z uplynulých juniorských MS odletel do Švajčiarska v stredu dopoludnia. Premiéru v drese Fribourgu by mal absolvovať cez víkend.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V známej turistickej lokalite v Tatrách sa zrútil vrtuľník!
Pád vrtuľníka v Tatrách: Stroj nespĺňať dôležitú podmienku!
(ilustračné foto)
Aktualizované
Holandsko bude mať nového premiéra! Prekvapí vás, kto ním bude
 Polícia zasiahla proti organizátorom nelegálnych psích zápasov.
Ohavné ODHALENIE slovenskej polície: Až vám ostane zle! DÔKAZY hovoria jasne
Pavel udelí Stoltenbergovi štátne vyznamenanie Rad Tomáša Garrigua Masaryka
Šéf NATO sa dočká v Česku veľkej pocty: Prezident Pavel mu udelí dôležité vyznamenanie
Osoba by podľa polície mohla objasniť okolnosti požiaru.
Požiar v bare na Dunaji: Potvrdí VIDEO od polície najhoršie obavy podniku?!
Ilustračné foto
Ilegálny migrant pobodal pohraničníka! Tlak a agresivita stúpajú
Vivienne sa neoficiálne vzdala priezviska svojho otca.
Foto
Veľká RANA pre Brada Pitta! Najmladšia dcéra mu vrazila nôž do srdca: Bolestivé rozhodnutie
Čitateľ odfotil tento nezvyčajný hmyz.
FotoVáš Tip
Juraj také čosi na Slovensku nevidel za celý život: Sršeň je oproti tomuto obrovi nič!
Zadné vozidlo by vždy malo brzdiť ako prvé.
Keď si situácia vyžaduje rýchle riešenie: Aj odťahovať auto musíte vedieť správne! Viete, ako na to?
Škody v Košiciach po ničivom počasí.
Vetrisko a búrky v Košiciach spôsobili škody v zoo: Konáre a lístie zjedli zvieratá!
ilustračné foto
Hrôza na mori: Raketový útok poškodil loď! Naberá vodu a...
Ilustračné foto
Poisťovňa Dôvera: Podala žalobu pre kategorizáciu lieku na spinálnu muskulárnu atrofiu