Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2015 17:30 | Šport | Futbal

Tréner Kozák myslel na Ukrajinu už v Španielsku: Nemusíme, chceme vyhrať!

Kormidelníkovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kozákovi sa napriek sobotňajšej prehre 0:2 so Španielskom pozdávala defenzívna hra jeho mužstva. 

Zároveň pochválil výkon mladíkov, pre ktorých bol zápas s úradujúcim majstrom Európy veľkou školou. "Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý bol navyše v domácom prostredí poriadne motivovaný a naladený na víťaznú vlnu. Španieli nastúpili v najsilnejšom zložení a ukázali ohromnú silu. Teší ma, že do vyložených šancí sme ich nepúšťali a ak ma pamäť neklame, tak na Matúša (Kozáčika - pozn.) okrem inkasovaných gólov smerovala prakticky len jediná strela. Naši chlapci dokázali hrať dlho bez lopty, obetovali sa pre kolektív a podali bojovné výkony. Bola to pre nich veľká škola, môcť si zahrať proti takému silnému súperovi na jeho pôde. Chytili sa príležitosti a ukázali charakter. Nestratili sa a to je pre mňa potešujúce," vyjadril sa Kozák.

Zápas v Oviede do bodky naplnil papierové predpoklady. Vysoký favorit vyhral a usadil sa na čele C-skupiny kvalifikácie EURO 2016, no Slováci proti nemu výsledkovo ani herne neprepadli a tak sa môžu naplno koncentrovať na deň "D". V utorok hostia v Žiline mužstvo Ukrajiny a v prípade víťazstva sa premiérovo kvalifikujú na budúcoročný európsky šampionát do Francúzska.

"Už v priebehu druhého polčasu zápasu v Španielsku som myslel na Ukrajinu. Noc po prehratom zápase nebola najlepšia, preto je dôležité, aby hráči dobre zregenerovali a pripravili sa na ďalšieho súpera. Okrem toho sme museli absolvovať šesť hodín na ceste domov z Ovieda, keď rátam aj všetky presuny. Nečaká nás nič ľahké, ale som rád, že sme v lepšej situácii ako pred zápasom so Španielskom. Proti Ukrajine to nebude kto z koho. My nemusíme vyhrať, ale chceme vyhrať. Verím, že pri podpore našich skvelých fanúšikov budú hráči dobre namotivovaní a pokúsia sa o postup už v tomto zápase," dodal 61-ročný kormidelník národného tímu, s ktorým absolvoval na jeho lavičke jubilejný 20. zápas.

 

Na otázku TASR, či sledoval sobotňajší duel Ukrajiny s Bieloruskom v Ľvove (3:1), odpovedal: "Pozrel som si prvý polčas a bol som prekvapený, ako Ukrajina svojho súpera zvalcovala. Druhý polčas som si pozrel cestou v lietadle zo Španielska. Vieme, čo nás čaká, očakávam vyrovnaný zápas. Ukrajina má mužstvo, ktoré je spolu dlho pohromade a hráči sú spolu výborne zohratí. Veľkou devízou Ukrajiny sú silné kraje ihriska pri podpore laterálnych obrancov. Budeme si na nich musieť dať pozor," dvihol Kozák varovný prst.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský prezident Vladimir Putin a prezident USA Joe Biden.
Podpásovka pre Bidena! Putinova pomsta Západu za zmrazené ruské aktíva
Benjamin Netanjahu
Krajiny, ktoré uznajú Palestínu, budú mať problém: Varovanie Izraela
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin vycestuje za hranice Ruska: Diskusia o kľúčových medzinárodných otázkach
(ilustr.foto)
Obmedzenie na diaľnici D2: Diaľničiari varujú všetkých vodičov
Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze
Gruzínsky premiér terčom vyhrážok: Odkazoval na atentát na Roberta Fica
Summer landscape with green mountains and blue sky in the resort of Jasna in the Low Tatras, Slovakia.
V Nízkych Tatrách pokorili slovenský REKORD! Sledujte, čo sa im tam podarilo za jediný deň
Andy Kraus (56) a manželka Janka (38) - 7 rokov spolu
FotoVáš Tip
Andy Kraus vzal rodinu do sveta, s manželkou vyzerali ako dvojičky: Sledujte ich rovnakú frizúru!
(ilustračné foto)
ZOZNAM leteckých trás s najhoršími TURBULENCIAMI: Pozor pri výbere dovolenky!
(ilustračné foto)
Obyvateľov Košíc v noci vydesili VÝBUCHY! Znepokojivé, čo sa opäť udialo na sídlisku
Vojvodkyňa Kate Middleton.
Foto
Nový portrét Kate Middeton: Fanúšikovia zostali ZHROZENÍ! Toto že je naša princezná?
(ilustračné foto)
V raji dovolenkárov vyčíňa nákaza: Stovky chorých detí! Traja pacienti zomreli
Búrky sa dnes vyzúria najmä na strednom a východnom Slovensku. (Ilustračné foto)
Búrkové PEKLO na Slovensku: Bude to ešte HORŠIE! Vo viacerých obciach hrozí pohroma