Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2024 00:00 | PR články
PR článok

Cestovanie na Veľkú noc: Nezabudli ste niečo?

Chystáte sa na Veľkú noc vymeniť tradičné prejedanie sa a slovenské (zlo)zvyky za aktívnejšie využitie týchto voľných dní?

Či už plánujete horskú turistiku, veľkonočnú lyžovačku alebo zaujímavé „poznávačky“ európskych miest, určite chcete stráviť pokojnú dovolenku bez stresov a nepríjemných udalostí. Poradíme vám ako na to.

Veľkonočná lyžovačka v zahraničí

Tohtoročná zima sa začala síce veľmi sľubne, no pre milovníkov zimných športov pokračovala hotovou katastrofou. Ak patríte medzi nich, možno ste sa rozhodli aspoň veľkonočné obdobie využiť na poriadku lyžovačku tam, kde sa to ešte dá.

V Taliansku a Rakúsku si lyžiari prídu na svoje aj počas Veľkej noci. Veľký výber lyžiarskych stredísk, ktoré sú na sneh bohaté aj začiatkom apríla a zároveň kvalitné služby, sú veľkým lákadlom pre všetkých, ktorí sa so sezónou zimných športov lúčia iba veľmi neradi.

V rámci ceny za ubytovanie a stravu môžete v niektorých rakúskych lyžiarskych strediskách dokonca dostať aj niekoľkodenný skipas. Čo vám ale strediská neposkytnú, je ale cestovné poistenie. Špeciálne na lyžovačku sa vám cestovné poistenie a v rámci neho poistenie liečebných nákladov, rozhodne oplatí.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Pokryje totiž náklady spojené s ošetrením, prevozom do nemocnice, hospitalizáciou, liekmi a prípadným prevozom na Slovensko. A to všetko aj v ambulanciách súkromných lekárov. Prevoz vrtuľníkom zo svahu do nemocnice vás môže stáť aj 5 tisíc eur, ale aj náklady na prevoz sanitkou v zahraničí sa pohybujú od 2,5 do 4 tisíc eur. A to už naozaj stojí za zváženie.

Zároveň v rámci cestovného poistenia získavate aj možnosť využiť asistenčné služby. Cestovné poistenie vám ponúka možnosť vyskladať si poistenie podľa svojich potrieb a máte v rámci neho nárok aj na asistenčné služby 24/7 a v rámci nich napríklad aj právnu pomoc.

Cestovné poistenie online uzatvoríte pohodlne, v priebehu niekoľkých minút a už v základnom poistení budete mať zahrnuté zimné športy (napr. lyžovanie a snowboardovanie).

Na talianske zjazdovky budete potrebovať aj poistenie zodpovednosti za škodu, ktorá vám pokryje náklady v prípade, že spôsobíte škody na majetku alebo zdraví iným osobám a v Taliansku je už povinné. Určite sa na to oplatí myslieť aj v súvislosti s tým, že v zahraničí je bežné žalovať inú osobu za takéto škody a to vás môže vyjsť naozaj pekne draho – aj na tisíce eur.

Turistika v slovenských horách

Ak sa však, naopak, do hôr vydáte skôr za turistikou do slovenských hôr alebo iba tak, na chatu s rodinou či priateľmi, určite oceníte poistenie do hôr, ktoré kryje všetkých rekreačných turistov, ale aj horolezcov, skialpinistov či dokonca adrenalínových športovcov.

Poistenie do hôr si môžete zabezpečiť na konkrétne dni alebo aj na celý rok. Pokryje náklady aj na zásah Horskej záchrannej služby do 50 tisíc eur (v oblasti jej pôsobnosti). Poistenie do hôr vám zabezpečí pocit istoty pri nepríjemných udalostiach, ktoré vás počas turistiky v slovenských horách môžu stretnúť.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Poznávačky európskych miest

Možno ste sa na Veľkú noc nechali zlákať lacnými letenkami a už googlite či listujete v bedekroch európskych miest, ktoré zaujímavé miesta a pamiatky by ste určite pri svojej návšteve nemali vynechať. Ani v tomto prípade však nezabudnite na cestovné poistenie.

Neoplatí sa totiž spoliehať iba na Európsky preukaz poistenca. Hoci máte v rámci neho nárok na nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť v krajinách členských štátov EÚ (prípadne v niektorých ďalších krajinách), ale ošetria vás iba v ambulanciách štátnych zdravotníckych zariadení. Preukaz nekryje ani náklady na prevoz na Slovensko a nemáte v rámci neho nárok ani na využitie asistenčných služieb ako pri cestovnom poistení.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?
Vdova po zosnulom spevákovi († 81) mala pred pohrebom konflikt s Jakubcom.
Foto
Veľký KONFLIKT pred pohrebom Grúňa († 81): Prečo sa tam neobjavil jeho blízky priateľ? Toto je za tým
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou by sa dalo krájať: Obe krajiny hlásia masívne útoky a vážne škody
Vykladanie riadu. Eva sa ako hodinová manželka stará aj o umývačku
Foto
Kysučanka Eva má originálnu prácu: Je z nej hodinová manželka! Čo všetko vám splní?
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
USA sa prehnalo 60 tornád: Extrémna sila, pozrite sa na tú katastrofu! Všetko zachytili na VIDEO
Laureáti národnej filmovej ceny Slnko v sieti za rok 2023
Foto
Odovzdávanie filmových cien Slnko v sieti: Nechýbala ani Čaputová! Jedna snímka hviezdila najviac
Patrik hovorí, že za svoj názor je šikanovaný.
FotoVáš Tip
Raperovi Rytmusovi klepli po prstoch policajti: Trest za pirátstvo na ceste!
Kmeťo kopal v zápase aj pokutový kop, ktorý premenil a potom sa vyzliekol, ale žltú kartu nedostal.
Foto
Slovenský Maradona premenil pokutový kop a potom sa vyzliekol...
(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených