Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2023 08:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Osudom skúšaným rodinám naši čitatelia vyčarovali Vianoce: Vďační Gábrišovci aj Žaneta s deťmi! Ich slová vám vženú slzy do očí

Ukázali, aké veľké majú srdcia! Čitatelia Nového Času prejavili nesmiernu ľudskosť a dvom rodinám, ktoré to majú v živote ozaj ťažké, poslali na Vianoce nielen peniaze, materiálnu pomoc, ale aj darčeky pod stromček.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Rodina Gábrišovcov z Bánoviec nad Bebravou, kde je otec sám so šiestimi deťmi, a Žaneta zo Štúrova (okr. Nové Zámky) s dvoma ratolesťami so slzami v očiach ďakujú za krásne sviatky. 

Z darov navarila večeru

Príbeh Žanety zo Štúrova, ktorá ostala sama s dvoma maličkými detičkami, zdvihol vlnu pomoci. Jej partner dal prednosť inej láske ako rodine - alkoholu. A tak nešťastná žena ostala na všetko úplne sama. Keď zaplatí účty, je v hlbokom mínuse. V januári má súd s otcom detí, ale neverí, že by niečo posielal ani potom. Všetko skončí utopené v alkohole a pred Vianocami v podnájme, kde s detičkami býva, musela zasahovať polícia. Podarený otec prišiel s krikom zobrať deťom televízor.

„Veľmi nám ľudia pomohli, iba vďaka nim sme mohli mať pekné Vianoce. Urobila som deťom stromček, dostali aj darčeky, tá radosť bola neopísateľná,“ opisuje vďačná Žaneta. Ľudia poslali potraviny, peniaze, ale aj darčeky pre detičky. „Hneď som napiekla vianočné pečivo a urobila som štedrú večeru. Deti si to ešte neuvedomujú, čo to znamená, že sme mali dať čo na stôl. A to, ako sa tešili z darčekov, neviem ani vypovedať,“ so slzami dodáva milujúca mamina. „Som nesmierne vďačná za každú pomoc, za všetko, neviem ani slovami opísať, ako veľmi ďakujem! Veľmi si to vážim, obrovská vďaka všetkým,“ dostane zo seba cez slzy, aj keď vie, že problémy ju ešte len čakajú. Vianoce však prešli, no deti musí kŕmiť aj naďalej...

Po týraní prišiel sviatočný zázrak

Sviatočná atmosféra, ako sa patrí! Tak to vyzeralo v byte u Gábrišovcov, kde ani nesnívali, že vôbec budú nejaké Vianoce mať. Deti kruto týrala ich vlastná matka. Žili v obrovskej biede a triasli sa strachom pred tou, ktorá im mala dať najviac lásky. Róbert pred tým celé roky zatváral oči a radšej ušiel do zahraničia. Našťastie sa spamätal a po tom, čo matku odsúdili, sa rozhodol o deti bojovať ako lev. Od jesene môžu byť konečne spolu. Nešťastie však túto rodinu neprestalo obchádzať ani potom. Róbert stratil zamestnanie. „Mysleli sme si, že nebudeme mať žiadne Vianoce. Mohli sme len snívať, že niečo dostaneme, ale aj tak sme boli šťastní, že sme aspoň spolu po tých rokoch utrpenia,“ priznáva Simonka, ktorá nazbierala obrovskú odvahu a udala vlastnú matku, aby zachránila súrodencov.

Už sa nevládala pozerať na to, čo sa deje, a nemohla dovoliť, aby ich z detského domova vrátili naspäť do jej rúk. „Bolo to ako vianočný zázrak. Po uverejnení článku začali volať ľudia, posielali potraviny, nejaké peniaze, ale i darčeky. V živote sme nič podobné nezažili,“ so slzami v očiach hovorí Róbert. „Nesmierne si vážime každú jednu pomoc, všetko, čo sme dostali, len vďaka takýmto ľuďom mala naša rodina tie najkrajšie Vianoce. Tá radosť detí bola na nezaplatenie,“ dostal zo seba rozcitlivený otec rodiny a juniori sa predbiehajú, aby vyriekli ďakujem.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!
Foto
Ostrava pár hodín pred MS: Ako na stavenisku!
Chcel zavtipkovať, no skoro prišiel o život: Toto na vlakovej stanici nikdy neskúšajte
Chlapec chcel na nástupišti zavtipkovať, takmer ho to stálo život: Toto bol fakt zlý nápad!
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina nemá inú možnosť, parlament odhlasoval nový zákon: Do armády budú môcť nastúpiť aj ONI!
Ursula von der Leyen chce byť opäť v prestížnej funkcii.
Šéfka Európskej komisie sa vyjadrila jasne: Toto Číne nemôžeme dovoliť!
Ako manažér detskej skupiny viac nepracuje.
Foto
Manžel Spievanky Podhradskej bojuje s leukémiou, zverejnila aktuálnu fotku: Slová, ktoré vás rozplačú
Woman man smiling restaurant love date
Čakáte na vysnívanú LÁSKU? Možno ju máte priamo pred očami! Ako zistíte, že s vami flirtuje
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin sa piatykrát ujal funkcie prezidenta: Táto krajina nezaháľa! Aký odkaz vyslala?
Foto
Obľúbený herec Koleník v nepríjemnostiach: Zašlo to ďaleko, musel urobiť rázny krok!
Ilustračné foto
Odborníci dvíhajú varovný prst: Dámy, túto vec nepodceňujte! Zvyšujete tým riziko tichého zabijaka
Evakuovaní študenti pred Filozofickou fakultou (FF, FPV, FTVŠ) UMB BB.
Posun vo vyšetrovaní bombových hrozieb na slovenských školách: Polícia už vie, o čo ide!