Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2023 16:27 | Správy | Domáce správy
Foto

Pohreb Miroslava Bödöra († 74): Zronený syn Norbert, Fico prišiel s mladou priateľkou

Posledná rozlúčka plná známych politikov. V sobotu vo veku 74 rokov naposledy vydýchol nitriansky oligarcha Miroslav Bödör. Ide o otca podnikateľa Norberta Bödöra. Rodina bödörovcov mala blízko k Smeru počas ich vládneho pôsobenia a práve tieto stranícke špičky sa ukázali aj na pohrebe otca rodinného klanu.

Fotogaléria
37
fotiek v galérii

Medzi smútiacimi v Nitre v utorok popoludní nechýbali premiér Robert Fico, bývalý policajný prezident a súčasný poslanec Tibor Gašpar či exministri Ľubomír Jahnátek aj Ján Richter. Smútok sa v tvári zračil aj synovi Norbertovi. Fico sa na pohrebe ukázal v spoločnosti mladej priateľky a právničky Kataríny Szalayovej, s ktorou trávia čas posledné roky.

Miroslav Bödör prevádzkoval bezpečnostnú službu Bonul, ktorá strážila viacero štátnych objektov a práve za vlády Smeru mala rekordné tržby. Len tento rok ju Bödör predal českej spoločnosti, ktorá firme zmenila názov. Miroslav Bödör bol ešte počas leta na svadbe advokáta Mareka Paru, ktorý obhajuje ľudí blízkych Smeru. 

 

 

Fotky z poslednej rozlúčky s Miroslavom Bödörom si pozrite v galérii.

 

Verejnosť zosnulého príliš nepoznala, keďže sa takmer neukazoval na verejných akciách a figuroval skôr v pozadí svojho biznisu. Významným momentom bol únik odpočúvania poľovníckej chaty pri Leviciach z roku 2021, kde sa stretol Miroslav Bödör s Robertom Ficom. Okrem iného tam koordinovali aktivity Smeru ako boli protesty počas pobytu strany v opozícii. Na odpočúvanej chate sa stretli aj advokát Para, Robert Kaliňák či Pavol Gašpar, ktorý je dnes štátnym tajomníkom na rezorte spravodlivosti. Prokuratúra vtedy hovorila, že sa tam preberalo ovplyvňovanie káuz a kriminalizácia vyšetrovateľov NAKA. Trestné stíhanie pre pytliactvo neskôr zrušili.

 

Fotky z poslednej rozlúčky s Miroslavom Bödörom si pozrite v galérii.

 

Miroslav Bödör bol otcom jedného z hlavných aktérov viacerých korupčných káuz Norberta Bödöra. Ide o zápasníka, ktorý má tiež dobré kontakty na predstaviteľov Smeru a je obžalovaný v kauzách Dobytkách či Valčeky. V kauze Očistec bol podozrivý zo spoluvytvorenia zločineckej skupiny v polícii, ktorá ju mala zneužívať na diskreditáciu oponentov v politike. Mladý Bödör je príbuzný práve exšéfovi polície Gašparovi Známy sa stal aj pre intenzívne kontakty s Mariánom Kočnerom v aplikácii Threema, kde rozoberali ovplyvňovanie sudcov čo prokurátorov.

Spojkou Miroslava Bödöra na vrcholových politikov sa v minulosti stal exminister za Smer Ľubomír Jahnátek. S ním sa pozná desaťročia, bývali neďaleko od seba a chodili spolu na poľovačky. Práve od Jahnátkovho rezortu získal Bonul špeciálny status a neskôr sa stali najsilnejšou bezpečnostnou firmou v krajine. Na jej firemné večierky firmy chodil aj predseda Smeru Fico. "Je normálnou úlohou politika stretávať sa s podnikateľmi," hovoril Fico.

 

Fotky z poslednej rozlúčky s Miroslavom Bödörom si pozrite v galérii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


water drop dripping from the tap and water shortage
Používanie vody podľa pravidiel: Katalánsko pristúpilo k vážnym krokom, po mesiacoh prišla nádej
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?