Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2014 12:00 | Správy | Zahraničné správy

Dramatické zatknutie únoscu v Budapešti: Reportér Nového Času vrátil matke syna!

Peklu je koniec! Reportér Nového Času spoločne s tímom ďalších ľudí vypátrali v pondelok v Budapešti hľadaného zločinca Abdela Issu (30).

Pred dvoma mesiacmi už po druhý raz uniesol svojho syna Heshama (4) a jeho mama sa od smútku utápala v slzách. Reportér tak nahradil prácu polície, ktorá si s prípadom nevedela rady. Hesham je už doma v Bratislave, Abdela čaká súd a väzenie. Z bezpečnostných dôvodov mená nášho reportéra a ďalších ľudí nezverejňujeme. V osudný májový deň sa Abdel Issa (30) vyštveral na prvé poschodie paneláka.


Brutálne napadol vlastnú svokru a zmizol spoločne so svojím synom Heshamom (4), ktorý bol súdom pridelený do opatery matky Ivany Zemanovej (25). Do pátrania sa zapojil aj Interpol, ale neviedlo to k výsledkom. Všetko sa skončilo v pondelok, keď Abdela s Heshamom vypátral po dlhých týždňoch zbierania informácií reportér Nového Času s ďalšími ľuďmi v Budapešti.

„Nie je normálne, aby niekto uniesol malé dieťa dvakrát a robil si, čo chcel. Abdel nemá podľa mňa dodnes poňatia o tom, ako intenzívne som ho celé týždne sledoval a zisťoval všetko, čo sa dalo. Vždy mal vysoké sebavedomie, myslel si, že Heshama po druhý raz už nestratí, povedal reportér Nového Času.

22 hodín

Celá súkromná pátracia akcia novinára v Budapešti trvala 22 hodín. Polícia bola do pátrania zapojená až vtedy, keď reportér Nového Času našiel Abdela s Heshamom a stopoval ich po uličkách maďarskej metropoly. „Vedeli sme, kde sa asi pohybuje. Z našich zdrojov sme vedeli, že klamal každému a bol paranoidný. Bolo preto niekedy ťažké rozlíšiť, kedy hovorí pravdu a kedy klame. Nakoniec sme ho podvečer uvideli na bicykli,“ opísal reportér prelomový deň.

„Najprv som ho nedokázal dobehnúť a myslel som, že je všetko stratené. O pár minút som ho znovu uvidel. Vbehol som na štvorprúdovku a zastavil premávku, aby som oslovil okoloidúcich policajtov. Vtedy Abdel znovu zmizol, ale nakoniec sa vrátil späť. Spolu s ďalšími dvoma policajtmi sme ho dobehli a chytili,“ povedal reportér Nového Času, podľa ktorého ich Abdel zbadal v poslednej chvíli, chcel ujsť a napokon kládol aj odpor.

Nádej na normálny život

V noci, o pár hodín neskôr, do Budapešti pricestovala Heshamova mama Ivana. „Nedá sa opísať, ako som sa cítila, keď som sa to dozvedela. Som veľmi vďačná reportérovi a ľuďom, ktorí ho našli,“ povedala Ivana, ktorá má naďalej strach o to, že sa únos môže znovu zopakovať. „Bude to strach na celý život. Dúfam, že sa úrady postarajú o našu ochranu,“ uzavrela.

Reportér Nového Času neskrýval po úspešnej akcii obrovskú radosť. „Riadim sa výrokom, že s každým zločinom a láskavosťou sa rodí naša budúcnosť. Preto som musel tento prípad dotiahnuť do konca. Poďakovanie patrí celému tímu ľudí, ktorí sa na všetkom podieľali. Koniec tohto prípadu je dôkazom toho, že jedinou neporaziteľnou armádou je armáda dobrých ľudí,“ uzavrel reportér. Abdela čaká presun z maďarskej basy na Slovensko, kde sa postaví pred súd.

Chronológia kauzy

Pokus o únos

V lete roku 2013 chcel Abdel uniesť Heshama do Paríža, čomu zabránila polícia.

Únos č. 1

4. septembra 2013 Abdel vyskočil z okna prvého poschodia s Heshamom a ušiel. Súd o niekoľko dní dieťa pridelil do starostlivosti matky.

Návrat č. 1

31. októbra 2013 úrady dostali Heshama späť na Slovensko po tom, čo ho Abdel nechal v sirotinci v Španielsku, keď sa nevedel o neho postarať.

Únos č. 2

9. mája 2014 sa Abdel, dovtedy zdržiavaný na neznámom mieste, vrátil do Bratislavy. Do bytu sa vtedy vyštveral, zbil svokru a s He-
shamom zmizol.

Návrat č. 2

28. júla 2014 reportér Nového Času s ďalšími ľuďmi vypátrali Abdela aj Heshama v Budapešti. Chlapček sa vrátil k matke, Abdel skončí v base.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje