Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2024 00:00 | PR články
PR článok

Lyžovačka cez jarné prázdniny: Máte všetko?

Chystáte sa na lyžovačku s deťmi počas jarných prázdnin prvý raz? Poradíme vám, ako vybrať vhodné lyžiarske stredisko pre najmenších, ako si poradiť s lyžiarskym výstrojom a na čo rozhodne pred cestou nezabudnúť.

Síce ho nemusíte vybavovať ako prvé, určite by ste naň však pred lyžovačkou nemali zabudnúť. O čom je reč? Predsa o cestovnom poistení, ktoré si vybavíte aj online. Poďme však po poriadku.

Lyžiarske stredisko aj pre deti?

Dnes už nie je žiadnym problémom nájsť lyžiarske stredisko vyhovujúce aj potrebám najmenších či začínajúcich lyžiarov. Je síce pravdou, že nie vo všetkých si zalyžujú aj náročnejší rodičia-lyžiari, ale s tým už väčšinou aj počítajú.

Dôležité je, aby stredisko malo dostatočne široký svah s veľmi miernym sklonom, detský vlek či pásy. Samozrejmosťou by mali byť oddychové zóny, bufety a toalety v bezprostrednej blízkosti, lyžiarske školy s kvalifikovanými inštruktorkami a inštruktormi či rôzne detské atrakcie na svahu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Výstroj im netreba kupovať!

Riešiť každý rok nové lyžiarky a lyže je veľmi nepraktické. Deti rastú rýchlo a vy budete musieť riešiť predaj starého výstroja. Oveľa praktickejšou možnosťou sú požičovne. Tie kvalitnejšie, majú aj vlastný servis, vedia lyžiarky vydezinfikovať správnym spôsobom a personál vám ochotne poradí s výberom správnej veľkosti lyžiarok, lyží a vhodnej prilby. Nezabudnite ani na požičanie lyžiarskych okuliarov.

Lyžiarske školy

Vo väčšine lyžiarskych stredísk je už úplne bežné, že poskytujú služby lyžiarskych škôl (nielen pre deti). Inštruktori a inštruktorky naučia vaše deti nielen lyžovať, ale aj bezpečnostné zásady na svahu.

Ak sa vyberiete na lyžovačku do slovenských hôr, určite by ste nemali zabudnúť na poistenie do hôr. Pokryje vaše náklady napríklad pri zásahu horskej služby. Cestovné poistenie online si vybavíte aj tesne pred odchodom na lyžovačku.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Ako vystrojiť deti na lyžovačku?

Okrem potrebného lyžiarskeho výstroja nezabudnite na vhodné lyžiarske nohavice a bundu, ale podstatnou súčasťou oblečenia pre deti je aj termobielizeň. Funkčné materiály dokážu odvádzať vlhkosť a veľmi rýchlo uschnú, takže stačí mať dva, tri sety a striedať ich. Nezabudnite ani na kuklu pod prilbu, ktorá ochráni pri väčších mrazoch a vetre.

Prečo potrebujete cestovné poistenie?

Do krajín ako je napríklad Taliansko, potrebujete poistenie zodpovednosti za škodu a to je súčasťou krátkodobého cestovného poistenia. Je dôležité, ak spôsobíte niekomu škody na majetku či zdraví a vzťahuje sa aj na zimné športy. Cestovné poistenie vás však ochráni aj na Slovensku – ide o komplexné poistenie s neobmedzením krytím liečebných nákladov. Zabezpečí, že si vašu zimnú dovolenku a lyžovačku s deťmi užijete bez stresu a starostí.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Closeup shot of a man getting his hair cut at salon
Muž sa dozvedel od svojho barbera zdrvujúcu správu: To, čo mu napísal, by rozplakalo každého
(ilustračné foto)
Poľsko už má toho dosť: Rázne rozhodnutie! Pripravuje sa na...
V Pásme Gazy vládne napätie už dlhé roky (ilustračné foto).
Uznanie Palestíny ako samostatného štátu?! Tieto európske krajiny sa chystajú na veľký krok
Polícia kontrolovala taxislužby v Bratislave.
Foto
Bratislavské taxislužby v hľadáčiku polície: Zistili sa závažné priestupky!
Foto
Pred 20 rokmi sa konali v Česku MS: Čo dnes robia „zemiakoví“ chlapci?
Pri investovaní si dávajte pozor aj na sľuby vysokých ziskov
Pozor, nenaleťte na podozrivé ponuky: Toto je 5 najčastejších investičných podvodov!
Bojový dron
Neuveriteľné, čo sa podarilo Ukrajine! To je rekord: Rusi sa nepotešia
(ilustrané foto)
Napadli členov krajne pravicovej strany! Dvaja z nich utrpeli zranenia
(ilustračná foto)
Slovensko nepodporí aktuálnu verziu novej pandemickej zmluvy: Tieto body sú najväčšou prekážkou
ilustračné foto
Strašidelné, kde sa objavili čínske plavidlá: Čo to má znamenať?!
Colná polícia (ilustračné foto).
Neverili vlastným očiam: Otrasné, čo objavili colníci v aute so slovenským EČV
Opitý vodič narazil v utorok do bránky a betónového múrika materskej školy v obci Trebatice v okrese Piešťany.
Foto
Z týchto FOTO sa budete chytať za hlavu: Ožratý vodič to napálil rovno do areálu škôlky!